Alice Hoffman - The Rules of Magic

Alice Hoffmannak a széles körű ismertséget az Átkozott boszorkák (Practical magic) könyv és filmváltozata hozta meg. Én is sok-sok éve a tévében láttam a filmet, utána - úgy emlékszem egy Alexandra - könyvesboltban csodálkoztam rá a borítóra, hogy ebből van könyv? Ezután kezdtem el olvasni a AH magyarul megjelent könyveit, és mindegyik elvarázsolt valamilyen módon.

Nem volt kérdés, hogy ezt a regényét is szeretném olvasni és eléggé csodálkoztam, mikor a próba-szerencse alapon kért Netgalleys recenzióból kaptam én is. A könyv amúgy majd csak október 10-én fog (angolul) megjelenni.

A The rules of magic az Átkozott boszorkák előzménykötete, főszerepben az abból megismert két nénivel: Frannyvel és Jettel, illetve öccsükkel, Vincenttel. 

forrás
A három Owens testvér New Yorkban él a szüleikkel. Anyjuk, Susanna óvja őket mindentől: nem mesél nekik a családi örökségükről és fura szabályokat állít fel. Hiába, a gyerekek érzik, hogy ők mások mint a többiek. A legidősebb, Franny (Frances) magához tudja szólítani a madarakat, húga Jet (Bridget) belelát az emberek gondolataiba, öccsük, Vincent pedig egészen erőteljes és nagyon nyitott a mágiára.

Amikor Franny 17 éves lesz, meghívást kap Susanna nénikéjétől, Isabelletől, a Magnolia utcai házba (ami már ismerős az Átkozott boszorkákból). Itt kezdődik minden: ezen a nyáron a gyerekek megismerik őseik történetét, elkezdik kibontakoztatni a képességeiket, szerelmesek lesznek. Viszont itt zuhan rájuk teljes erejével az, amitől az anyjuk meg akarta óvni őket: az Owens átok. Egy férfi sem lehet 'büntetlenül' szerelmes egy Owens lányba. Egész életükben menekülnek az átok elől és próbálnak ennek ellenére boldogok lenni.

Mindhárman máshogy küzdenek meg az örökségükkel: Franny elzárkózik a szerelem lehetőségétől, Jet teljesen átadja neki, és ragaszkodik hozzá akármi történjen is, Vincent pedig eleinte nem hisz benne, de mikor találkozik vele, akkor mindent megtesz érte.

forrás
A regény évtizedeken ível át: a gyerekkoruktól kezdve idős korukig, az Átkozott boszorkák kezdetéhez, amikor is befogadják unokahúgaikat. Eseménydús a regény: tele van szépséggel, szomorúsággal, az akkori kor (1960-70-es évek) jellegzetességeivel (hippik, drog, a Vietnámi háború). 

Jó volt visszatérni ebbe a boszorkányos világba (és újra szeretném olvasni az ÁB-t), annak ellenére, hogy tele volt fájdalommal, egy szép, érdekes történetet kaptunk az Owens családról. Remélem valamelyik hazai kiadó is lecsap a regényre, szerintem többen olvasnák magyarul is ;)

5/5

Kiadó: Simon & Schuster
Kiadás éve: 2017.10.10.
Oldalszám: 452
Borító: 4/5

Fülszöveg:
From ​beloved author Alice Hoffman comes the spellbinding prequel to her bestseller, Practical Magic. Find your magic. For the Owens family, love is a curse that began in 1620, when Maria Owens was charged with witchery for loving the wrong man. Hundreds of years later, in New York City at the cusp of the sixties, when the whole world is about to change, Susanna Owens knows that her three children are dangerously unique. Difficult Franny, with skin as pale as milk and blood red hair, shy and beautiful Jet, who can read other people’s thoughts, and charismatic Vincent, who began looking for trouble on the day he could walk. From the start Susanna sets down rules for her children: No walking in the moonlight, no red shoes, no wearing black, no cats, no crows, no candles, no books about magic. And most importantly, never, ever, fall in love. But when her children visit their Aunt Isabelle, in the small Massachusetts town where the Owens family has been blamed for everything that has ever gone wrong, they uncover family secrets and begin to understand the truth of who they are. Back in New York City each begins a risky journey as they try to escape the family curse. The Owens children cannot escape love even if they try, just as they cannot escape the pains of the human heart. The two beautiful sisters will grow up to be the revered, and sometimes feared, aunts in Practical Magic, while Vincent, their beloved brother, will leave an unexpected legacy. Thrilling and exquisite, real and fantastical, The Rules of Magic is a story about the power of love reminding us that the only remedy for being human is to be true to yourself.

2 megjegyzés:

  1. Úristen, de meghoztad hozzá a kedvem :)) Külön öröm, hogy egy férfi szereplő szemszögéből is megismerhetjük majd ezt a szerelem-átok dolgot, érdekesnek tűnik :) Amint megjelenik paperbackben, én is lecsapok rá :) Most képzeld, a Local Girlst sikerült beszereznem. Igazán kicsit könyv, de azt is nagyon várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :))
      Amúgy szerintem csak utólag tette bele Vincentet, mert amikor pár éve Fb-on bejelentette, hogy jön ez a könyv, akkor még csak a két nővért említette, de jót tett szerintem V. szála is a történetben.
      Local girlsről még nem hallottam, majd írj hogy tetszett ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.