Friss könyvek - December

november 21, 2017

Az én 'karácsonyi kívánságlistám' elemei a novemberi könyvek közül kerülnek ki, de december is tartogat sok érdekes újdonságot:

Hidasi Judit - Gondolatmappa - Ajándék neked, aki úton vagy az önszeretet felé
Megjelenik: 2017. december 4., Álomgyár Kiadó, 3499 Ft
Le lehet lassítani ekkora zajban? Meg tudjuk hallani a gondolatainkat, amelyek tisztán szólnak hozzánk?
Képesek vagyunk megtalálni az utat az igazi énünkhöz?
Ebben a könyvben ezzel próbálkozunk meg.
Mappákba rendezzük az érzéseinket, hogy jobban átlássuk kik is vagyunk, merre is tartunk.
Gondolatokat olvashatsz a szerelemről, inspirálódhatsz minden nap, erőt meríthetsz a szavakból, amelyek benned visszhangzanak tovább.
Ebben a könyvben új barátra lelsz, akihez mindig fordulhatsz ha egyedül érzed magad, ha csalódott vagy, vagy éppen támogatásra van szükséged.
Nyisd ki a mappát, lehet, hogy válaszra lelsz!
Hidasi Judit író, újságíró a goodstuffe magazin főszerkesztője, a gondolatmappa sorozat megálmodója, ami már az ötödik könyve. Korábbi Április út című regénye Szlovákiában érettségi tétel. Facebook oldalán több ezren olvassák naponta a következő gondolatmappát.
Több, mint húsz éve van jelen az újságírás és a média világában, folyamatosan publikál, és dolgozik az elektronikus média különböző  terültein is. A femina.hu oldalnál rovatvezető, a Cosmopolitan Magazinnál pedig vezető szerkesztői posztig vitte. Cikkei olvashatóak voltak a Glamour Magazinban, a Hamu és Gyémánt Magazinban, de dolgozott az nlc.hu és a novagyok.hu portálnak is.

Almási Kitti - Lezárás, Elengedés, Újrakezdés
Megjelenik: 2017. december 4., Athenaeum Kiadó, 3499 Ft
Mi vár ránk egy szakítás vagy válás után, "újrakezdőként"? Milyen gátlásokat, félelmeket, kapcsolati mintákat viszünk magunkkal tovább, és mit tehetünk ezekkel a minket blokkoló tényezőkkel? 

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus körbejárja a válás körüli elengedési folyamatot, megmutatja, miként gyógyíthatjuk meg a kapcsolatban szerzett sérüléseinket, és segít abban, hogy átlássuk, mi befolyásol minket egy új kapcsolatba lépve. Elárulja, mitől lesz jó élmény az első randi, miért vágyunk annyira a pozitív visszajelzésekre, és hogyan tisztázhatjuk a párválasztás során valódi, belső vágyainkat. Praxisa során szerzett tapasztalatait olvasmányos történetekkel szemléltetve kiderül, mivel érvényesülhetünk a párkeresők (olykor kegyetlen) piacán, illetve hogyan tudunk ebben az önismereti folyamatban visszatalálni a szabadsághoz és az önelfogadáshoz, vagyis önmagunkhoz.

Csepella Olivér - NYUGAT + ZOMBIK 
Megjelenik: 2017. december 8., Corvina Kiadó, 3990 Ft
Egy őszi estén a New York Kávéház összes ajtaja bezárul, s a bentlévők vérszomjas élőholttá válnak. Kivéve egy maroknyi túlélőt, az igazgató titkárát, a ház első pincérnőjét és egy modernista folyóirat néhány munkatársát. Róluk talán már hallott.
Csepella Olivér tervezőgrafikus, a Halisten Stúdió tagja, a Csaknekedkislány tánczenekar szövegíró énekese. Tizenhét évesen jutott eszébe ez a dolog a Nyugattal, és mostanáig nem hagyta nyugodni.
A könyv létrejöttét 2014-ben sikeres közösségi finanszírozás tette lehetővé: több mint ezer nagylelkű ember támogatása fedezte a képregényrajzolás éveit. Nélkülük a NYUGAT+ZOMBIK megmaradt volna annak az idétlen ötletnek, amit jó lett volna megcsinálni egyszer.
Az agyatlan élőhalottak és a reménytelenül széplelkűek harcában sosem volt irgalom, de most patakokban folyik a vér és a tinta, reped a csont, szakad a merített papír. Íme Babits Mihály és Quentin Tarantino találkozása a boncasztalon: három év feszült várakozás után kézhez vehetik a rajongók Csepella Olivér már megjelenése előtt kultikus képregényét. Sikerülhet-e a magaskultúra legkifinomultabb képviselőinek, a Nyugat szerzőinek megállítaniuk a tömegkultúra legfélelmetesebb teremtményeit, a zombikat? Lehetséges-e jambussal vagy szonettkoszorúval felvenni a harcot a halálos harapással? És egyáltalán: vehetjük-e a bátorságot, hogy viccet, sőt horrort csináljunk az iskolában felszentelt irodalmi kánonból? Nagyon remélem, hogy a válasz mindhárom kérdésre

igen.

Kai Meyer - A betű mágusa (Varázskönyv-trilógia 1. rész)
Megjelenik: 2017. december 11., Maxim Kiadó, 3299 Ft
Harry Potter és Percy Jackson rajongóinak.
Furia Faerfax a könyvek világában él. Nem csoda hát, hogy minden idejét a családi birtok hatalmas könyvtárában tölti. De ez a könyvtára különbözik az összes többitől: tele van különleges lényekkel és mágiával. De a legnagyobb titkot birtokába csak a könyvmágusok juthatnak. Furiának eltökélt szándéka, hogy ő is könyvmágus legyen. Ám ehhez meg kell találnia a lelki könyvét.

De aztán a bátyját elrabolják, és Furiának ez mindennél fontosabbá válik. Hogy testvérét megmentse Libropolisba, a könyvkereskedések városába kell mennie. Számtalan veszéllyel kell szembenéznie, ám Furia rendületlenül küzd nemcsak testvéréért, hanem saját álmaiért.


Dhan Tamang - Latte art - Kávédíszítés nem csak baristáknak
Megjelenik: 2017. december 11., HVG Kiadó, 3500 Ft
A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az egyszerű szívtől a színes rózsákon át a 3D-s babyccinomalacig számos formával lenyűgözhetjük barátainkat és családtagjainkat.

Lindsay Jayne Ashford  - Rejtély az Orient Expresszen 
Megjelenik: 2017. december 14., Könyvmolyképző Kiadó, 3299 Ft
Meddig lehet őrizni a titkokat?
Bízva abban, hogy végre pontot tehet tönkrement házassága végére, Agatha Christie álnéven jegyet vált az Orient Expresszre, hogy eljusson Bagdadba. Ám nem ő az egyetlen utas, aki titkot őriz, és a rejtélyek kibogozása híres detektívjéhez, Hercule Poirot-hoz illő feladat lenne.
Az írónő idővel Katharine Keelinggel osztozik a fülkéjén, akinek az első házassága tragikus véget ért, és a vonat egy olyan új kapcsolat felé viszi, melyet a kényszer szült. És ott van a nemrég házasodott, mégis másik férfi gyermekét váró Nancy Nelson is, aki mindent megtesz, hogy titkolja a terhességét, viszont közben a teljes kétségbeesés szélére sodródik.
Mindhárman elhallgatják a többiek elől a múltjukat, ám mialatt a vonat kelet felé zakatol, lassan barátokká és egymás segítőjévé válnak.
De vajon mit tesz a jó kapcsolatukkal, ha a féltve őrzött tikok kiderülnek?
Az izgalmasan megírt, fordulatokkal teli, emlékezetes regény több szereplője és történése valóságos, amit a szerző fantáziája tovább színezett. Sokatt megtudhatunk belőle Agatha Christie életének legnehezebb időszakáról, egy távoli kultúráról és a női lélekről.
A krimi királynőjének élete maga is egy rejtély volt.
A végén sok mindenre fény derül.

Böszörményi Gyula - Ambrózy báró esetei IV. - Nász és téboly
Megjelenik: 2017. december 15., Könyvmolyképző Kiadó, 3699 Ft
1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.
1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen - ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.
A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.