Ella Woodward - Egyél jókat Ellával!

február 12, 2017
Erről a könyvről először Katánál olvastam, aztán augusztus környékén gondolkoztam el rajta, hogy kell-e nekem, amikor rá voltam kattanva a vegán-egészséges életmódra. Végül nem vettem meg, mert visszatartottak a hazánkban nehezebben beszerezhető hozzávalói. Nemrég a könyvtárban észrevettem a polcon, gondoltam itt az újabb esély, meg kellene ismerkedtem Ellával. Februárra amúgy is kicsit egészségesebb életmódot 'írtam elő' magamnak, így inspirációnak jól jött most ez a könyv.

Ella Woodward egy különleges betegséggel küzdött pár éve, ekkor fordult a vegán étrend felé, és csodák-csodájára a tünetei enyhültek és az egészsége kezdett helyreállni! Az új életmódjának szentelte a Deliciously Ella blogot, amit azóta persze kibővített egy Instagram, Facebook és Youtube csatornával is. 

Ez a könyv a blogban is szerepeltetett recepteket egy részét tartalmazza, plusz Ella történetét, és tanácsait az új étrendhez. Ami tetszett, hogy a könyv végén pár "gyakori kérdésre" is válaszol és több praktikát ad, hogyan vezessük be az új ételeket az étrendünkbe, vagy hogyan győzzük meg a családunkat/barátainkat, hogy tényleg finom ételek készíthetőek a felsorolt zöldségekből-gyümölcsökből.
forrás

A könyv logikusan van felépítve, Ella ismerteti az alap hozzávalóit, amikről el is magyarázza, hogy mi miért jó, mit vált ki vele a hagyományos alapanyagok közül. 
Végigveszi a gabonáktól kezdve dióféléken át a hüvelyesekig a receptjeit, az egyes alapanyagok jótékony hatásait, szót ejt persze a superfoodokról is. A receptek igazából egyszerűek, hiszen Ella a története szerint nem szeret órákig az főzéssel bíbelődni. Ami nehézség, vagy plusz energiabefektetés  - ami miatt egyelőre nem tudom teljesen hasznosítani a könyvét -, hogy kell pár extra konyhai berendezés, és alapanyag (pl.: mandula, medjool datolya, növényi tejek, stb). 

A könyv maga amúgy nagyon tetszett, jó kézbe venni - színes, áttekinthető, bár néhány recept mellett jobb lett volna maga a kész ételnek a fotója, nem egy fürt banán, vagy egy kupac gyógytea...
Ella nagyon lelkes, inspiráló, de az én ízlésemnek még belefért a lelkendező stílusa. :) A könyv szerintem kellően informatív is, mindenképp szeretném majd újraolvasni, ha már lesz a saját konyhámba tevékenykedhetem. Addig is igyekszem minden nap elég gyümölcsöt és zöldséget magamhoz venni, illetve a jól bevált zabkása - chia mag - gyümölcsös kombómat többször elkészíteni. :)

5/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Deliciously Ella
Oldalszám: 260
Ár: 4500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"„Csodálatos kalandom az ételekkel három évvel ezelőtt kezdődött, és az új étrend megváltoztatta az életemet. Megtanultam, hogy az ízletes, egészséges étel nem feltétlenül unalmas vagy időrabló, és hogy a növények táplálnak és gyógyítanak. Megszépülsz és jobban érzed magad, ugyanakkor fantasztikusan jókat eszel – alig várom, hogy megosszam veled 100-nál is több természetes, növényi alapú, tejtermék- és gluténmentes receptemet.”"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.