Norbert Winney - Sárkányok, farkasok és almák

Norbert Winney (Vakulya Norbert) fantasy és sci-fi novellákat ír, ez az első önálló kötete, amelyben három hosszabb, egymással összefüggő történet jelent meg.

Főszereplőnk Vizfüttyő Loson árva fiú, aki Óperenciában, Füzesújmajor nevű városban él. 13 éves, és két barátjával lakik az iskola padlásán, a nevelőotthonra már nem számíthatnak így, nekik kell megkereseniük a kenyerüket. 

Loson talpraesett, bátor fiú, akit felvillanyoz az a hír, hogy a szomszédos királyság királylányát elrabolta a sárkány és aki megmenti, viszi a nőt és a fele királyságot! Több se kell neki és minden erejével a próba teljesítésén van, de nem egészen úgy alakul a történet ahogy elképzelte. Megismerkedik egy boszorkánnyal, a hétfejű sárkánnyal és megegyezik egy királlyal is.

forrás
A három történet mind egy-egy klasszikus mesét dolgoznak fel - a második a farkasemberek történetét, a harmadik pedig Hófehérke meséjét. Persze mindben van valami csavar, amitől teljesen egyedi lesz a történet. 

Nagyon tetszett ez a világ, amit Norbert megalkotott - a klasszikus meséket idéző teremtmények, egy középkori környezetben, Üvegheggyel, és értelmet nyer az Óperecián innen és túl fogalma is. A szereplők szimpatikusak, több humoros beszólás is van benne, de nem túl sok, a sztorik izgalmasak és jó stílusban vannak megírva! 

Az első két történet között 4 év telik el, így Loson fejlődésének is tanúja vagyunk - megtalálja a hivatását, lesz egy normális otthona, a szerelmi szál is tetszett - kíváncsi vagyok hogyan alakul a későbbi élete. Remélem nemsokára olvashatjuk a Vízfüttyő Loson-sorozat második kötetét!

Humoros, szórakoztató olvasmány - jó szívvel ajánlom, azoknak akik szeretik a fantasy történeteket, illetva a klasszikus mesék átdolgozott verzióit. Célközönségnek pedig a kamaszoktól kezdve bárkinek ajánlom ;)

5/5

Az író honlapja

Kiadó:  Athenaeum
Kiadás éve: 2016 (május 16-án jelenik meg)
Oldalszám: 400
Ár: 2990 Ft 
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A sorozat első kötetében Vízfüttyő Loson három kalandját izgulhatjuk végig.Közhírré tétetik! Aki megmenti a királylányt a sárkánytól, elnyeri a kezét és a fele királyságot! Az árva, nincstelen kamasz is nekivág, de előtte még Füzesújmajor rangidős boszorkányát is ki kell cseleznie. Losont, a hivatásos kalandort Vholkográdba szólítja küldetése, s egy titokzatos boszorkány farkasemberré változtatja. Csak akkor törik meg az átok, ha legyőzi a farkasok úrnőjét. Tanofil király kérésére Loson egy üvegcipellőt helyez el a Halál birodalmában. Amikor visszatér az erdőrengetegbe, nemcsak a Halál várja, hanem Hórózsa királylányt is meg kell mentenie."

4 megjegyzés:

  1. Én tegnap kezdtem, eddig nekem is tetszik a stílus, és a "mesésség". :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg beleszerettem ebbe a borítóba és bár abszolút nem vagyok fantasy rajongó, ezt szerintem beszerzem majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem is annyira 'hard fantasy', ha szereted a meséket, népmeséket, szerintem tetszeni fog! :)

      Törlés
  3. A kötet facebook oldala:
    https://www.facebook.com/vloson/

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.