Kávés Könyves TAG

október 19, 2016
forrás
Áginál, a Lapozzvelem bloggerinájától loptam ezt a TAG-et - nem hagyhattam ki: könyv és kávé??? :D Az elmúlt év olvasmányaiból válogattam most a legtöbb pontnál, amiről írtam azt be is linkeltem nektek.

1. Black coffee / Fekete kávé: egy könyv vagy egy sorozat amibe egy picit nehéz belerázódni de igazi hardcore rajongó tábora van.
Jasper Fforde - A Jane Eyre eset - régóta halogattam, de szerettem volna elolvasni mert sok blogger kedvence volt. Nekem sajnos nem jött be :(

2. Peppermint mocha / Borsmentás mokka: egy könyv vagy egy sorozat ami a téli időszakban sokkal népszerűbb
Harry Potter! Főleg most hogy jön a Legendás lények film, a teljes sorozat megjelenik új borítóval (ami kicsit gyerekesebb, de cuki), na meg az illusztrált második résznek is érkeznie kéne. Szeretnék a télen HP újraolvasást vagy filmmaratont is tartani (azt hiszem utóbbira több esélyem van :D).

forrás
3. Hot chocolate / Forró csoki: Egy gyermekkori kedvenc könyved
Kenneth Grahame - Békavári ​uraság és barátai - annyira cuki, és már szerintem emlegettem, hogy máig emlékszem arra a pár órára amikor megkaptam és a főtéren leültünk anyukámmal utána. A rajzfilmet is ajánlom belőle.

4. Double shot of espresso / Dupla eszpresszó: egy könyv, amit az elejétől a végéig végigizgultál
Robert Galbraith - Gonosz pálya

5. Starbucks / Starbucks: Egy könyv, amit mindenhol látsz
Szakácskönyvek a superfoodról - érdekel is a téma, szóval ezért is látom molyon, könyvesboltokban és a könyvtárunk polcain is kiszúrtam párat :)

6. Latte / Tejes kávé: egy könyv vagy egy sorozat eredeti ötlet szép megvalósítással
Elizabeth Gilbert regénye, A lélek botanikája - 18. századi botanikus nő életéről szól, amiben a szenvedély, szerelem, és az utazás különges kombinációban jelenik meg.

forrás
7. Oops! I accidentally got decaf / Oppá véletlenül koffeinmentes kávét kaptam: egy könyv, amitől sokkal többre számítottál
Hát az idei olvasmányaim közül volt pár mellényúlásom, de valahogy ez volt az érzésem két olyan nagy könyvvel is, amire nagyon vágytam és vártam: az S. és A fényességek. Nem mondom, hogy rossz könyvek, de talán a túl nagy elvárások rontottak az olvasmányélményemen.

8. The perfect blend / A tökéletes keverék: egy könyv, ami egyszerre keserű és édes, mégis tökéletes
Az évet egy erős kezdéssel indítottam: Tan Twan Eng - Az Esti ködök kertje, ami annak ellenére, hogy betegségről, halálrólról szól, annyira szép történet, hogy szeretném majd a saját polcomon tudni és majd újraolvasni. Remélem akkor is olyan élmény lesz, mint ahogy akkor!

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jópofa tag, két kedvencem ötvözése és olvasása közben most a kávét is megkívántam :)
    Az Esti ködök kertje szerintem nálam jövő évi vcs-s lesz, kíváncsi vagyok rá nagyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen olvasnám a Te válaszaidat is ;)
      Jó, remélem neked is tetszeni fog - nagyon érdekes könyv!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.