Havi zárás - December

december 30, 2017
A december - is - szokás szerint nagyon gyorsan eltelt és már azt vettem észre, hogy itt a karácsony, aztán el is múlt, és ülhettem le írni a havi és az éves zárást :)

A decemberben négy könyvvel gazdagodtam - egyet vettem magamnak, egyet cseréltem és kettőt ajándékba kaptam. Nem is vágytam most több új saját könyvre - januári feladatom a sajátok olvasása, szóval épp elég ennyivel is haladnom :)
Az új Ferrante egy biztos pont volt a kívánságlistámon, a Szelídíts meg a rókás téma és A kisherceg történet újramondása miatt érdekelt (tegnap este el is kezdtem olvasni), a Gonosz pályával pedig teljes lett a polcomon a Strike sorozat - ami még ősszel a tvsorozat miatt kattant be, hogy szeretném újraolvasni és saját példányban a polcomon tudni az első és az utolsó kötetet is. A Neonradír egy meglepetés volt, amire eddig nem figyeltem fel, de ahogy belelapoztam érdekesnek tűnt.

Szerzemények:

  • Elena Ferrante: Az új név története
  • Róbert Katalin: Szelídíts meg!
  • Robert Galbraith: Gonosz pálya - tavalyi bejegyzésem a könyvről
  • Kiss Tibor: Neonradír

Olvastam 19 könyvet - de ebben megint volt mese, kiegészítő kötet, verseskötet és képregény is.
(Közös bejegyzés azokról, amikről nincs külön.)

Nagy tervekkel vágtam a hónapnak: egyrészt szerettem volna kiolvasni a novemberről maradt két Siobhan Dowd könyvet, Miamona kihívására szintén kettőt, rég kinézett karácsonyi történeteket, illetve elérni a bűvös 150 olvasott könyv számot molyon. Több kisebb kihívást is tudtam teljesíteni az ügyesen válogatott olvasmányokkal, így molyon már több mint 200 plecsnim van (plecsnigyűjtő is vagyok :D). 
[Amúgy kíváncsi lennék másnak, hogyan jött össze 200, sőt 350! olvasott könyv egy év alatt... Egy molyba futottam bele, aki átvehette a 350-es plecsnit, de tök kamu az egész, mert rengeteg könyv olvasása egy napra van rögzítve... ehhh]

A hónap legjobb olvasmányélményei közé tartozik az utóbbi hétről Az essexi kígyó, A százéves ember. Meglepően jó volt a Mrs. Jeffries, a Hull a hó.
A karácsonyi történetek közül a Dash és Lily 2. és a Hull a hó vitte a prímet, na meg a Grincs. Az új Sarah Andersen nem okozott sok meglepetést, hozta az eddigi színvonalat, ahogy az Agatha Raisin történet is.
Érdekes volt még a könyvtári sztorikat megosztó könyv Gina Sheridantől és Almási Kitti új könyve. Siobhan Dowd könyvei is fontos olvasmányélmények voltak - mindegyik könyve kicsit más, az Éles és gyors sikolyt kb egy éjszaka alatt olvastam, de annyira meggyötört, hogy nem írtam róla - de olvassatok tőle, mert különleges történetei vannak!
A novemberről átnyúló Für Eliset is befejeztem (végre!), bejegyzésen még gondolkozom - de lehet, hogy ez elmarad (annyira nem tetszett, ahogy érezhető az elnyújtott olvasásból...).

Nemsokára hozom a szokásos évzáró bejegyzést is ;)
Nektek milyen volt a decemberetek?

A többiek decembere:

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper a fotókhoz ez a betűs doboz. :) Jysk, ugye?
    Köszi a Grincses ötletet, azt miattad olvastam el decemberben én is! :) Remélem a Szelidíts meg tetszeni fog!
    A 200-300as olvasások elég elvetemültek, és valóban nehezen hihetők, még a 10perces meséktől is megcsömörlik az ember egy idő után, és hiába "csak" 200 oldal egy könyv, nem igazán lehet naponta elolvasni egyet. :S
    Ú, nagyon örülök, hogy tetszett A százéves, én is imádtam annak idején! :D Az essexit pedig most jan. fogom olvasni, be van tervezve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen :D Ősz óta nézegettem, amikor írtam nektek is :))
      :))
      Igen tetszik, kb a negyedét olvastam el eddig - de át fog csúszni jövőre :D
      Hát igen, én is csökkenteni akarom inkább az olvasmányaim számát, de jobb történeteket olvasni.
      Remélem neked is bejön majd az essexi, de szerintem igen :)

      Törlés
  2. Oké, Az essexi kígyóban egyre biztosabb vagyok, hogy kell.... Mármint ezt eddig is tudtam, de ahogy jönnek a bejegyzéseitek róla, megerősítetek ebben :)
    Brightwell könyvével én is szemezgettem már a könyvtárban, olyan jó kis cozy mystery-nek tűnik :)
    Karácsonyi könyvet én is többet terveztem olvasni, de végül csak A repülő osztályra futotta nálam :D a Dash és Lilyre meg egyre kíváncsibb lettem miattad.
    Gratula az olvasott könyvekhez, és nagyon várom az év végi beszámolót is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd el, szerintem neked is tetszene!! :)
      Azt a krimit is ajánlom, szeretném jövőre angolul folytatni.
      Hű A repülő osztályt de régen olvastam! Nem volt nálunk kötelezp, még mamámtól nyúltam le :D
      Köszi! :)

      Törlés
  3. Szerintem ha valaki el is olvasna 350 könyvet egy évben, nem is tudná normálisan feldolgozni, mármint ahhoz kb. ugye minden nap el kéne egyet olvasnia, vagy valamikor egy nap többet, akkor meg már mi értelme az egésznek?
    Ez a betűdoboz tényleg jól néz ki, ma én is szemeztem vele, de végül ellenálltam. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.