Gyűjteményeim

július 30, 2018
A Témázunk csapat bloggereivel ismét jelentkezünk - Gyűjteményeink - könyvek, polcok, csecse-becsék lett a témánk. Főleg a polcaimról mutatok most fotókat, rövidebb megjegyzésekkel. 

A könyveim két nagy (retro :D) könyvespolcot foglalnak el - mivel majdnem 600 példányról van szó (persze már a ház többi részén is van egy-két darab, amit sajátomként tartok számon), több van egymás-hegyén hátán. Időről időre át kell néznem őket, hogy mit szeretnék valóban megtartani, na és hogyan tudom a legjobban elrendezni őket.

Harry Potter - J.K. Rowling
Év elején alakítottam át a könyvespolcomat, akkor kerültek az egyik alsó polcra Rowling könyvei, szépen egymás mellé. Az első kiadású HP regények, az illusztrált kötetek na és a felnőtt könyvei a könyvespolcom igazi kincsei. :) A gyűjtemény még nem teljes, hiányzik a Legendás állatok forgatókönyv ill. az Utazás a mágia történetébe, de utóbbit lehet nem is fogom beszerezni.
A Hermione Funko kulcstartó idei beszerzés, amit a BASC webshopból rendeltem néhány aprósággal együtt :)

Virginia Woolf
Van több róla szóló könyvem is - Bécsy Ágnesét különösen szeretem, de szuper választás az írónő életének könnyed megismerésére Priya Parmar könyve is. Egyszer majd lehet beszerzem a Mrs Dallowayt az alábbi színes, Európás kiadásban - egyelőre egy régi gyűjteményes kötetben van meg. Nemrég olvastam, hogy a POKET zsebkönyvek következő darabja az Orlando regénye lesz, szóval majd ezzel is szeretném bővíteni a polcot :)


Joanne Harris
Kedvenc-kedvenc írónőm, akinek már az összes magyarul megjelent könyvét olvastam (a szakácskönyveket is :D). Nagyon örülök annak, hogy a Libri felkarolta a magyar kiadását - és újra megjelent több régebbi könyve. Igyekszem ezeket a könyvtárban is népszerűsíteni :)


Agave kedvencek
Baráth Katalin és Neil Gaiman könyvei az abszolút kedvenceim a kiadótól, természetesen egy helyre kellett kerülniük, jól megbújnak a JHarris könyvek mellett.

Zafónok
A Szél árnyéka sorozat is régi kedvenc, amiből a legutóbbi megjelenésű rész egy pöppet kilóg :D Utóbbit augusztusban tervezem elolvasni, amikor két hétig otthon leszek és nem kell cipelnem sehová...

A "Pöttyös-könyvek"
Szintén több korábbi kedvenc található itt. Az évek alatt Vörös pöttyösből szépen Arany pöttyössé értem :D

Vámpírkrónikák
Egy régi szerelem - kicsit mostoha sorsa volt Anne Rice könyveinek - egy részére a Szukits Kiadó csapott le, de a többség a Dáin Kiadónál jelent meg, akinek jó néhány éve rendszeresen látogattam a honlapját és bombáztam kérdésekkel, hogy mikor jön a következő rész :D Ezek a könyvek ma már ritkaságok, sajnos a könyvespolcomon aljában férnek csak el - egyfajta 'tömörraktárban'* :D (* A kép alján látszik, hogy a Twilight, ill. a Dan Brown könyvek is erre a 'sorsra' jutottak).

Jane Austen és egyéb klasszikusok
2009 körül nagyon rá voltam kattanva a klasszikus irodalomra, akkori zsákmányaim voltak főként ezek a könyvek. Sokszor nagyon olcsón jutottam hozzájuk, mindenféle nagy akcióban. Lazi Kiadót nagyon megszerettem akkoriban, és igyekeztem tőlük beszerezni ezeket a könyveket - persze becsúszott néhány Ulpiusos is, azt hiszem szinte mindet már nagyon olcsón tudtam megvenni.


A Szépség-polc :D
Szintén idei megoldásom - a 21. Század Kiadó, Park Kiadó, és több Európás könyv foglalja el a nagy részét. Amúgy a Park Kiadó is egyre nagyobb kedvencem: tartalmilag és külsőleg is gyönyörű könyveket találtam náluk.

Magyar kortársak
Nem az összes, a fenti "szépség-polc" másik részét foglalják el. Kőrösi Zoltánt nagyon ajánlom (Könyvudvarból szereztem be több művét olcsón).

Verseskötetek
Általában tavasszal, a könyvfesztivál idején fedezek fel magamnak új versesköteteket, de van néhány kortárs szerző, akitől időközönként szoktam venni. Most ilyen lesz Simon Márton, akinek az új kötetét (Rókák esküvője - ez a cím!!!! :D), biztosan a szeptemberi beszerzéseim között fogom tudni.
Dedikált könyveim
Könyvfesztiválon, könyvhéten sikerült többnyire dedikálni az alábbi könyveket - de van néhány olyan is, amikor ellátogatott hozzánk az író (Cserna-Szabó, Tóth Krisztina) és akkor álltam be a sorba :) 

Utóbbi kép már átvezetés a következő témához ;)

Könyvjelzők
Van egy kupac könyvjelzőm, de az a vicc hogy igazából csak néhányat használok. A könyvtári könyveknél, ha találok bennük katalóguscédulát akkor azt használom. Otthon szoktam a sárga műanyag kezeset, amúgy meg akármilyen cetli meg szokott felelni nekem. De van ilyen könyves gyűjteményem is :D

A többiek gyűjteményei:
Pupilla, Anett, Bea

Utóvéd:
Kritta, Nima

Ti milyen könyves gyűjteményekkel büszkélkedhettek? 
Írjátok meg kommentben, vagy akár utóvédként csatlakozva bejegyzésben ;)

7 megjegyzés:

  1. A HP úgy látom, másnál is szerepel. :D
    Így olvasva a többiekét, rájöttem, hogy egy csomó mindent belevehettem volna még. :)

    VálaszTörlés
  2. Wow! Mennyiféle gyűjteményed van, a klasszikustól át a Twilightig. De jóóóó!!!! Az a vicc, hogy nekem is csomó könyvjelzőm van, de mindig vonatjegyet használok, vagy egy papírzsepit, vagy ami a kezem ügyébe kerül, pedig lenne miből választani, de sajnálom a szépeket bevetni. Pedig kéne, mert csak porosodnak. Elképesztő, hogy neked is mennyi könyved van, a költözés nem lesz egyszerű :D :D :D Az új Zafónt én még nem szereztem be, azt hiszem előtte újraolvasom a többit, de hatalmas könyv, jól teszed, hogy otthon olvasod, mert ezt cipelni...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon színes a felhozatal Nálad is, remek poszt lett. Mindig jó "belesni" picit másokhoz is, főleg, amikor a könyvespolcokat lehet megnézni.

    VálaszTörlés
  4. Bea - HP nemzedék :D Majd írhatunk egy gyűjtemények 2.0 bejegyzést is :D

    Anett - bizony Twilight is befigyel :D Én se használom nagyon a könyvjelzőimet, csak vannak :) Na igen, költözésnél majd csak egy részét vinném el első körben :D

    Kritta - köszi :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a 2.0 jó ötlet. :D Egy csomó ötletet loptam most tőletek. :D

      Törlés
  5. Bea, látod ezért mondtam, amit mondtam. :D :D Olyan nincs, hogy nincs mit mutatni! ;)

    Dóri, szuper poszt lett, nagyon jó képeket csináltál, és imádom, hogy ennyi hely van a polcaidon, és nincsenek több sorban a könyvek egymás mögött. Nevettem a "tömörraktár" elnevezésen, hát bizony nekem a legtöbb úgy van, tömörraktáron. Egy kis hordópolcon van, azon vannak csak egy sorban a könyvek, a többin majdnem mindegyiken két sorban állnak, és tegnap a pakolás közben rá is csodálkoztam néhányra a régen látott hátsó sorokból... Nincs mese, kelleni fognak még polcok nekem... Meg egy könyvtárszoba. :D :D
    Nekem is rengeteg a könyvjelzőm... van olyan sárga kezes is pl. :D Én mondjuk elsősorban tényleg könyvjelzőket használok, nem más fecniket, de vannak preferáltabbak, és vannak, amik sose kerülnek elő. :)

    Aaaa, milyen jó ötlet volt a dedikáltakat is így egyben megmutatni! :D *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez a tömörraktár kifejezés. :D Sajnos, nekem is vannak dupla polcaim, bár pár hónapja egy csomó könyvemet bevittem a könyvtárba, és kitettem az ingyen elvihetős polcra, és valamivel szellősebb lett itthon a helyzet, de még így zsúfoltság a köbön...

      Én nem gyűjtöm a könyvjelzőket, de azért persze, mindig jön innen-onnan, viszont jelenleg egy olyat használok, amit a kisebbik fiam készített nekem anyák napjára pár éve, és azt olyan jó érzés mindig látni, mikor kinyitom az épp aktuális olvasmányt. :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.