Sorozat várólista

március 13, 2018
A moly legújabb fejlesztése, hogy számon tarthatjuk mennyi sorozatot olvastunk el és mennyibe kezdtünk bele. Persze készült egy újabb plecsni is, amiért hajtok; viszonylag magas a követelmény, mert 100 sorozatot kell olvasni érte.Ennek apropóján átnéztem, hogy a megkezdett sorozatok közül miket szeretnék befejezni vagy éppenséggel elkezdeni újra - a 2018-as terveim között szerepelt is már egy-két ilyen, most új lendületet kaptam :)

✔ A Három Nővér Szigete: Nora Roberts romantikus, boszorkányos sorozata - amiből már csak a 3. rész hibádzik. 2015-ben pedig újra is olvastam, pont azért, hogy az utolsó részt is sorra tudjam keríteni, de elfogyott közben a lendületem. Lehet, hogy csak ezt a részt fogom még a tavasszal beütemezni, hogy végre befejezettnek tekinthessem. :)

A papírmágus trilógia: idén vágtam bele ebbe a sorozatba, nemrég olvastam a 2. részt és március végén érkezik az utolsó (A mestermágus), amit amint a kezembe kerül olvasni fogok. Kellemesen rövid, és nagyon ütősnek ígérkezik a cselekmény. - KÉSZ

Agatha Raisin: magyarul a 23. résznél, angolul már 28-nál tart ez a krimisorozat. Ennél nem kell különösebben buzdítanom magam, hogy folytassam - jelenleg a 23. részt nem olvastam még. :D

Ambrózy báró esetei: ez az egyik idei tervem, az első részt még 2015-ben olvastam, azóta szerencsére lezárult a sorozat: 4 teljes rész, és két novella jelent meg hozzá. Még nem tudom újrázzak-e az első résszel, vagy álljak neki a folyatásnak, szerintem az utóbbi lesz, mert nagy vonalakban még emlékszem az elsőre.

Az Archívum: Victoria Schwab egyik elkaszált, zsenge sorozata, aminek az első részét 2013-ban olvastam. A második rész megjelent magyarul, Felszabadulás címmel, szeretném sorra keríteni ezt is.

✔ Az Elfeledett Könyvek Temetője: régi kedvenc, és áprilisban érkezik a 4. rész (Lelkek labirintusa)! Ezt mindenképp olvasni fogom, valószínűleg meg is veszem, hogy a polcomon is teljes legyen a sorozat.

Bűnös Budapest-ciklus: a másik nagy falat, az első részt 2015-ben olvastam, tavaly megnéztem a filmet is, ami nekem nagyon tetszett és szeretném majd valamikor a többi részt is olvasni (+4 rész + 3 könyv).

Caster krónikák: szintén az utolsó rész hibádzik (Beautiful Redemption – Lenyűgöző megváltás), amit amúgy elkezdtem még nagyon régen angolul és meglepően élesen emlékszem arra a néhány fejezetre amit olvastam. Itt is csak ezt az egy részt szeretném olvasni, mert azért az egész sorozat nem volt annnnyira jó, és emlékszem is a főbb eseményekre.

Egy sötétebb mágia: egyelőre két rész olvasható magyarul, az elsőt tavaly olvastam, a 2. (Gyülekező árnyak) még függőben van, a 3-nak pedig már elvileg tudjuk a címét (A fényigéző) - KÉSZ

Mercy Falls farkasai: régi kedvenc volt Maggie Stiefvater ifjúsági alakváltós sorozata, aminek szintén az utolsó, 4. részével (Sinner) vagyok adós, de már ki is vettem a könyvtárból. Mivel ez nem kapcsolódik szervesen az első három részhez, ezért itt is kihagyom az előzmények újraolvasását.

✔ Mrs. Jeffries: télen olvastam ennek a cozy mystery sorozatnak az első részét, a következő ami magyarul megjelent az 5. (Mrs. ​Jeffries és a gyilkos bál), de sebaj, szeretném olvasni. Ez is olyan mint az Agatha Raisin sorozat, amint a kezembe kerül nekiállok.

✔ Nápolyi regények: Elena Ferrante sorozata sokunk számára szerelem volt első olvasásra, ehhez képest mindig betolakszik más könyv a 2. rész olvasása elé - de márciusban mindenképpen sorra szeretném keríteni. A 3. rész elvileg november végén érkezik, a befejező 4. rész pedig majd jövő nyáron.

Shakespeare újra: az eddig megjelent 4 könyvből 2-t olvastam, de a Boszorkánymagzat már a polcomon csücsül. A sorozattal eddig nem volt nagy sikerem - Az időszakadék csalódás volt, a Shylockba beleolvastam, de abbahagytam, eddig Az ecetlány volt jó élmény. Remélem a Margaret Atwood könyve folytatja a sort a pozitív élményekkel.

True Blood: tavaly nyáron(?) ugrott be, hogy mennyire szerettem a True Blood könyveket (és a sorozatot is) - és felfedeztem, hogy az utolsó három részt még nem olvastam. 

Vérgróf-trilógia: az első részt 2016-ban, hosszas várakozás után olvastam - ha a folytatások is olyan jók, akkor tényleg illene azokat is végre sorra kerítenem!

Egyelőre ez a 15 sorozat az, amire azt mondom, hogy szeretném befejezni - újraolvasni - folytatni. Nektek vannak ilyen 'régi adósságaitok'?

7 megjegyzés:

  1. Hú, itt több kedvenc is van. :) A Nápolyi regények életem sorozata, mondom ezt úgy, hogy még két rész hátravan (HÁLISTEN!!!), ha nem felejtem el, megveszem olaszul is kint.
    A Vérgróf 2-3. részét már sokan lehúzzák, de én talán még jobban is szerettem őket, mint az elsőt, szintén ott van a kedvencek között, biztos újraolvasós. Viszont az Ambrózy bárót egyelőre elkaszáltam, a második már nagyon túlírt volt, sokszor untam, és annyira modoros volt helyenként, nem esett olyan jól.

    A következő Zafónt nagyon várom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nápolyi regény egy igazi kuriózum, most már tényleg olvasni szeretném én is :D
      Vérgróffal akkor majd próbálkozom (szerintem ősszel), Ambrózy - hmm az első sem tetszett maradéktalanul, akkor a 2. rész után meglátom feccöljek e bele egyáltalán időt és energiát.
      Én is, végre egy könyv amit gondolkodás nélkül meg fogok venni :D

      Törlés
  2. Az Agatha Raisinből tényeg ennyit elolvastál már? :O
    A Mercy Falls farkasainál a negyedik részt elkezdtem - emlékszem, milyen izgatott vettem meg a Könyvfesztiválon, amikor megjelent -, de nem igazán jött be, nem is olvastam végig, sőt egy hete adtam el :D De remélem, neked tetszeni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony :)
      A Sinnertől én is tartok kicsit, hogy nem lesz az igazi - de könyvtárból kivettem, így nem veszítek sokat, csak időt :D

      Törlés
  3. Tyű, ennyi sok Agatha Raisint elolvastál már?! Nem nagyon figyeltem mondjuk, de most meglepődtem, hogy ennyi része meg is jelent magyarul! :O
    A True Bloodot bizony én is szerettem, de annak már vagy 8-9 éve, hogy az első kötetet olvastam, és ott valamiért akkor nem folytattam, szóval egy újrázással kéne kezdenem...
    Amúgy jó ötlet ez a sorozatos poszt, utoljára úgyis pár éve vetettem számot én is azzal, hogy miket kéne meg miket nem kéne befejezni, mik várnak még a sorozatkötetek közül, hmm, megérne egy friss posztot nekem is. :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony :D
      True Bloodnál én se mondom, hogy sok mindenre emlékszem - az rémlik, hogy egyre több lényt hozott be az író a történetbe.
      Írj te is ;)

      Törlés
    2. Na, most sikerült megírni. XD

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.