Műfaj Mustra - regényes életrajzok

A héten olvastam el Menyhért Anna regényes életrajzát Erdős Renéeről, és annyira megfogott ez a forma, hogy nekiálltam gyűjtögetni hasonló olvasmányok. Olvastam már korábban ilyeneket (A párizsi feleség, Vanessa és Virginia), de most fogalmazódott meg bennem, hogy mennyire tetszik ez a fajta regény. Adott egy valós személy, akinek az életét ilyen módon szórakozva megismerhetjük. Szeretem persze az életrajzokat is, de regény formában mégis élvezetesebb tud lenni egy élettörténet. 

Ha tudtok még jó regényes életrajzokról (életregényekről) azon kívül, ami a polcon szerepel, akkor ajánljatok nekem!

2 megjegyzés:

  1. Nekem anno nagy könyvélményeim voltam Kerszész Erzsében regényes női életrajzai, aztán a festők, művészek, zeneszerzők életrajzi regényei (Dallos Sándor, Pierre La Mure: Moulin Rouge stb.). Philippa Gregory: A másik Boleyn lány-a nagyon jó még, esetleg a többi is, ha érdekel, de az első mindenképp szuper, meg Tracy Chevalier könyvei közt is sok hasonló műfajú van. Ha elolvasnád mondjuk Hilary Matneltől a Farkasbőrben-t az is érdekelne milyen :)
    Victoria Holtnak nagyon sok történelmi életrajzi regénye van, de talán köztük kicsit szűrni kell minőségre :)
    Illetve nekem az egyik nagy kedvencem, de magyarul nem jelent meg Justine Picardie: Daphne című regénye Daphne du Maurier-ről meg a Bronte kapcsolatról és nagyon hangulatos történet.

    VálaszTörlés
  2. Tök jó ez a polc, sok olyat találtam, ami nagyon érdekel! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.