film és könyvajánló

február 19, 2010
Mostanában játsszák a mozik az Egek ura c. filmet (nálunk persze nem), a bookline-on bogarásztam, amikor észrevettem, hogy van egy könyv is ilyen címmel, és mint ahogy az lenni szokott, először íródott meg a könyv.

"Ryan Bingham a nagyvállalati leépítések szakembere, folyamatosan úton van, és tömegével rúgja ki az embereket. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, legközelebbi barátai az alkalmi utastársak és a légiutas-kísérők. Nincs lakása, mindene, amije van belefér egy kézitáskába, amit örökké magával hordoz. Bőszen gyűjti a kilométereket, és egyetlen szenvedélyének él, hogy elérje az egymillió mérföldes álomhatárt. Ám ahogy egyre közelebb jut hozzá, különös dolgok kezdenek történni körülötte, és a jól megszokott, biztonságos élete hirtelen a feje tetejére áll. Az utolsó utazására készül: nyolc város hat nap alatt, hogy végül valahol Dél-Dakota felett egy utasszállító gép első osztályú, folyosó melletti ülésén ülve végre értelmet nyerjen az élete.

"Walter Kirn stílusa olyan szikrázó és éles, mint az égbolt egy jumbo jet ablakából nézve." Chicago Tribune

Waltern Kirn négy nagysikerű regény szerzője, az Egek ura a második könyve, ami magyarul is olvasható. Szerkesztőként, kritikusként és esszéistaként olyan lapoknak dolgozik mint a Time, a The New York Times, a Vouge vagy a GQ. Livingstonban, Montanában él.
A regény alapján készült forgatókönyv Golden Globe-díjat nyert 2010-ben! "

A videóban a könyv szerzője, Walter Kim beszél a könyv keletkezéséről.



Érdekesnek tűnik, várom már, hogy láthassam valahogy a filmet :)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az Egek ura c.filmet meg tudod nézni a neten is a moovie.hu oldalon.Csak regisztrálnod kell(ingyenes),megkeresed,s már nézheted is.Egyébként még nagyon sok új filmet találsz ott.Jó szórakozást!
    Krisztina

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Huh köszi, meg is nézem ezt az oldalt! :) :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.