Neil Gaiman - Csillagpor

október 01, 2010
Utolsó Neil Gaiman olvasmányélményem teljesen magával ragadt, ezért is nagy várakozással láttam neki a Csillagpornak. Sajnos csalódnom kellett: nem ad többet filmnél, sőt. A könyv a végére nagyon ellaposodik, a filmben legalább volt egy kis csavar, izgalom, de a könyv vége: túl egyszerű, túl gyerekmesés. Én se szoktam a szereplőknek rosszat, de Tristan és a Csillag túl könnyen kapják meg egymást, mivel a legtöbb történet nem ilyen.Yvie (jól írtam? lusta vagyok elővenni a könyvet :D ), szóval a Csillag személye sincs nagyon kidolgozva, meg a Tristan iránti vonzalma sem - a film jobban kihasználja a lehetőségeket.
Amúgy a világ, Tündérfölde nagyon klassz, sok lehetőség rejlik benne, jobban ki lehetett volna dolgozni - nem bántam voltam egy hosszabb történetet.
Tetszett, amikor a népdalok értelmet nyertek 1-2 helyen a könyvben (mint az unikornisnál), ez hasonlított a Soseholban a londoni városrészek neveinek értelmezéséhez :)


"Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított."

Hát szóval:
3,5/5

(Borító ismét gyönyörű, az Agave kiadó tud valamit :D)

8 megjegyzés:

  1. Határozottan az Agave kiadónak vannak a legszebb borítói, talán pont ezért az egyik legdrágább kiadó.

    Én is mindig félek, ha egy könyv alapján készült film tetszik és utána olvasom el a művet. Bár én általában pozitívan csalódom.

    A film nekem is nagyon tetszett, így a bejegyzésed után biztosan nem fogom elolvasni a könyvet. :)

    VálaszTörlés
  2. Na, tök jól összefoglaltad, én is valami ilyesmit érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  3. "Én is mindig félek, ha egy könyv alapján készült film tetszik és utána olvasom el a művet. Bár én általában pozitívan csalódom. " - általában én is így vagyok vele, csak hát a filmekhez ugye könnyebben hozzájut az ember, meg hamarabb végez velük ... De azért szeretem Gaimant, mert eredeti :)

    Mircsi: köszi :):)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nagyon tetszik a blogod, egy linkcsere érdekelne?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :) és melyik blogoddal? mert látom 2 van :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Az Üstökös Gondolataival, mert az a fő blogom.

    VálaszTörlés
  7. a filmet imádtam, lassan kezdenék a könyvnek is (főleg ha nem lenne ennyi kötelezőm...) de legalább nem fog meglepetés érni ha mégsem jó. kár érte, pedig szerintem nagyon jó történet.

    VálaszTörlés
  8. nekem is annyi dolgom van (beadandók, szakdoga), ezért kevés post születik mostanában :(

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.