Olvass újra! #haviegyujraolvasaskihivas

augusztus 01, 2019
Az újraolvasás a gyenge pontom - vagyis az a könyvmoly tevékenység, amit mindig halogatok. Megbénít a tudat, hogy annyi jó könyv várhat még rám, ezért nem tudok parancsolni a habzsoló olvasó énemnek. 

Pedig nem kellene annyira rohanni, rengeteg jó történet van mögöttem, amit meg is vettem, hogy majd egyszer újra elmerüljek bennük. Példaképem az újraolvasás terén (is) Nikkincs, akinél többször rácsodálkoztam hogy szereti újraolvasni a kedves történeteket. 
Persze nekem is van néhány könyv, amit rengetegszer újraolvastam és újra is fogok életem során (Harry Potter), de több olyan van ami bekerült az 'egyszer jó lenne' polcra a fejemben. 
Ezek olyan könyvek, amiket egyrészt már annyira régen olvastam, hogy teljesen elfelejtettem - másrészt korábban olvastam könyvtári/kölcsön példányban és azóta megvettem magamnak.

Molyon polcon gyűjtögetem ezeket a könyveket, ill. néhány napja átnéztem a beszerzős listáimat, hogy mik azok, amiket a fenti okok miatt újra kézbe kellene venni. 

Mivel a kihívások eléggé tudnak motiválni, ezért megfogadtam, hogy havonta legalább egy könyvet újra fogok olvasni. A #haviegyujraolvasaskihivas lesz a címke, ami alatt majd Instagramon is megtaláljátok az újraolvasós kalandjaimat.

Lehet hozzám csatlakozni ;)
Mit gondoltok a kihívásról? 
Ti milyen gyakran szoktatok újraolvasni könyveket?


Elmélkedtem az újraolvasásról korábban is: 2018, 2017.

8 megjegyzés:

  1. Bár szeretek újraolvasni, de nem merek ilyet bevállalni, úgysem tudnám tartani, így az oldalvonalról szurkolok. :) Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, most nagyon lelkes vagyok - 2 könyv között gondolkodom, majd megszavaztatom instan melyik legyen :)

      Törlés
  2. Én sem tudnám ezt a tempót tartani, nekem sok lenne, de drukkolok neked :) Csak az a lényeg, hogy jó élményt nyújtsanak - bennem néha azért van félsz, hogy az újraolvasás már nem lesz olyan jó, mint az első megismerkedés. Egyébként nekem is Nikkincs ebben a példaképem! :) A közeljövőre amúgy két újrázást beterveztem én is, a Levelek Skye szigetérőlt és az Urak és játékosokat. Utóbbit a következő rész olvasása előtt szeretném felfrissíteni. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Pupi pont az benne az érdekes, hogy van-e olyan jó, vagy másképpen jó?
      Márai Füveskönyvét és Weöres Sándortól szoktam úgy újraolvasni A teljesség felét, hogy mindkettőben hátul felírom az olvasás dátumát, és úgy az oldalszámokat. Meglepődöm, ha ugyanaz a rész, szöveg tetszik, de akkor is, ha másik :)

      Törlés
    2. Köszi Pupi, remélem menni fog. :) igen benne van az is, hogy később is úgy fog-e tetszeni. Uhh. A Levelek Skye szg. Is egy szép történet.

      Törlés
    3. Czenema, persze, de néha azért tartok tőle, hogy elrontja az első élményt, amit úgy őrizgetek esetleg...
      Dóri, a Skye nekem kedvencem is lett pár éve, amikor olvastam, kíváncsi vagyok, most is olyan jónak fogom-e találni. :)

      Törlés
  3. Ha a Big Magic-et újraolvasod akkor szólj, bármikor szívesen betársulok :))
    Én most is újraolvasok, szoktam, most is azt teszem Mel Robbins könyvével, és be van tervezve harmadszori újrázásnak az Elveszett ​próféciák. Mondjuk Soseholt is sorra lehetne keríteni ;)
    No, majd meglátjuk, lehet, hogy lazán, de betársulok melléd. Hogy képzeled, havi egy könyvvel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huu azt is szeretném, szólok majd :D
      Gyere, örülök hogy megtetszett!
      Igen havi egyet minimum jó lenne, szerintem a hónap elején lövöm majd be hogy mit szeretnék.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.