Bloggerből író?

június 11, 2019
Ez a bejegyzés a blog 10. születésnapjáról megemlékező bejegyzéssorozat második része. Az elsőben összegyűjtöttem azokat a bejegyzéseimet, amik a blog indításhoz, a könyvesbloggerséghez kapcsolódnak. 

A legutóbbi Témázunk bejegyzéssorozat hatására ismerkedtem meg több magyar, kortárs írónő könyvével, akik közül többen blogon osztották meg először a gondolataikat - ekkor jött a bejegyzés ötlete: megmutatok néhányat közülük, akiket olvastam - vagy akiktől szeretnék olvasni :)

Memoárok - életképek

Szentesi Éva:
Rúzs és Tükör című blogját 2011-2012 között vezette, 2016-ban jelent meg az első könyve (Hamvaimból), melyben a méhnyakrákkal való küzdelmét írta meg. Azóta megjelent az első novelláskötete (ezt nemrég én is olvastam), ill. tavaly a Pedig olyan szépen éltek regénye.

Péterfy-Novák Éva:
Egyasszony néven indított blogot, melyben első házasságáról és gyermeke elvesztéséről ír - könyv formában 2014-ben jelent meg. Ezt követte egy novelláskötet (A rózsaszín ruha - ami várólistás nálam is) ill. nemrég jelent meg regénye ami a családon belül erőszakról szól - Apád előtt ne vetkőzz.

Fiala Borcsa:
A cirkuszigazgató mindennapjai blogból nőtte ki magát az általam nemrég olvasott Egy cirkuszigazgató mindennapjai könyv. A blog már nem aktív, de Facebookra posztolt bejegyzésekben lehet követni Borcsa zajos és kaotikus családi hétköznapjait. 

Szaniszló Judit:
Tumblnek köszönhetően fedeztem fel Juditot (Zetor Leila) magamnak, és lelkesen meg is vettem a Beenged c. kötetét. 

Bihari Viktória:
Vikut az elmúlt években láthattunk filmen, a Tékasztorik második kiadást is megért - és igen ez is egy blogból indult.

Ismeretterjesztő-önfejlesztő

Farkas Lívia:
Via blogját az elsők között kezdtem el követni, és a munkásságát azóta is figyelem. Sőt könyve megjelenése kapcsán láthattam élőben is a könyvtárunkban, amúgy ő is Szombathelyi volt. Az Ennél zöldebb nem lesz c. önismereti könyvében megjelenik az a filozófia ami a blogját olvasva is szimpatikus volt számomra.

Szkiba Zsuzska:
Akkor találtam rá a blogjára és a könyvére, amikor a pozitív testképről keresgéltem könyveket. A Beauty with Plus blogján kívül Fogadd el magad c. könyvében ismerkedhetünk meg a szemléletével, önbizalomépítéssel.


Szécsi Noémi:
A Finnugor vámpír, vagy az Utolsó kentaur ismerős lehet már az írónőtől - A budapesti úrinő magánélete 1. és 2. része ezekkel ellentétbe társadalomtörténeti munkák, amik Noémi nőtörténeti blogjából, a Halcsontos fűzőből nőtték ki magukat. 

Tajti Ildikó:
Ildikó blogját és Youtube csatornáját akkor kezdtem el követni, amikor megújított a bőrápolási szokásaimat, amikor új krémeket - lehetőségeket fedeztem fel. Ildikó magánkiadásban jelentetett meg két könyvet is - ezek közül az Esszenciális bőrápolást olvastam el én is.

Klausz Melinda:
Két friss könyvét olvastam - a közösségi média a szakterülete, erről írt blogjában is. 

Gasztro

Mautner Zsófia:
Chili és Vanília néven ma is írja a blogját, megjelent több könyve, főzőműsorokban szerepel - abszolút befutott. :)

Szatmári Ferenc / Főzelékes Feri:
Szintén blogjával lett ismert, agrármérnökként indult - ma már 3 saját könyve jelent meg.


Elég szubjektív ez a merítés. 
Ti kikre figyeltetek fel, akik bloggerként indultak? :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.