Sarah Addison Allen - First Frost

A márciusi terveim között ez a könyv volt a második pont. Eléggé elhúzódott az olvasása, volt közben több program, ami lekötött, ezen kívül eléggé megterhelt a papír alapon való angolul olvasás (ebookokkal sokkal gyorsabban szoktam haladni).

Ez a regény A csodálatos Waverley-kert folytatása: a történet fonalát 10 évvel később vesszük fel. (Aki nem olvasta még a könyvet, annak ez a bejegyzés spolieres lesz!)

A Waverley nővérek - Claire és Sidney szépen éldegélnek a házasságaikban, bár mindkettőjüknek vannak gondjaik. Claire eltávolodott az örömet adó főzéstől és gyógycukorkák gyártásával telnek a napjai, ami ugyan sok pénzt hoz neki, de annál több stresszelnivalót.

Sidneynek jól megy a fodrászüzlet, viszont nehezen tud kapcsolatot teremteni a lányával, Bayjel, plusz szeretné egy fiúval megajándékozni férjét, Henryt. Bay 15 éves és szokásos tinigondokkal küzd - visszahúzódó lány, akinek a képessége - hogy tudja ki/mi hova tartozik - megnehezíti a kapcsolatteremtést a korabeli gyerekekkel.
forrás
A történet rövid időt ölel fel - talán egy hetet Halloween előtt, amikor minden Waverley arra vár, hogy eljöjjön az első fagy és a különleges almafa virágba boruljon. Közben a városba érkezik egy titokzatos idős férfi, aki a család körül szaglászik. 

Igazából ez a könyv egy elnyújtott epilógus, ami azoknak fog igazán örömöt okozni, akik nagyon szerették az első regényt. Sokszor ismétli önmagát, az egy-két rejtélyt, igazából ki is lehet következtetni. Egy kicsit gyengébb, de viszonylag kellemes kis könyv. Ha őszi hangulatra vágytok akkor is jó választás. 

3/5

Kiadó:  St. Martins
Kiadás éve: 2015.
Oldalszám: 304
Borító: 5/5

Ennek a kiadásnak az az érdekessége, hogy tartalmaz néhány receptet és egy plusz fejezetet epilógusként ;)

Fülszöveg:
"Autumn has finally arrived in the small town of Bascom, North Carolina, heralded by a strange old man appearing with a beaten-up suitcase. He has stories to tell, stories that could change the lives of the Waverley women forever. But the Waverleys have enough trouble on their hands. Quiet Claire Waverley has started a successful new venture, Waverley's Candies, but it's nothing like she thought it would be, and it's slowly taking over her life. Claire's wild sister Sydney, still trying to leave her past behind, is about to combust with her desire for another new beginning. And Sydney's fifteen-year-old daughter Bay has given her heart away to the wrong boy and can't get it back."

5 megjegyzés:

  1. Hát nem írtál túl sokat róla :D Nekem is kicsit csalódás volt, tényleg olyan, mint egy nagy prológus... igazából semmi nem történik benne :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogott meg, és inkább terhet jelentett az, hogy elolvassam :D

      Törlés
  2. Pedig úgy megörültem, mikor láttam nálad ezt a könyvet - és hogy ez a Waverley-kert folytatása. (nem is tudtam, hogy lett neki :O ) Nagyon szerettem anno azt a könyvet, de akkor a folytatását inkább kihagyom. Viszont hogy így eszembe juttattad, most úgy megkívántam megint a Waverley-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első rész tényleg bájos, bár már az se volt annyira újszerű, mert több elemét olvastam már más-más könyvekben, de mégis az összhatás bájos. Nem mondom, hogy annyira rossz ez a folytatás, de érezhetően kevesebbet, mint amennyit elbírna maga a történet.

      Törlés
    2. Igen, persze vannak annál eredetibb könyvek is ebben a műfajban, mégis nekem mikor hat éve (tejószagúúristen!) olvastam, emlékszem mennyire megszerettem a hangulatát. Bár SSA-tól azóta se olvastam semmit sem. Nem tudom, most hogy tetszene nekem, már csak apró benyomások maradtak meg bennem és a tavasz illata.

      Nem tudom amúgy, hogy eredetileg is folytatásosra tervezte-e a történetet. Bár mintha az rémlene, hogy a Waverley egy viszonylag lezárt sztori.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.