Mit várok ősszel?

szeptember 19, 2019
Az ősz és a tél könyves, filmes és munka szempontjából is pörgős lesz. Összegyűjtöttem néhány dolgot, amit már nagyon várok :) *

Könyvek

A szeptemberi és októberi könyvmegjelenéseket már elkezdtem összegyűjteni, de már néhány novemberi címet is tudunk - és persze folyamatosan jönnek a jobbnál jobb címek!
Nálam ezek lesznek a 'kötelező beszerzések':
  • Joanne Harris - Az ​epertolvaj (Csokoládé 4.) (szeptember 10.)
  • Graham Moore - Az ​éjszaka fénye (szeptember 10.)
  • André Aciman - Találj ​rám! (Szólíts a neveden 2.) (október 10.)
  • Donna Tartt - A ​kis barát (október 30.)
  • Christelle Dabos - Bábel ​emlékezete (A tükörjáró 3.) (október 31.)
  • Elizabeth Gilbert - New York lányai (november 4.)
  • Elena Ferrante - Az ​elveszett gyermek története (Nápolyi regények 4.) (november 20.)
  • J. K. Rowling - Harry Potter és a Tűz Serlege - illusztrált kiadás (ha idén érkezik)

Filmek és sorozatok

Downton Abbey (film) - 2019. szeptember 12.
Az Aranypinty - 2019. szeptember 19.
Star Wars: Skywalker kora - 2019. december 19.
Little Women/Kisasszonyok - 2019. december 26.

Sorozatok:
Szeptemberben jön a This is us (Rólunk szól) 4. évada.
Októberben érkezik az HBO-on Philip Pullman Az Úr sötét anyagai ifjúsági könyvtrilógiájából érkező új adaptáció, ill. szintén egy új feldolgozás - a Watchmen.
Még nincs konkrét időpont, de érkezik a Vaják regénysorozatból adaptáció a Netflixen, The Witcher címmel.

Programok

Október elején (10.01-06.) lesznek az Országos Könyvtári Napok, amin mindig aktívan részt szoktam venni. Az idei téma nagyon aktuális lesz, érdemes lesz figyelgetni a saját könyvtáratok programkínálatát. ;)

Talán tavaly gondolkodtam el rajta először, hogy részt szeretnék venni a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár rendezvénysorozatán, akkor a továbbképzés miatt nem tudtam, de idén szeretnék egy napra ellátogatni ide. A helyszín a Várkert Bazár, ahol még sosem voltam - már csak emiatt is érdekes lenne. A dátum: október 10-13. 

Egyéb- hangulat

Az új Poket zsebkönyvek - mindig kíváncsian várom mi lesz a legújabb és milyen külsőt kap. Októberben legalább egyszer Bp-en fogok garázdálkodni, biztos nem jövök majd haza üres kézzel.

Igen az a bizonyos őszi hangulat, amikor jó bekuckózni otthon a takaró alá egy bögre kancsónyi teával, és egy jó könyvvel - bár rólam tudjátok, hogy egész évben szívesen olvasok és kb bárhol, de azért ez az elmélyült olvasás az igazi :)
Szeretem amúgy ilyenkor (is) a természet változását figyelni (és fotókkal dokumentálni is), ill. valahogy ősszel úgy érzem mindig meg tudok újulni, évek óta az egyik kedvenc évszakom - bár ahogy idősödöm megtalálom mindegyikben a szépet. (Kivéve a január - februári hideg, sötét időszakot, azzal még mindig nem tudok mit kezdeni :D).

(* Az őszi pörgéshez hozzá tartozik, hogy ezt a bejegyzést valamikor augusztus közepén kezdtem el írni, aztán megfeledkeztem róla és most vettem észre a piszkozatok között :D)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.