Virág Emília - Sárkánycsalogató

Pár éve figyeltem fel az olyan magyar regényekre, amikben a (magyar) mesevilágot, a fantasyt dolgozzák át egy félig valóságos-félig természetfeletti történetté. Talán az első ilyen, amit olvastam az Kleinheincz Csilla Ólomerdő könyve volt, hasonló élményem On Sai ifjúsági regénye, az Apa randizhatok egy lovaggal?
Virág Emíliának ez az első regénye, a kiadó a Gyöngyhalász szerzőválogató pikniken talált rá

A történet Budapesten kezdődik, ahol is megismerkedünk Józsival a félig egyetemista pizzafutárral, aki épp szörnyű másnapossággal küzd. Sokáig nincs nyugta, mert egy hülye baleset miatt - amiben szerepel egy kotyogós kávézfőző, egy mobiltelefon és egy merülőforraló, egy sárkány landol az Oktogonon és egy lovag Józsi lakásában.

Oktogon, forrás
Innen indul a hajsza - a sárkányt meg kell fékezni, és vissza kell küldeni Béla lovaggal együtt abba a világba ahonnan érkeztek. Ez persze nem megy könnyen, a sárkány, miután megkapta azt, amiért üldözte a lovagot, elvitorlázik egy helyes barlangot keresve.

Józsi a másnapossága ellenére helytáll ebben a bizarr helyzetben, segít megkeresni a sárkányt és egyre jobban belebonyolódik egy másik világ történéseibe.
Közben Sára, Józsi reménybeli barátnője érdekes feladatot kap az állatmenhelyen, ahol dolgozik, el kell látnia egy hatalmas hüllőt...

Pinterest
Ebben az alternatív világban, ahol boszorkányok, lidércek, beszélő állatok borzolják a kedélyeket, van egy nagyobb megoldásra váró probléma, amibe persze Józsiék nem akarnak belefolyni, de a mesékben nem így megy :)

Faltam a sorokat, a cselekmény pörgött, voltak vicces beszólások és nagyon tetszett, ahogy a magyar mesevilág és a természetfeletti megjelent a könyvben. A szereplők is érdekesek voltak, előnyükre változtak a sok kihívás közepette. A kedvencem Hollus volt, és Józsi :D

Nagyon jól kikapcsolódtam ezzel a könyvvel a nagy hajtásban - aki szereti a meséket, a vérbeli magyar szereplőket és humoros történeteket annak jó szívvel ajánlom Emília első regényét!

5/5

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2016. 04. 11.
Oldalszám: 400
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

A szerzővel a Könyvfesztiválon is találkozhattok, vasárnap (ápr.24) 15:00-16:00 óráig, a Kner Imre
teremben ;)

Fülszöveg:
"Józsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért.Józsi, a pizzafutár egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Szorosan a nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga.Miután feldúlják az Oktogont és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes és önfeláldozó, mint egy lovag, s a fiúk a szerelmükért az életüket is kockára teszik."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.