Életműolvasások

július 26, 2017
forrás
Ismét rákattantam a teljes életművek megismerésére - ez az alaposság pár éve volt jellemző rám: amikor találtam egy jó szerzőt, akkor végigrágtam magam a magyarul megjelent könyvein.
Az utóbbi időben ismét feltámadt bennem ez a vágy: év elején Banana Yoshimotónak készítettem kihívást, tavasszal Anna Gavaldának, pár napja pedig Elizabeth Stroutnak. Örülnék, ha Tracy Chevaliernek is lenne kihívása (csináljak? :D), vagy molyos plecsnije, mert csak 1 könyv választ el ott is teljes, magyarul megjelent életmű ismeretétől. (Megszállott molyplecsni gyűjtögető lettem, na).

Ma nagyon megörültem, amikor megláttam az új molyos alkotói kitüntetéseket - J. K. Rowling, Joanne Harris (+ az 1001 könyv listának is készült most egy). Rowlingtól már csak A legendás lények forgatókönyv hiányzik, Harristől pedig a két szakácskönyv. Szintén az utóbbi időben fedeztem fel, hogy Jane Austen pár töredékes-korai művét leszámítva teljes a 'listám'.
Ezen kívül hajtok még a Nail Gaiman és Fodor Ákos plecsnire is - utóbbinál a kötetek beszerezhetetlensége nagy akadály.

A közeljövőben az alábbi könyvekkel (+ a nyári lista ugyebár) szeretném pótolni az 'elmaradásaimat'. Van olyan, amit már ki is vettem a könyvtárból és a megszabink (két hét!) alatt szeretném olvasni:
  • ✓ Jane Austen: Catharine
  • ✓ Jane Austen: Lady Susan
  • ✓ Joanne Harris - Fran Warde: A francia konyha
  • Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
  • Elizabeth Strout: A Burgess fiúk
  • Elizabeth Strout: Maradj velem
  • Banana Yoshimoto: Kitchen (újra)
  • Anna Gavalda: Együtt lehetnénk (újra) + valamelyik rövidebb regénye újra
Ti melyik író életművét tervezitek kiolvasni a közeljövőben? :)

5 megjegyzés:

  1. Rowlingét kiolvastam, egy részét eredetiben csak. :)
    Hogy a közeljövőben lesz-e, vagy nem, azt nem tudom, de Joanne Harris és Jodi Picoult be vannak tervezve KÉMnek (kiolvasott életmű :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jár a pacsi (és a plecsni :D), majd megnézem mikor születtek hátha idén akkor készül hozzájuk is ;) Jaj igen a KÉM kódszó! :)

      Törlés
  2. Nálam Gavalda már pipálva van, Harrishez sem kellene sok, de őszintén nincs kedvem a szakácskönyvekhez, inkább a kedvenceket újrázom vele, Chevailer-hez is egy könyv hibádzik, de belőle már valahogy kinőttem. Én anno Szilvási Lajosra kattantam rá így, de rájöttem, hogy nekem nem fekszik annyira ilyen gyorsan KÉM-ezni, mert ráunok az íróra :/ Akit viszont szeretnék KÉM-ként pipálni az Agatha Christie :)) - ott sok megvolt már angolul és legalább annyi magyarul is, de azért jócskán van még vissza :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én amúgy nem is nagyon díjazom, hogy Harris szakácskönyveit is el kéne olvasni az életműhöz, az csak opcionális kéne, hogy legyen. :)
      Christie-ből jó sok van, de egyszer csak elfogy az is! :D

      Törlés
    2. Hát ez igaz, főleg, hogy már szinte beszerezhetetlenek :(

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.