Havi zárás - November

november 30, 2017
Novemberben sok érdekes könyv megjelent, de úgy gondoltam majd karácsony előtt adok le egy nagyobb rendelést. Végül két újdonságot mégis a kosaramba tettem, a XXI. Század Kiadó black friday akcióját kihasználva, illetve a hónap első felében megkaptam az Égésterméket. Az Ysabel World Fantasy díjas scifit, már korábban kinéztem, most egy könyvvásáron túrtam ki magamnak :D

A nagy őszi olvasmánylistámat nem sikerült befejeznem, ezt már múlt héten éreztem - a Für Elise nem csúszott (most 'csakazértis' igyekszem befejezni), a Pszichológia mindenkinek tankönyvbe meg bele se kezdtem. Inkább olvastam azokat, amik épp érdekeltek. Azért a novemberre kitűzött 15 könyv közül elolvastam 7-et, plusz a Für Elise-be belekezdtem. 

Érkezett:
Guy Gavriel Kay: Ysabel
Sarah Perry: Az essexi kígyó

Olvastam: 19
A magas szám megint annak köszönhető, sok rövid könyv (vers, mese, képregény) is a kezem közé került :)
Az olvasmányaim közül kiemelkedik a Hűség, a Bőrügyek, a Szemüveges Szirén. Végre-végre olvastam Stephen Kingtől is, illetve az év elején megismert Dorthe Norssal is tovább ismerkedtem.

Érdekes élmény volt Donáth Mirjam beszámolója a new yorki életről, a Creative Struggle képregény, a Moranthology. Rákaptam az ifjúsági könyvekre és a mesékre is - Siobhan Dowdot jó szívvel ajánlom, kiskamaszoknak-felnőtteknek - üdítően életszerű és érdekes könyvei vannak, igaz még csak kettőt olvastam, de decemberre is tervezem a másik két magyarul megjelent könyvét is olvasni. 

A black friday rendelésem: ajándék notesz! :D
Ebben a hónapban nagyon sok bejegyzést írtam (25), szerveztem nyereményjátékot, folytattam a Top5 rovatot, amiben az adott hónapban (október és november), korábbi években olvasott könyveket ajánlottam.

Decemberre egy kihívás maradt amit mindenképpen szeretnék teljesíteni: Miamonaé, ill.legalább két karácsonyi témájú könyvet elolvasni (Hull a hó, Dash és Lily 2.). Illetve itt van a polcomon egy szép nagy kupac könyv a könyvtárból, ezekre szeretnék mielőbb sort keríteni na meg persze Az essexi kígyó nagyon izgatja a fantáziámat! 

A többiek novembere:
Amadea, Heloise, Nikkincs, Pupilla, Nita

6 megjegyzés:

  1. Ó, a kiadó black fridayos akcióján én is nagyon gondolkodtam, olyan szépek azok a könyvjelzők és az a notesz *.* Az essexi kígyóra nagyon kíváncsi leszek - látom, Te és Nikkincs is megvettétek. Meg a Moranthologyról is kíváncsi vagyok, mit írsz majd. :) Karácsonyi könyveket majd én is tervezek olvasni decemberben, már csináltam egy kis listát magamnak, aztán majd onnan szemezgetek :)
    És wow, 19 könyv :O wow! Tudom, hogy sok közte a rövid, de... akkor is wow :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is már jó néhány hete vártam, hogy megvegyem őket - most a notesz volt a végső lökés (na meg a -500 Ft hírlevél feliratkozási díj :D).
      Moranthologyról külön nem fogok írni, elég tömény volt és nekem nyelvileg nehéz, de szórakoztató volt amit értettem belőle :D
      Köszönöm :)))

      Törlés
  2. Ha rövid, ha nem rövid, akkor is szép számmal olvastál, gratula! :) És a tervteljesítésben is jól haladtál azért! Miamona kihívása nálam már veszélybe került.. át kell gondoljam, mi fér még bele az évbe. A 21. század kiadónál mennyi volt a kedvezmény a black friday akcióban? Mert én nem ott vettem, hamarabb, 15+kuponnal még 10 tehát 25% kedvezménnyel összesen, és csak tudni akarom mennyivel is jártam rosszabbul. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      30% + -500 Ft hírlevél feliratkozás (vagyis a postázást megúsztam) és kaptam egy noteszkát, meg két könyvjelzőt. A noteszka jó lesz jövő évi hordozós naptárkának :) :D

      Törlés
    2. Óó, hát akkor nem csináltam meg a legjobb vásárt... na sebaj, a törzsvásárlói pontokat is el kellett valamire használni.. :)

      Törlés
  3. Tök jó, hogy lecsaptál a 21. század akciójára, csini a notesz és a könyvjelzők is. :) Én Az essexi kígyót most kaptam meg a hétvégén, kíváncsi leszek majd rá.
    A 19 pedig mindenképpen szép szám. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.