Top 5 - A legjobb októberi olvasmányaim

november 08, 2017
Kicsit késve, de ismét jelentkezem ezzel a bejegyzéssel, amiben visszatekintek a blog életében az adott hónapban olvasott legjobb könyvekre. A blog kezdeti éveiből kevesebbet, de az évek haladtával egyre több jó könyvet találtam, amik talán rászorulnak a reklámozásra - így megint plusz 5 könyvet mutatok nektek! :)
  1. Virginia Woolf - Flush: ha még nem olvastatok az írónőtől, akkor ez egy könnyű kezdés lehet. Kutyabarátoknak meg egyenesen kötelező ;)
  2. Neil Gaiman - Tükör és füst: Gaiman novellák, kell ennél több? :)
  3. Markus Zusak - A könyvtolvaj: talán nem is kell sokatoknak bemutatnom, ajánlom könyvben, filmben - az írótól ez a kedvenc könyvem :) (újra is kéne olvasni, meg kellene egy saját példány is belőle :D)
  4. Ito Projekt - Harmónia: egy elképzelt jövő, ami a könyv végére kiderül mennyire 'harmonikus'. 
  5. Simon Márton - Polaroidok: tumblr - versek - depresszív gondolatok, de szép kis kötet. Jó ajándékba is versszeretőknek. ;)
  6. Paul Auster - New York trilógia: egy sokáig halogatott könyv, de megérte elolvasni. Sötét hangulat, de teljesen beszippant, ha hagyjátok. Ajánlom a képregény verziót is az első részből!
  7. Jandy Nelson - Neked adom a napot: egy nem szokványos YA regény, tele érzelmekkel és művészettel. Kellemes élmény még most is visszagondolni rá.
  8. Helene Wecker - A gólem és a dzsinn: New York, egy kis természetfeletti, és egy remek regény. Ezt is meg kellene vennem magamnak, mert tele van a kedvenc témáimmal :)
  9. Marente de Moor - A holland szűz: szintén egy olyan könyv, amit érdemes többször újraolvasni - szép szöveg, érdekes szereplők, ez is szomorkás inkább, de egyedi történetet ad! (#eztismegkellvenni)
  10. Nina Stibbe - Szeretettel, Nina: a végére egy jópofa levélregény, amiből elvileg minisorozat is készült. 
Sok jó könyvet olvastam az eddigi októberekben - is - és úgy számoltam 3 könyvet kellene megvennem és újraolvasnom ezek közül :D 
Sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket valamelyik iránt?

Korábbi ilyen bejegyzések:

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.