Néhány könyvről röviden #17

Napra pontosan két hónappal ezelőtt gyűjtöttem össze a bejegyzés nélkül maradt olvasmányaimat - most is főleg verseskötetek és képregények szerepelnek itt.

John Steinbeck: Egerek és emberek
Az első könyv, amit Steinbecktől olvastam. Régóta tervben volt, tegnap (07.17) végre sort kerítettem rá. Egy 100 oldalas kisregényről van szó, de ebben annyi érzelem van, hogy nem éreztem kevésnek az oldalszámot! Fogok még Steinbecktől olvasni.
5/5

Sirokai Mátyás: A káprázatbeliekhez
Voltak sorok, gondolatok amik tetszettek de összességében nekem a megfoghatóbb témájú versek jönnek be.
3/5

Szabó T. Anna – Lackfi János: A nő meg a férfi
Én lemaradtam a Facebookos „verslavináról”, de így kötetként is tetszett. Vicces, ötletes, vagy éppen komoly életképekben mutatják be a szerzők, hogy milyen az élet 40-esként. Tökéletes ajándék lehet 40. szülinapra! :)
4/5

Agatha Christie: A Bertram Szálló
Hiába, Miss Marple sztorijai nekem annyira nem jöttek be. A Bertram szállót már többször el akartam olvasni, most végre nekiálltam. Vontatott volt, már elég hamar sejtettem, hogy hova futnak ki a szálak – mondjuk a legvége megdöbbentett.
3/5

Benyovszky Anita – Grecsó Krisztián – Kleinheincz Csilla – Kovács Judit – Nagy Cili – Pacziga Andrea – Renczes Cecília – Rózsássy Barbara: Huszonötödik óra
Nem titkoltan két kedvenc szerzőm miatt vettem ki a könyvtárból ezt az antológiát: Kleinheincz Csilla és Grecsó Krisztián korai versei miatt.
Szerencsére szinte mindegyik szerzőtől találtam még kedvenc verseket, sorokat – ezeket elkezdtem ki is írni idézetként (folyt.köv.).
A legtöbb vers hasonló volt – voltak haikuszerűek, érdekes képek, vagy hangulatukban hasonlítottak egymásra.
Sajnos Grecsó versei nekem (ismét) nem tetszettek – ami működik számomra nála prózában, az lírában nem tetszett. Viszont Csilla versei tetszettek – érdekes volt látni mindkettőjüknél, hogy már ekkor megvoltak azok a témák, hangulat ami a későbbi műveikben is megjelenik.
4/5

Csider István Zoltán – Pion István: Slam.Pont2
Érdekes kezdeményezés volt, hogy könyv formában mutassák be a magyar slammereket. Nem titkoltan csak Simon Márton miatt olvastam el ezt a részt – érdekes bepillantást kaptam a slam műfajába, egyes szövegek keletkezésébe és a bennük található utalásokra.
Még sosem voltam slam esten, de ez a kötet is megerősített, hogy szeretném majd élőben is látni, mert úgy az igazi.
3/5

Somogyi György – Dobó István – Tebeli Szabolcs: Kittenberger – Fabriqué en Belgique
Tetszett, hogy egy magyar személy tették meg a képregénysorozat főszereplőjének – a cselekmény pörgős, akciódús, tele látványos jelenettel. Tetszett, hogy belevittek a készítők a steampunk vonalat, örültem a kötet végén a két oldalas jegyzetnek ami tovább árnyalta a képet és érdekes infókat tartalmazott.
Ajánlom kamasz kortól – talán elsősorban fiúknak.
4/5

Somogyi György – Dobó István – Tebeli Szabolcs: Kittenberger 2. – A hiéna átka
Ahogy letettem az első részt, folytattam ezzel – így még látványosabb volt a képi világ fejlődése: letisztultabb, de ahol kell ott részletgazdag, nekem nagyon tetszett.
A történet hasonlóan érdekes és fordulatos, mint az előző. Jót derültem Hercule Pierrot-on, aki hozza az eredeti karakter manírjait.
Tetszett, hogy Kittenberger mellett ugyanúgy kaptunk egy humorosabb szálat Áccsal és Bakával.
Vevő leszek a következő részre is :)
Ajánlom kamasz kortól – talán elsősorban fiúknak.
4/5

Oravecz Gergely: Minden belefér
2011-2018 között készült képregényeibe, vázlataiba pillanthatunk bele ebben a gyűjteményes kötetben. Érdekes volt látni a stílus alakulását, élete hétköznapi pillanatait – de igazából kötetként nekem annyira nem működött. Portfóliószerű, rövidebb jelenetek, vázlatok, kísérletezések. A legjobban a Honnan jönnek az ötletek, Ars poetica fejezet tetszett a legjobban.
3/5

Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Nagyon szép lett ez a kötet (is), elbogarásztam egy-egy illusztrációt – viszont a történet nem vonzott. Thanos az antihősök legnagyobbika, ezért nem tudtam élvezni ezt a képregényt. Egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy utálom és nem érdekel, hogyan pusztítja el az összes elérhető civilizációt. Egyszerű lélek vagyok, na :D
4/5

Johan Idema: Hogyan látogassunk múzeumot
Volt benne néhány érdekes tipp, de igazából nem sokat adott hozzám. Ismét beleestem az érdekes borító – koncepció csapdájába. Ettől függetlenül szeretnék többször múzeumba menni és a néhány gyakorlati tanácsát megvalósítani.
3/5
Olvastátok valamelyiket? :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.