Alice Hoffman - Faithful

Alice Hoffman régi kedvencem, az első találkozásom vele - és szerintem sokunknak - az Átkozott boszorkák c. film, majd könyv változata volt.  Azóta lelkesen elolvastam mindegyik, magyarul megjelent könyvét - volt amelyik jobban tetszett, volt amelyik kevésbé. 

Alice rendkívül termékeny író, a hazai kiadóknak bőven lenne miből válogatni, hogy mit adjanak ki tőle legközelebb ;) A Faithful legújabb regénye, ami majd csak november 1-én  fog megjelenni, én a Netgalleyről kaptam egy recenziós ekönyvet belőle.

weheartit
Főszereplőnk Shelby, 19 éves lány, aki legjobb barátnőjével autóbalasetet szenved. Helen kómába esik és valami furcsa gyógyító képességre tesz szert, ami miatt több ember elzarándokol a betegágyához. Shelby fizikailag alig sérül, viszont lelkileg tönkreteszi a baleset: mivel ő vezette az autót, magát tartja felelősnek az egészért. Sokáig meg se szólal, depressziós, nem szívesen megy emberek közé és végtelenül utálja magát. Ebből a félhalott állapotból egy srác húzza ki, aki iskolatársuk volt. Ben magányos farkas típus, igazi ellentéte a régen népszerű Helen-Shelby párosnak.

weheartit
Két évvel a baleset után Shelby 'minden mindegy' alapon összejön Bennel, később Manhattanbe költöznek. Shelby kezd magára találni végre - lesz munkája, megismerkedik új emberekkel és kezdi megtalálni a hivatását. Állatorvos szeretne lenni, miután három kutyát is megmentett szörnyű sorsuktól.

Érdekes volt a könyv szerkezete - először azt hittem egy YA sztorit olvasok, de a hosszabb fejezetek nagyobb időbeli ugrásokkal követték egymást - végül egy 27 éves nőtől búcsúztam el a könyv utolsó oldalain. Shelby felnőtt, bár nem ment könnyen és nem is tartotta magát normálisan funkcionáló felnőttnek, de apránként 'belakta' az új életét. Megtalálta a hivatását, szerelmes lett, megcsalták, barátokra lelt, elveszített fontos személyeket, de talált új célokat is.

forrás
A mágikus szál nem volt annyira hangsúlyos - a könyv elején említik, hogy Helen valamiféle gyógyító aurával bír, de aztán ennyiben marad.
Érdekes volt az ismeretlen 'angyal', aki a baleset óta többször küldött Shelbynek képeslapokat, amikre egy-egy felszólítást írt (szeress, higgy, láss, stb), amivel mind abból a zombi állapotból akarta kihúzni, amibe a baleset után került. Tetszett a könyv végén a megoldás, amikor kiderült, ki is volt ez az 'angyal'.

Érdekes, újszerű regény - főleg a korábban magyarul megjelent AH könyvekhez képest: szinte semmi mágia, viszont erős atmoszféra, érdekes karakterek és kemény sorsok. Nagyon szerettem a világában lenni - barangolni New York utcáin, látni, ahogy Shelby kilábal a depresszióból, kezeli a kapcsolatait, egy szóval felnő.
Nekem nagyon tetszett, jó lenne ha magyarul is megjelenne valamikor!

5/5

Kiadó: Simon & Schuster
Kiadás éve: 2016. nov. 1
Oldalszám: 272
Borító: 5/5
 
Alice Hoffman honlapja


Fülszöveg:
From ​​the New York Times bestselling author of The Marriage of Opposites and The Dovekeepers comes a soul-searching story about a young woman struggling to redefine herself and the power of love, family, and fate.
Growing up on Long Island, Shelby Richmond is an ordinary girl until one night an extraordinary tragedy changes her fate. Her best friend’s future is destroyed in an accident, while Shelby walks away with the burden of guilt.
What happens when a life is turned inside out? When love is something so distant it may as well be a star in the sky? Faithful is the story of a survivor, filled with emotion—from dark suffering to true happiness—a moving portrait of a young woman finding her way in the modern world. A fan of Chinese food, dogs, bookstores, and men she should stay away from, Shelby has to fight her way back to her own future. In New York City she finds a circle of lost and found souls—including an angel who’s been watching over her ever since that fateful icy night.
Here is a character you will fall in love with, so believable and real and endearing, that she captures both the ache of loneliness and the joy of finding yourself at last. For anyone who’s ever been a hurt teenager, for every mother of a daughter who has lost her way, Faithful is a roadmap.
Alice Hoffman’s “trademark alchemy” (USA TODAY) and her ability to write about the “delicate balance between the everyday world and the extraordinary” (WBUR) make this an unforgettable story. With beautifully crafted prose, Alice Hoffman spins hope from heartbreak in this profoundly moving novel.

3 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, szerintem majd elolvasom én is. :) Mondjuk van némi lemaradásom AH életművével... :D Tényleg elég termékeny író. :)

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy akkor ez lesz a következő. Én most a The Third Angelt olvastam, és az írásod alapján hasonló lehet a kettő.

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik, tuti olvasni fogom. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.