"Igen, csodálatos dolgokat!"

április 18, 2010

Tegnap voltam Pesten, és a barátommal megnéztem a Tutanhamon kincse kiállítást.
Nem szoktam ilyen személyes dolgokat írni a blogban, de most kivételt teszek :D (és persze nem mentem haza Pestről új könyvek nélkül xD )

A jegyet már előre megvettük, 11-12re szólt. Amikor odaértünk naaagyon hosszú sor állt, külön akiknek már volt jegyük és akiknek még nem. Szépen beálltunk mi is a sorba, bár nem erre számítottunk. A honlapon azt írták, hogy akinek elővételben vásárolt jegye van az soron kívül bemehet (hétköznap gondolom így is van, de most egy héttel a kiállítás vége előtt mindenki látni akarta). Szóval nagy nehezen kiálltuk a sort (voltak kisebb nagyobb keveredések, elégedetlen ordítozások a szervezőkhöz). Amikor bekerültünk és lepakoltunk a ruhatárba kaptunk egy kis fejhallgatót egy kis számos készülékkel (nem tudom mi volt a neve :) ), és leszálltunk a mélybe ... :D ugyanis a kiállítás az alagsorban volt, nagyon hangulatos volt a félhomályos pince.
A tárlóknak megvolt a számuk és a kis fejlhallgatós készülékkel minden egyes helyen meghallgathattuk a tudnivalókat. Volt két helyen egy 5-10 perces filmvetítés is, ami megismertetett Tutanhamon életével, a szüleivel és Howard Carter munkájával.
A kiállítás legérdekesebb része az volt, amikor magának a sírkamrának a berendezését, tárgyait láthattuk. A végefelé pedig az egyiptomi élet jellegzetességeit mutatták be - pl.: szépítőszerek, játékok, hangszerek.
Volt egy ajándékbolt is, de nagyon drága volt minden - pedig terveztem, hogy veszek vmi kis szobrocskát, de annyi pénzt nem akartam rászánni, amennyibe ott kerültek, viszont a kiállításról szóló könyvet megvettem, ami csak 2000 Ft volt és minden fontos dolog benne van, amit tudni kell Tutanhamonról és a kiállításról :)

A délután többi részében meglátogattuk az Aréna plázát - könyvesbooooltoook :D (Megvettem A klastrom titkát - csak 2200 Ft volt).

A Keletiben pedig találtam két könyvárust, akik olyan olcsón adták a könyveket, hogy ott 10-20 percet válogattam, végül vettem 3 Márait (500 ft!! volt egy könyv), és Maupassant Szépfiúját (szintén 500!!!).

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.