Harry Potter újdonságok 2018-ban

január 14, 2018
A Harry Potter világa kimeríthetetlen forrásnak tűnik. Idén sem maradunk új HP könyvek nélkül, novemberben pedig jön A legendás állatok és megfigyelésük film 2. része (Legendás állatok - Grindelwald bűntettei).

A könyvsorozat új kiadásai:
Tavaly nyáron jelent meg puha- és keménykötésben, a négy háznak megfelelő színekben és extra tartalmakkal a Harry Potter és a bölcsek köve. A Pottermore oldalon nemrég olvashattuk, hogy idén nyáron számíthatunk a folytatásra – érkezik A Titkok Kamrája is!
forrás
Remélhetőleg idén ősszel érkezik az illusztrált Tűz serlege kiadás is, egyelőre erről semmi hír.

Kiegészítő kötetek:
Az Animus Kiadó harangozta be a blogján, hogy milyen új könyveket várhatnak a rajongók idén. Az elsőt Rowling beszédét (Very good lives) már olvastam angolul, de lehet újrázok vele magyarul is – nem egy hosszú olvasmány :)

"A tavaszi hónapokban J. K. Rowling rajongói izgulhatnak, ugyanis három újdonsággal is készülünk. Az első egy különleges ajándékkönyv Rowling beszédével, amelyet a harvardi Öregdiákok Egyesületében mondott el 2008 júniusában a végzősöknek. A beszéd azóta bejárta az egész világot, rengeteg embert motivált, és most végre a hazai olvasók is megismerkedhetnek vele.

A második újdonság Rowlingtól ugyancsak különlegesség : az Utazás a mágia történetében című gyönyörű kötet, íme egy részlet a könyvből:
"1997. június 6-án megjelent a Harry Potter és a bölcsek köve. Azóta a Harry Potter-könyvek több mint 450 millió példányban keltek el világszerte, és 80 nyelvre fordították le őket. A húszéves Harry Pottert ünnepelve fedezzük fel együtt a mágikus tárgyaknak azt a különleges gyűjteményét, amit a British Library Harry Potter – A mágia története című kiállításán mutattak be. A roxforti tananyag köré szerveződő kiállítás feltárja a Harry Potter-történetek mélyén rejtőző mítoszokat és folklórt. A könyvben olyan, eredetmegjelöléssel ellátott tárgyak láthatók, amelyeket a British Library munkatársai kerestek elő a könyvtár gyűjteményéből, vagy kutattak fel és szereztek meg más intézményektől, illetve a világ különböző részein élő magánszemélyektől. Csatlakozzunk hát a muzeológusokhoz, kísérjük el őket izgalmas utazásukra…"

Ebben a gyerekeknek szóló csodálatos kötetben a British Library Harry Potter-kiállításának anyagát dolgozták fel, és még ebben az évben megjelentetjük a könyv felnőtteknek szóló változatát is. Az eredeti könyveket egy tavalyi Facebook posztunkban már láthattátok :
forrás
Engem a Harry Potter – A Journey Through A History of Magic érdekel jobban, Jim Kay illusztrálta amúgy ezt is. (Sok melója lett mostanában a HP könyvekkel :D)


Ti melyiket várjátok a legjobban? :)

13 megjegyzés:

  1. Huhúú! Harry Potter – A Journey Through A History of Magic-et pont valamelyik nap olvastam ki. Nem egy hosszú olvasmány, vannak benne érdekességek, de az illusztrációk nem újak, hanem szerintem az illusztrált kiadásból vannak átemelve (erre mérget nem vennék, mert sajnos azokhoz még nem jutottam hozzá). A 20. évfordulós Titkok Kamráját várom, a Bölcsek Kövét megkaptam tavaly ajándékba tesóméktól, és szeretném begyűjteni egyébként is angolul is az egész sorozatot. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt láttam is hogy olvastad! :) Szerinted érdemes lesz megvenni azért magyarul is?
      Szép gyűjtemény lesz, ha meglesz mind - neked melyik kiadás van meg?

      Törlés
    2. Szerintem ez úgy érdekes igazán, ha a kiállítást is látja az ember, mert így oké-oké, Harry Potter, elolvassuk és úgyis szeretni fogjuk, 1-2 érdekesség tényleg jópofa, de marad némi hiányérzete az embernek. Én legalábbis így éreztem az olvasása közben/után.
      Ami pedig a gyűjteményt illeti, magyarul az eredeti sorozat teljes, angolul a 7. rész megvan első kiadásban (keménykötésben), felnőtt borítóval (ezt szerettem volna egyébként összegyűjteni, de már nem nagyon kapni, max ebayen vadászhatnám), az évfordulós pedig szintén keménykötésű, Griffendéles verzióban. Remélem, hogy azért egy fekete papírborítót kap, hogy azért valamennyire egységesen nézzen ki a polcon. :D

      Törlés
  2. Az illusztrált Tűz Serlegéről "sajnos" vannak hírek, és idén biztosan nem fog kijönni még, semmilyen nyelven: http://www.jimkay.co.uk/starting-on-goblet-of-fire/
    Kay elkezdte a munkát, de 2019-re várható csak. Mondjuk én nem lepődöm meg, neki is járt némi szünet, és a kötetekkel is egyre több meló lesz, nem szeretném, ha csak azért, hogy tartsanak egy őszi határidőt, összecsapná. :S :)
    Addig se leszünk HP nélkül!

    Én azt figyeltem, hogy pl molyon is milyen acsarkodás jött, hogy minek kell a többi részt is kiadni jubileumiban, meg miért kellenek folyton még új kiadások? Jesszus, hát eddig is folyamatosan évente, kétévente jöttek új kiadások, mivel fogy.. nem kötelező megvenni 60félében, de van mindig, akinek az lesz az első kiadás belőle. Ismerek családot, ahol rengeteg gyerek van, és csak úgy rongyolják őket, mivel mindenki többször olvasta már, nekik az új részekből is kapásból három db kellett mindig.
    Amúgy meg úgy a jó, ha lesz a jubileumiból is egy sorozat, most mire mennénk egy kötettel csak belőle?! Nem értem a fintorgókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oohhhh, köszi az infót! Igaz az is, főleg, hogy dolgozott a fenti kötetekkel is. Na nem baj, lehet spórolni a többi könyvre :D
      Igen, abba én is belefutottam...Mert kellenek és igazából ezek plusz tartalmakkal készülnek, szóval nem csak egy lehúzós valami, na meg amit mondasz, hogy elhasználódnak, aki még nem olvasta annak jópofa egy ilyen kiadásban olvasni.

      Törlés
    2. Szivi! :) Na igen, addig is lehet rá spórolni, amíg elkészül. :)
      Itt feljebb Chloé is pont most kezdi csak összegyűjteni az angol kiadásokat, szóval mindig van helye egy újranyomásnak, és azt nem értem, az valakinek miért fáj, hogy az valami más, vagy különlegesebb... Eddig is mindig érkeztek újféle borítóterves HP kiadások. :) HPból sose lehet elég. ;)

      Törlés
    3. Chloe már a kezdet kezdete óta szerette volna összegyűjteni angolul is a sorozatot (a 7. rész meg is volt, hamarabb, mint a magyar változat, mert annál már nem voltam hajlandó megvárni a fordítást), csak eddig csóró volt és mindig másra ment el a pénze. :D

      Törlés
    4. És Chloéhoz hasonlóan lehet, hogy sokaknak épp az első lesz ez a jubileumi szépséges kiadás az angolból! :D

      Törlés
  3. Olyan szép a History of magic, mondjuk a többi is. :3 Most rendeltem meg nemrég a Mardekáros HP 1-et, keménykötésben, a következő hétre várható, de alig várom, hogy a kezembe fogjam. Mindenesetre jó poszt lett, köszi! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehet okunk panaszra, mert tényleg szép kiadások születnek. Ohh, majd írsz róla, hogy milyen? :)
      Köszi és a megosztást is! <3

      Törlés
    2. Én köszönöm a posztot! ^^

      Persze, megy is majd instára, meg facebookra, amint megérkezik. :3 Én láttam már, barátnőm mutatta az egyetemen, onnan jött az ötlet, hogy nekem is kell egy. :D Illusztrált gyönyörűség! *.*

      Törlés
  4. Tök jó, hogy így összegyűjtötted :)
    Én ennek a titkok kamrás folytatásnak határozottan örülök, annyira szuperség ez az új kiadás, biztos szuper extrák lesznek abban is. Bár nem tudom, hogy meg fogom-e venni ebben a kiadásban végig (már van angolul HP kigyűjtve, a bölcsek kövés gyűjtésem pont elég :D ), de hátha valaki az ismerősök/barátok közül kigyűjti, és akkor én is csodálhatom élőben is :D

    Az illusztrált Tűz serlege miatt meg valahol szomorú is vagyok, örültem volna, ha ismét ezzel lephetem meg magam karácsonyra :( , de másrészt meg inkább legyen egy átgondolt, igényes kötet - ahogy eddig is -, meg na a Tűz serlege már tényleg egy hosszú kötet, biztos több a munkája is vele Jim Kaynek.
    Szerintem a History of Magic nagyon igényes kiadás amúgy - és úgy is élvezhető, hogy az ember nem tud eljutni a kiállításra. Egy nagyon jól összeszerkesztett kötet, nekem eddig nagyon bejött. :) Kíváncsi leszek, hogy mikor lesz elérhető a Rowlingról és aHP megírásáról készített dokufilm is, amit most a BBC csinált róla a kiállítás kapcsán. Az is nagyon jól hangzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Nekem még nincs angol nyelvű HP-m, de lehet a Hollóhátas kiadással belevágok a gyűjtésbe :D
      Ez is igaz, kíváncsi vagyok hogyan oldják meg, az eddigi részek is elég nehezek, ez meg dupla akkora lesz...

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.