Havi zárás - Július

július 31, 2017

A júliusi két beszerzett könyvem hirtelen döntés (és extra gyors szállítás) eredménye. Miután vágyakozva bolyongtam jó ideig az egyik könyvesboltban, este megrendeltem - hosszas lelki tusa után - az alábbi két könyvet. 


A Hűséget szerettem volna a polcomon tudni az új kiadásban (így szépen passzol az Ízek, imák, szerelmek és A lélek botanikája mellé), Elizabeth Stroutnak pedig megelőlegeztem az Amy és Isabelle után a bizalmat, egyúttal szert tettem az első Geopen 20 sorozatos könyvemre. :)

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love 2. – Hűség
Elizabeth Strout: A nevem Lucy Barton

Ebben a hónapban is sokat olvastam, de azért nem annyit, mint júniusban. A havi terveim felét teljesítettem, és persze most is volt pár olyan olvasmány ami hirtelen ötlet (vagy plecsniszerzés) inspirált.

Elolvastam:
  1. Colm Tóibín: Brooklyn
  2. Benedek Szabolcs: A fiumei cápa
  3. Elizabeth Strout: Amy és Isabelle
  4. Herczeg Szonja: Kis üdítő, kis krumpli
  5. Majgull Axelsson: Áprilisi boszorkány
  6. Tóth Krisztina: Párducpompa
  7. Alice Hoffman: The Rules of Magic
  8. Jane Austen: Catharine
  9. Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha
  10. Jane Austen: Lady Susan
  11. Anne Tyler: Az ecetlány
Az olvasmányaim nagy része jó volt, vagy kellemes meglepetés (Kis üdítő, Párducpompa - erősebb kötetek, mint amit vártam), azt hiszem új kedvencet avattam Elizabeth Stroutban is, A fiumei cápa kellemes olvasmány volt. Letudtam egy nagyobb feladatot: Alice Hoffmann könyvének olvasását angolul, nehéz volt, szóval alig várom hogy magyarul újraolvashassam :D
A Shakespeare újra sorozatból belekezdtem a Shylockba, de pár oldal után letettem, mert nem tetszett, viszont Az ecetlány sokkal jobban.

Fontos esemény volt még ebben a hónapban, hogy 8 éves lett a blog, kitöltöttem egy booktaget, és ráálltam a Joanne Harris, Jane Austen molyos plecsnik megszerzésére :D

Az augusztus nagyon laza lesz: 2,5 hét szabi, egy rövid nyaralással és rengeteg olvasással :D Fel akarok töltődni, mert az ősz durva lesz, sok munkahelyi program, feladat, stb. 

A többiek júliusa:
Avilda, Nita, Kritta, Dóri, Nikkincs, Pupilla, Heloise, Amadea, Sister, Panna (SzofisztikáltMacska - egy új blog, amit felfedeztem :D)

7 megjegyzés:

  1. Azért a 11 olvasás továbbra sem kevés. :) Augusztusban jó pihit majd neked, remélem jól sikerül a nyaralás is! :)

    VálaszTörlés
  2. Öööö ... csatlakozom Nitához, a 11 könyv még mindig szép adag, nem semmi iramot nyomsz :) A beszerzett könyvek eltörpülnek ezek mellett, de jónak tűnik mindegyik, jó olvasást hozzájuk és a szép, hosszú szabadságra meg nagyon jó pihenést kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Juhujj, most majdnem utolértelek olvasások számában! :D Na nem mintha versenyeznénk, de ez most kicsit büszkeséggel tölt el, mert mindig felnézek rád, hogy mennyire sokat tudsz olvasni egy hónapban. :) Ha 2,5 hét szabid lesz aug, akkor kérlek kezdjék 900 oldalas könyveket olvasni, hogy ne akassz ki majd mindenkit egy kb. 20-25 könyves havi olvasással a következő zárásban!!! :D :D :D

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok :D :*
    Pupi - ezen most nagyot mosolyogtam, holnap közzéteszem az augusztusi olvasós terveimet és több monstrumot is szeretnék letudni (A rózsa neve, A szépségről, Abban a házban, szóval esélyes, hogy nem tudok majd 15 könyv kiolvasni - ahogy jelenlegi állás szerint tervezem :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na azért! :D Ezek szép monstrumok, helyes, helyes. :)

      Törlés
  5. Tök jó könyveket olvastál! :) Érdekel, hogy mit gondolsz majd A Lucy Barton-ról - engem is nagyon érdekel.
    Jó pihit és nyaralást neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Szeretném minél előbb sorra keríteni ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.