Miért várom az őszt?

augusztus 28, 2017
Az emberek - legtöbbször én is - hajlamosak siratni a nyarat, mert jönnek a kevesebb fénnyel, rosszabb időjárással tarkított hetek és hajtósabb hétköznapok. Összegyűjtöttem pár könyves - filmes hírt, amik fel fogják dobni a hétköznapjainkat :)
Sok friss könyves megjelenésnek örülhetünk. A szeptemberieket már olvashatjátok tőlem, ezen kívül úgy tűnik most a november lesz érdekes. Jön Sarah Perrytől Az essexi kigyó, Elena Ferrantétől a Briliáns barátnőm folytatása, Az új új név története, Michael Chabontól a Ragyog ​a hold, és Colson Whitehead A ​föld alatti vasút. Mindegyik bestseller, és érdekes történeteket ígérnek!
Remélem novemberben kézbe vehetjük már a Harry Potter és az azkabani fogoly illusztrált kiadását is - az angol verzió október 3-án érkezik.

Érkezik néhány könyvadaptáció is a mozikba, és két 'kakukktojás':

A Csábítást már olvastam, kíváncsi vagyok a filmre is bár pár dolgon változtattak és szerintem sokkal sötétebb és durvább lesz, mint a könyv volt.
Szeptember 7.


Kingsman 2 - Az aranykör
Szeptember 21.


Budapest Noir
November 2.


Gyilkosság az Orient expresszen
November 9.


Star Wars: Az utolsó Jedik
December 14.

6 megjegyzés:

  1. Vártam már, hogy végre beinduljanak a könyves megjelenések, legalábbis azon a szinten, amin engem is érdekelnek. :) Én a Millenium-sorozat 5. részét várom nagyon, elő is jegyeztem, de biztos ezek közül is elő fogok jegyezni párat, a Ferrantét tuti, jézusom, de várom már... A Chabon is érdekel, bár már nem tudom miről szól, meg a kígyóst is valamiért felraktam a várólistámra.

    VálaszTörlés
  2. Jókat szedtél össze, a többségüket én is várom. Remélem, az Agave tényleg ad ki Dan Simmonst (is).

    VálaszTörlés
  3. Ugye h az őszben is vannak, lesznek jó dolgok? Mondom én, hogy milyen szuper évszak! :)) Én Ferrantét várom, előrendelés lesz, no meg az új Joanne Harrist, arra nagyon be vagyok zsongva és pont jókor jön, mert szept.re beterveztem az Urak és játékosok újrázását. A filmeket biztos megnézem, remélhetőleg a moziban. A Bp Noir remélem jó feldolgozás lesz, a Gyilkosság az Orient expresszentől azért tartok, hogy nem David Suchet lesz benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz új Joanne Harris? Úristen! Mikor, micsoda??

      Törlés
  4. A Csábítást, ha minden jól megy, jövőhéten én is megnézem :) Aztán majd a könyvet is elolvasom persze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na majd mesélj róla, hogy tetszett! :) http://ittvalahol.blogspot.hu/2017/08/friss-konyvek-szeptember.html

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.