A Tumblren láttam! #1

május 04, 2016

Elég sokszor hivatkozom a Tumblrre, mármint hogy az ott láttam-olvastam X könyvről, íróról. Ebből, na meg hogy még a szakdolgozatom is erről készült, látszik, hogy nagy kedvencem ez a mikroblogszolgáltató. 

Kitaláltam, hogy időnként megmutatom azokat a könyves témájú képeket, posztokat, amiket érdekesnek tartok. A másik blogomon ilyesmi a Boldog szerdát! rovat, ahol különféle inspiráló képeket, linkeket gyűjtök össze, itt pedig egy könyves nyálcsorgatós bejegyzéssorozatot tervezek :)

Ami már megjelent magyarul azt feltüntetem, de a célom elsősorban az olyan népszerű, szép könyvek bemutatása, amiket még nem olvashatunk magyarul!

(Az első három kakukktojás, mivel épp pár napja-hete jelentek meg végre magyarul is.)
Eleanor Catton - The Luminaries (Fényességek) forrás
"Eleanor Catton fordulatos, hömpölygő története kerek százötven évvel ezelőtt, az új-zélandi aranyláz idején játszódik, a szigetek legtávolabbi csücskében, ahol szövevényes bűnügyre derül fény. De vajon tisztában vannak-e azzal a tettesek és az áldozatok, hogy mindez csak éppen ennél a csillagállásnál történhetett meg éppen így? Egy sötét ügy és egy bravúros nyomozás... Mars, Vénusz és a többi bolygó képviselői a kaotikus, világvégi településen: miután elolvastuk ezt a csodálatos regényt, garantált, hogy a saját horoszkópunkra is más szemmel nézünk!"

Naomi Novik - Uprooted (Rengeteg) forrás
"Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül. Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad."
Elizabeth Gilbert - Big Magic
(májusban érkezik magyarul) 
forrás
"Az Ízek, imák, szerelmek írónőjének lelkesedése szinte tapintható és ragályos – történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgető stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott."
Sophie Divry - The Library of Unrequited Love forrás
Bájos könyvnek tűnik egy könyvtárosról és egy kutatóról, a könyvek szeretetéről és a viszonzatlan szerelemről. 

5 megjegyzés:

  1. De jó ötlet ez a poszt, szuper kis válogatás! Nagyon szép a Divry-könyv, és most már én is várni fogom, hogy valaki ittohn is lecsapjon rá :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó, nekem is tetszik! :) Nem is tudom, hányszor szerepel a blogomon a "tumblr-ön láttam" kifejezés :D Régen nagyon sokat nézegettem könyves tumblikat és gyönyörködtem a borítókban.
    A Big Magicet előrendeltem, úgyhogy a májusom se lesz nullás, ez már biztos. :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi, örülök, hogy tetszik - a következőnél igyekszem kicsit kreatívabb lenni és tényleg olyan újdonságokat hozni amik nincsenek még meg magyarul.

    Katacita - ugye??? :D Jó ez a tumbli, na :)
    Big Magic - most olvasom, olyan széééép! :)

    VálaszTörlés
  4. A Big Magicet mindig Big Macnek olvasom... :D
    Jó ez a rovat! :) Rég böngésztem már tumblr-t, mindig elfelejtkezem róla, pedig van nekem is elvileg... :D Idén még biztos nem léptem be rá.
    Ez a Rengeteg borító is mesés, csak másként, mint a magyar. :))) Nekem bejön!

    VálaszTörlés
  5. Na, egy újabb platform, amit nem használok, viszont ezek a szép képek nagyon csábítanak a megismerésére, pláne, hogy Te meg ebből írtad a szakdogád :)
    A Rengeteg borítói nagyon klasszak, ez is jó, meg a másik, amin a főszereplő lány van a rózsával, de a miénk is nagyon jól sikerült lett :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.