Mindenki megvan

február 18, 2010
Régen írtam filmajánlót, most eljött ennek is az ideje :)
Tegnap este néztem meg a fenti filmet, ami 2009-ben készült, de egy régebbi film újradolgozása.


A főszerepben Robert De Niro látható, ő alakítja az apát, aki felkeresi az országban szétszórva élő gyerekeit. A felesége 8 hónapja meghalt, és ő elvesztette a kapcsolatot a gyerekeivel, ezért gondolja, hogy útra kel és meglepi őket. Négy gyereke különböző amerikai nagyvárosokban élnek, és ő sok kényelmetlenséget átélve vonattal, és busszal (kamion-stoppal) utazik el hozzájuk. Először Davidhez megy New Yorkba, aki festőművész, de őt sajnos nem találja otthon ... Aztán az egyik lányához megy (nem tudom már, hogy hívják, de csodálatos a háza és a birtoka), akinél csak egy éjszakát marad, ő reklámszakember. Majd a másik fiához, Roberthez, aki egy zenekarban ütős. Végül eljut Las Vegasba, a befutott táncosnő lányához (őt Drew Berrymore játssza). Haza repülővel megy, pedig sose repült még életében és ahogy várható rosszzul lesz.

Érdekes jelenet, amikor megvilágosodik és rájön a gyerekei problémáira. (Az aranyos megoldás volt, hogy amikor a gyerekeivel találkozott, akkor kisgyerekként is mutatták őket pár pillanatig :) )
A film szívfacsaró, folyton aggódtam a jószándékű, becsületes apával (Robert D. N.) mikor történik valami baj, teljesen együtt éreztem vele.
A gyerekei nem akartak neki semmit elmesélni a problémáikról, mert nem akartak csalódást okozni - ez érthető is.
A vége is jól sikerült, nem hollywoodi klisé, megdöbbentő és drámai.

Többet nem is írok róla, látni kell! ;)

1 megjegyzés:

  1. Azt hittem, nevethetek majd ezen a filmen, de nem......a vége teljesen letaglózott, David meghalt....a gyerekek idegesítőek voltak, hogy mindenben hazudnak, sajnáltam az apát, akit egy nagyon jó karakternek tartottam. Sírtam, amikor szívrohamot kapott, az a látomás, amikor mindenki elmondta az igazat.....nagyon jól meg lett csinálva. Ötös a film:)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.