Csapongás

június 03, 2016
Mert ilyen bejegyzés régen volt. Nem tudok én sem mindig a terveim szerint haladni, meg nem is kell, bár igazság szerint engem ez frusztrál. :D

forrás
Az van, hogy tanulni még mindig semmi kedvem, több csoporttársam is hasonló gondokkal küzd, pedig már nincs sok idő (még 10 nap) a vizsgáig. Az olvasás se megy olyan jól - tegnap este belekezdem a Napok házába (el is olvastam vagy 60 oldalt, de estére már annyira zokni volt az agyam, hogy túl magas volt nekem a szöveg, pedig tetszett. Gondoltam akkor a nyári listámról választok valami mást - Az utolsó egyszarvút kezdtem el, de az meg fárasztott a túl mesés megfogalmazással, meg a betépett pillangóval az elején. Szóval inkább lefeküdtem aludni. 
Ma a könyvtárban bóklásztam - pihenésképpen - és könnyed, szórakoztató nyári sztorikat kerestem. Egyet hoztam haza, Anthony Capellától A szerelem étkét, amit már régebben kinéztem magamnak.

Kérdés - tudtok még hasonlókat ajánlani, amik szórakoztatnak és nem erőltetik meg az agyam? :D

Azokat a könyveket amik valamiért a nyárhoz kapcsolódnak és írtam róluk itt találjátok.

Más: van egy nagy akció a Szandinál, még 'az a nagy nyári akció amire úgy várunk', hanem egy júniusban futó, válogatott könyvekre, ha 5 könyvet összeszedsz, akkor már -50% lejön az árból. Amadea hívta fel a figyelmet rá. Van pár könyv ami érdekelne ezek közül, de annyira nincs szükségem a polcomon egyikre se, szóval tessék csábuljon más :D


10 megjegyzés:

  1. Csak hogy megnyugtassalak, én elcsábultam :) Bár beszerveztem a tesóm is, úgy lett meg az 50%-os kedvezmény. És a Könyvhéten is tervezem a garázdálkodást, de nem izgat, hogy mennyit fogok beszerezni, mert jól esik és amúgy is el fogom őket olvasni :D
    Ne erőltesd amúgy ha nem megy most, csak lazán, le van terhelve minden egyébbel az agyad.
    Könnyed: ilyenkor az AC-krimik is jól csúsznak szerintem. A Beastly-Szörnyszívű nagyon cuki volt, Capella többi könyve is jó, Frances Mayes könyvei is passzolnak így nyárra, Katerina Mazetti is kedves, humoros sztorikat ír, Marina Fiorato is jó egy kis olaszos barangolásra, és ami nagyon vicces az Réti László Kaméleonja. Remélem adtam használható tippeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen mondjuk apukámnak vehetnék valamit szülinapjára, hmm, jaj lehet hogy még elcsábulok :)
      Könyvhéten én két fix beszerzési céllal indulok, meg majd az akciós dobozokat, részeket nézem majd át figyelmesen.
      Na tegnap haladtam - verseket olvastam, este meg belekezdtem A szerelem étkébe - jó lesz!
      Köszi az ajánlásokat, feljegyzem magamnak!

      Törlés
  2. Könnyed olvasmányként tudnám ajánlani Cora Carmack-től a Szakítópróbát, rövid, limonádé, romantikus, habár nekem a sorozat további kötetei már nem tetszettek, az első rész egész jó volt. Sara Crowe Campari reggelire c. regénye szintén könnyed olvasmány, igaz, más módon: humoros, bájos, kicsit különc és furcsa, de én imádtam, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nicolas Barreau-tól A nő mosolya egy nagyon szép, romantikus történet, egy szuszra el lehet olvasni, ahogy Michael Cordy thrillerét, A halál árnyalatait is. Ha pedig szereted az orvosi krimiket és Robin Cook-ot, akkor az ő regényeit is csak ajánlani tudom, egyszerűen képtelenség őket letenni, és ha fogékony vagy a témákra, amikről ír, akkor pillanatok alatt képes beszippantani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippeket! A Camparit olvastam, az tényleg jó :))
      Nicolas Barreaut már nézegettem korábban, felveszem a listámra most! Orvosi krimit még nem olvastam, eddig még nem vonzott a téma, de majd lehet megpróbálkozom valamilyennel :)

      Törlés
  3. A földönfetrengető kategóriából: Szily László két Kitolás-kötetét a friss apuka viszontagságairól, fergetegesek, vagy Adrian Plass naplóit, keresztény hangvételű, röhögtető, nagyon jópofa öniróniával.
    A tartalmasan nevettető kategóriából: David Lodge egyetemi trilógiája, első a Helycserés támadás, de főleg a második, a Small Word, nem tudom, ha lefordították, a lovagregény modern egyetemi világban zajló paródiája. Egyik mindenkori kedvencem a másfélezer olvasmányomból.
    Szomorkásan kedves, tartalmas, de nagyon olvastatja magát kategóriából: Emma Donoghue-tól a Room, amely pszichopata emberrablásából született s négy fal között az anyjával nevelkedő 5-éves gyerek szemszögéből meséli el a sztorit, vagy Mark Haddon A kutya különös esete az éjszakában, funkcionális autista gyerek felfedező útja. Mindkettő rendkívül olvasmányos, megmosolyogtató és megnyugtató kimenetelű.
    Egyik sem ponyva, így még lelkiismeretfurdalást sem okoznak utólag :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ajánlásokat. Hú ez a David Lodge most megtetszett, a Szobát lehet, hogy majd beiktatom, bár egyelőre idegenkedem tőle.

      Törlés
  4. Én ilyenkor szeretem a könnyű történelmi romantikus regényeket (Julia Quinn, Loretta Chase), vagy a vicces nyomozósokat (Janet Evanovich, korai Fable-k, Lawrence Block Bernie Rhodenbarr sorozata), Nora Roberts nagyobb regényei a rejtélyes-romantikus fajtából (A tanú, Északi fény, A hazug, A múlt titkai pl). Esetleg Jennifer Crusie: Fogadj rám!-ja is jó lehet, vagy valami Nick Hornby, vagy Terry Pratchett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, van miből válogatnom! :))
      Janet E.-ot jó lenne ha folytatnák magyarul, szerettem azokat a könyveket :) Vicces nyomozósok közül szemeztem már a Spellman nyomozó irodával.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Na igen, a kedvenc amatőr nyomozóm. Magyar könyvekkel naprakész vagyok, angolul kéne folytatnom!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.