12 napos blogger kihívás - 3. nap

augusztus 06, 2016

3. nap
3 olyan étel vagy ital, amit jelenleg imádsz

Ide elég könnyű volt összeszednem az ételeket-italokat. Van ami már hónapok óta nagy kedvencem, és van olyan amire nemrég találtam rá. :)


1. Cold brew tea - vagyis hidegen készített tea, erről a Popkultcsajokstb podcastjában hallottam először és ki is próbáltam. Kicsit több időt vesz igénybe az elkészítése, de más íze van a teának - nekem nagyon bejött!
2. Zabkása - ősz óta, amikor is először kipróbáltam azóta állandó kedvenc, sokféleképp lehet variálni, egészséges és gyorsan kész. Tökéletes tízórai/uzsonna.
3. Alma - lassan állandó eleme a hűtőnek, főleg mióta olvastam, hogy nem csak a 'doktort tartja távol', hanem izomláz esetén is jó :)
forrás

6 megjegyzés:

  1. Öhm, az a tea befőttesüvegben van? o.O :D
    Milfordból próbáltam hidegen beáztatót filteres teákat, de nekem nem jött be annyira, akkor inkább megvárom hogy a melegen főzött tea kihűljön. A podcastot, amiben erről beszéltek a csajok, még nem hallgattam.

    Zabkását én a magas ch-tartalma miatt nem eszek, de finom és jó reggeli. :) :) és tökre meg lehet bolondítani mindenféle gyümivel.

    Nálam kávé, kávé, kávé lenne a poszt. :D Vettem a Beanies-től ízesített instant kávé stash-t, és isteniek az ízek! :) Amúgy meg saláták és joghurt, amit mostanában még sokat eszek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így menő tudod :D (meg könnyebb volt berakni a hűtőbe)
      Gyengébb tea készül így, inkább vizes, de a melegben ez nekem jobban bejött. Na akkor nosza :)))
      Zabkása - ezt nem is tudtam, hogy magas :/ de azért jót tesz, nem? :) legalábbis én ezért eszem, hogy tök jó rostok, meg vérnyomást csökkenti (bár azzal még nincs gondom).
      Én egy Beanies instant kvt próbáltam, de nekem nem jött be :(
      Saláták is jók!

      Törlés
    2. Nem tudtam, hogy ez a menő. :D
      Hát a zab nekem nem játszik most, most épp fogyásban vagyok, esetleg súlytartóban szóba jöhet. Ránézek valamire és már meghízok. :D De amúgy egészséges, igen, meg lassú felszívódású ch. :)

      Melyik Beaniest kóstoltad?

      Törlés
    3. Bizony, sok gasztoképen láttam már hogy ilyenben szolgálják fel a limonádékat, jegeskávét.
      Narancsos-csokis Beaniest :S

      Törlés
  2. a zabkása tökéletes reggeli én is nagyon szeretem, vegánként szinte minden nap azt eszem :) arról, nem tudok nyilatkozni, hogy magas-e a szénhidráttartalma ez eléggé egyénfüggő, hogy kinek mi magas/ fér bele az étrendjébe, viszont nagyon sok energiát ad & nagyon laktató & fehérje & rosttartalma miatt is megéri fogyasztani :) tudom ajánlani Ann's Fruits youtube csatornáját, ő magyarul csinál videókat táplálkozás témakörben és mindig azt mondja, hogy a szénhidrát jó barát, mert amíg a napi tápanyagszükségleteden belül vagy a szervezet elégeti & inkább a zsírbevitelre érdemes figyelni ha az ember fogyni szeretne :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.