Agatha Christie - A titkos ellenfél

Agatha Christie repertoárjában nem csak Poirot és Mrs. Marple van ám! Én erre tavaly jöttem rá, amikor megjelent a Tommy és Tuppence könyvsorozatból készült 6 részes minisorozat (a Big Schoolból - szuper vicces angol sorozat ;) - megismert David Walliams főszereplésével). 

A könyvet nem terveztem megvenni, de végül az Alexandrás akcióban ezt találtam a legszimpatikusabbnak - gondoltam, ha már a sorozat nézése félbemaradt, akkor kezdem először a könyvvel az ismerkedést.

forrás
Van jó pár különbség, ahogy visszaidéztem a sorozat első epizódját (ott házas már a két főszereplő és idősebbek is), a könyvben az első világháború után munkanélkülivé vált Tommy Beresford és Prudence (Tuppence) Crowley huszonévesek. Nem találnak munkát ezért saját kis rt-t alapítanak Ifjú Kalandorok néven. A véletlen úgy hozza, hogy elég hamar munkát kapnak és egy nagy összeesküvés nyomait kell felderíteniük - amiben szerepel egy fontos irat, egy eltűnt lány és egy titkos társaság is.

Gyorsan olvasható, szerintem inkább ifjúságinak szánt krimiről van szó - ami kellően izgalmas, humoros és bájos. Van egy kis romantikus szál és több érdekes karakter - nekem nagyon tetszett benne minden, folytatni fogom majd a sorozatot! 

5/5

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2015
Sorozat: Tommy és Tuppence 1.
Eredeti cím: The Secret Adversary
Oldalszám: 355
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Munkát vállal két ifjú kalandor. Ésszerűtlen ajánlatokat nem utasítunk vissza.
Tommy Beresfordnak és Tuppence Cowley-nak, mint az első világháború után a legtöbb fiatalnak, nincs se pénze, se munkája. Elhatározzák hát, hogy magándetektívek lesznek, megalapítják az Ifjú Kalandorok Rt.-t, amely így hirdeti magát: „Bármire kaphatók, bárhová elmennek”.
Első megbízatásuk máris időzített politikai bombát rejt: azt a szigorúan titkos iratot hajkurásszák, amely rejtélyes körülmények között eltűnt, amikor a Lusitania gőzös elsüllyedt. És arra is választ keresnek, kicsoda Jane Finn. A megfoghatatlan és kegyetlen Mr. Brown gonosz szándéka pedig mindenhova követi őket.
Agatha Christie-nek ez az első, izgalmas Tommy és Tuppence-regénye, tele nemzetközi cselszövéssel és gyilkossággal."

1 megjegyzés:

  1. Amennyi AC-t olvastam eddig magyarul és/vagy angolul kész csoda, hogy Tommy és Tuppence történetei még kimaradtak. Azt hiszem pótolni kell, főleg úgy, hogy a sorozatról nem is hallottam, de most nagyon érdekel :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.