Ben Aaronovitch - Föld ​alatti suttogás

A Peter Grant sorozat harmadik része hozta az előzőekből megszokott humort, izgalmat és ... Londont! Most visszanézve az értékeléseimet, egyik könyv sem tetszett maximálisan (4/5 pont), mégis ha kijön egy új rész biztosan el fogom olvasni, mert már otthonosan érzem magam a világában. Gyorsan olvasható, szórakoztató sztorik - tele popkultúrális utalással (ebben a részben pl. tobzódtak a Harry Potter és Gyűrűk Ura kikacsintások :D).

Ez a rész pár hónappal a 2. után játszódik: Lesley hivatalosan még mindig táppénzen van, valójában viszont Nightingale-el és Peterrel a Hodályban lakik és a dolgozik a természetfeletti ügyeken. 

A könyv elején egy amerikai művészdiák holttestére bukkannak a Baker Street-it metróállomásban, az egész elég 'furcsa', így Petert is bevonják a nyomozásba hogy kutasson mágia után. Kiderül, hogy a srác egy amerikai politikus fia, így kiemelt figyelmet kell fordítani az ügyre, ráadásul megérkezik egy FBI ügynök is az angol rendőrség nyakára...

Ebben a részben - amire a cím is utal - sok időt töltünk London alatt - a metróhálózatban és a csatornákban, nem épp a legszebb helyszíne a városnak. Talán ezért is, már alig vártam, hogy végetértjen a könyv, mert némely része eléggé nyomasztó volt.

Peter szokás szerint vicces, és mintha többet reflektált volna a rendőri munkára, mint az előző részekben (bár már egy éve olvastam a 2-at, így nem mernék megesküdni rá). Hiányoltam Nightingale-t, nem sokat szerepelt, de Molly megjelenésein jókat derültem. A fő nyomozás érdekes volt, de sokkal jobban érdekelne a mellékvágányon futó 'főgonosz' esete. 

Nem volt rossz, ha szeretitek a humoros urban fantasyba oltott krimit, vágjatok bele ;)
(Ja és télen játszódik, hóval, karácsonnyal - szóval kicsit fura volt most olvasni :D)

4/5

Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: Whispers Under Ground 
Sorozat: Peter Grant 3.
Oldalszám: 392
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A londoni rendőrök holttestre bukkannak a Baker Street-i metróállomás távoli végénél: az áldozat egy amerikai cserediák, James Gallagher, akinek politikailag befolyásos családja érthető módon mielőbb a végére akar járni a hátborzongató gyilkosságnak. A probléma csak az, hogy senki sem tudja, ehhez milyen mélyre kell ásniuk – senki, kivéve a közrendőr és mágustanonc Peter Grantet. Nightingale főfelügyelő, Anglia utolsó bejegyzett varázslójának támogatásával Peter neki is áll feltérképezni a legnagyobb, legrégibb, és újabban legveszedelmesebb metróhálózat bugyrait. Ráadásul segítséget is kapnak az FBI-tól Kimberley Reynolds különleges ügynök személyében, aki azonban nem repesne az örömtől, ha tudná, mi minden zajlik a felszín alatt."

2 megjegyzés:

  1. Akkor ezt majd karácsony tájára időzítem! :)
    Nekem sem csillagosötöscsillagosak ezek a könyvek, de nagyon szeretem a hangulatukat, London miatt mindenképp beszerzem őket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Furcsa nem, hogy vannak ilyen könyvek, amik nem is annnnyira jók, de mégis szívesen olvassuk :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.