Louis Sachar - Stanley, a szerencse fia


Igaz ez egy ifjúsági regény, én se most olvastam, hanem úgy jó 8-9 éve, de most néztem meg a regényből készült filmváltozatot és amig még friss az élmény írok róla :)

A könyv nagy kedvencem volt, de csak nemrég szereztem meg a filmet - azt kell mondjam, hogy tökéletesen átültették a történetet.

A sztori röviden: Főszereplőnk Stanley Yelnats egész életében szerencsétlen volt - és minderről az ő malacloó ükapja tehet. Stanleyt azzal vádolták, hogy ellopott egy edzőcipőt, ami egy menő sporttolóé volt ezért a Zöldtó táborba küldi őt a bíróság. 

A tó már rég nincs sehol, kiszáradt pusztaság az egész terület, és táborban lakó fiúknak az a büntetésük, hogy minden nap gödröket kell ásniük - a nevelőik szerint a jellemük fejlesztése érdekében ...

Érdekes, hogy a múltbeli eseményekre is fény derül - megtudjuk, hogy a Zöldtó tábor helyén régen tényleg volt egy szép tó és egy kisváros. Fény derül egy tiltott szerelemre, és megtudjuk, hogyan és miért átkozták meg a Yelnats családot.

A könyv végén minden részlet a helyére kerül, a be nem teljesített ígéretet Stanley (tudtán kívül) beteljesíti és így megszabadítja a családját az átoktól.
A filmben nagyon jól válogatták meg a szereplőket, szinte minden úgy nézett ki, ahogy elképzeltem :) A múltbeli események bemutatása külön tetszett.

5/5

Megjegyzések

 1. Imádtam a Stanley-t:) Jó párszor elolvastam, a filmet még nem láttam mert nem tudtam megszerezni:(

  VálaszTörlés
 2. Ma találtam rá a blogodra, és ahogy egyre mélyebbre ástam magam el benne, jöttem rá, hogy sorstársak vagyunk / voltunk. Ugyanis én már végeztem a főiskolán informatikus könyvtáros - magyar szakon, és könyvtárosként dolgozom. :) Örülök, hogy rád találtam, felvettelek magamhoz!

  VálaszTörlés
 3. Szia Móni!
  Örülök, hogy rám találtál, ahogy megnéztem a könyves blogod hasonló az ízlésünk és hasonló blogokat olvasunk :)
  Igen magyar - ktár szakos vagyok, jövőre végzek. (remélhetőleg) :)
  Remélem sokszor visszanézel még hozzám! :)

  VálaszTörlés
 4. Mindenképp jelen leszek nálad! :)))
  Biztos végzel, én már tudom, hogy milyen érzés államvizsga után kijönni a teremből, és kívánom, hogy éld át!! :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)