Havi zárás - Október

október 31, 2017
Az október ahogy vártam, sűrűre sikeredett, de a mindenféle program, szakmai nap, kirándulás mellett elég sokat tudtam olvasni is. Megjöttek a várt könyveim, vettem is még pluszban, az utolsó kettőt a Könyvudvarból hoztam el kávéáron (a Starbucks PSL-je többe fáj, mint a két könyv együtt :D). Az idei évben ez a 9 könyv az eddigi csúcs. :)

Beszerzett könyvek: 9
  1. Joanne Harris: A St. Oswald fiúiskola
  2. Donna Tartt: A titkos történet
  3. Diana Wynne Jones: A trónörökös
  4. J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly - illusztrált
  5. Lauren Fern Watt: Egy ​kutya bakancslistája (Book a sloth csomagból)
  6. Robert Galbraith: Kakukkszó
  7. Gaura Ágnes: Túlontúl
  8. Julie Orringer: Légzőgyakorlat fuldoklóknak 
  9. Jane Yolen: Csipkerózsa 
Olvasmányaim:
havi terveim közül csak kettőt nem sikerült elolvasnom a nyolcból, ezeket áttolom szépen novemberre. 

Volt egy hét, amikor csupa rövid könyvet olvastam - Jane Austen leveleit (megvan a JA plecsni :D), Joanne Harris szakácskönyvét (megvan a JH plecsni :DDD), Trevort, Asszonybeszédet (ez képregény), 35 kiló reményt Gavaldától, és a Ház a tó mélyén is ide tartozik. 

Most olvastam először több szerzőtől: Leila Salestől, Marina Lewyckától (tőle még biztos fogok), Josh Malermantól viszont nem - el akartam olvasni a Madarak a dobozbant is, de rájöttem, hogy nem nekem való, vagy ebben az időszakban nem volt hozzá semmi kedvem. Fábián Janka könyve kellemes meglepetés volt, egy évek óta halogatott szerző volt ő is, Patrick Ness és Siobhan Dowd párosa pedig szintén különleges élményt adtak. Első könyvesek közül jól teljesített Gail Honeyman. A többiek már régi 'ismerősök', kedvenc írók voltak.

Ebben a hónapban írtam az újraolvasásról, meginterjúvoltam Katát, kiderült, hogy mi is az a Book A Sloth Club, és ajánlottam néhány könyvet Halloweenra is.

Novemberre nem terveztem könyvet venni, persze lesz néhány izgalmas megjelenés, de kivárok :D Olvasni viszont sokat tervezek megint, mert szeretném befejezni az őszi nagy olvasmánylistát, plusz megint jó néhány érdekes könyvet zsákmányoltam a könyvtárból...

A többiek októbere:

9 megjegyzés:

  1. Dóri, minden hónapban megemelem előtted a kalapom. Hogy tudsz ennyit olvasni? Tudom, tudom, voltak benne rövidek :) Szép termés volt október neked, de egész eddig nagyon-nagyon visszafogott voltál, épp itt volt az ideje kicsit garázdálkodni. :) A titkos történet beszerzésén amúgy olyan sokat gondolkozom, olyan szép lett ez a kiadás :) Tök jó, hogy Strike-ot megvetted, én szeretem nézegetni a sorozatot a polcomon, meg hát kedvenc amúgy is :) Hajrá az őszi könyvlista kipipálásához!

    VálaszTörlés
  2. Megint szép mennyiséget olvastál! :) Úgy szeretném magam felhozni erre a szintre, meg odáig is, hogy a havi terveket mindig majdnem sikerül is teljesítened.
    Óóó, na megnézem én még, mi lesz ebből a novemberben nem veszek könyvet dologból! :D

    VálaszTörlés
  3. Hű, kösz a tippet, ez a Csipkerózsa milyen jó ajándékötletnek tűnik a nagylányomnak :))
    Gratula a plecsnikhez, nekem pont pl a leveles kötet miatt nem lesz meg az Austen, hiába olvasom a Büszkeség és balítéletet a negyedik nyelven.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm :D Nem hagyok sok szünetet két könyv között és gyorsan olvasok, mármint a lap/szó olvasásom gyors, egyszer lemértem :D
    A titkos történet, ahogy a többi Parkos könyv, tényleg nagyon szép, már várom hogy olvashassam újra ezt a könyvet - is.

    Pupi - :D remélem azért sikerül tartanom magam, most amiket nagyon szeretnék majd karácsonyra vagy előkarácsonyra megrendelgetem :D

    Mariann - mekkora a lányod? Holokausztos téma, de talán emészthető módon lett feldolgozva ;) JA levelei - nem akarod elolvasni, vagy nincs elérhető példány a közeledben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. JA leveleit nem akarom elolvasni, nem érdekel. (Khm, holokauszt, no mindegy 14 éves, de ennyiért még nekem is jó lenne :D)

      Törlés
  5. Nagyon szép kis könyvtornyot vettél! :)
    Néha az az érzésem, hogy olvasol te helyettünk is. :D De nem baj, jó is ez, főleg, ha jó könyveket fogsz ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis feladat volt helyet keresni nekik a polcokon :D
      Előolvasok nektek sok mindent ;)

      Törlés
  6. A St. Oswaldot én is beszereztem, öö, akarommondani karácsonyra kapom, remélem, jó lesz. A Titkos történet szuper könyv, kicsit le kell hozzá lassulni. Lewyckától többször szemeztem a Ragadunkkal, a Traktortörténetet rettenetesen utáltam (ezt fogod olvasni vagy az Eperföldeket?), de az előbbi jobbnak tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet én is elhúzom decemberig az olvasását :D
      A titkos történetet pár éve olvastam, rendhagyó élmény volt.
      Lewyckától az Eperföldek vonz jobban, szerintem azzal fogom folytatni az életművet.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.