Nemzetközi Könyvajándék Nap - 02.14. ;)

február 12, 2018

Valentin napon tartják 2012 óta a könyvajándékozás napját a résztvevő önkéntes könyvmolyok. A kezdeményezés lényege, hogy ezen a napon a gyerekek kapjanak legalább egy könyvet.

"A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

A Nemzetközi Könyvajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.

Arra kérjük Önt, hogy ezen a napon:
– ajándékozzon könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek
– vagy hagyjon könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.)
– vagy ajándékozzon jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.Mindemellett mindenkit bátorítunk arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.
Mivel ez egy önkéntes szerveződésű ügy, ezért az Ön önkéntes segítségére is számítunk, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!" - forrás

A könyvtárunk is részt vesz ebben - tavaly is a földszinten volt egy polc ahol könyvet lehetett hagyni és elvinni - a gyerekeknek pedig a gyerekkönyvtár szervezett külön ajándékozó programot. Idén is részt veszünk, és én is kiválogattam néhány könyvemet, hogy valentin napon elhagyjam, ahol megfordulok - ezzel néhány felnőttnek is örömet okozzak. Terveim szerint instagramon megmutatom majd, hogy mit és hol hagytam el. ;)

A molyon is készült egy esemény, csatlakozzatok ;)
A hivatalos honlap.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.