Rachel Gibson - Valentin-nap és egyéb őrültségek

Pár nappal Valentin nap előtt nekiálltam ennek a könyvnek, mégiscsak így stílszerű :) Na meg végre még egy vcs-s könyvet kihúzhatok a listámról! 

Rachel Gibsontól még nem olvastam semmit, a párom lepett meg találomra ezzel a könyvvel múlt V.napon. Ez a könyv a "Hokisok" sorozat 3. része, de szerencsére mindegyik könyv egy külön történet - más főszereplővel.

Kate Hamilton magánnyomozó volt Las Vegasban, ám egy csúnya ügy kikészítette, ezért egy kis pihenés reményében nagyapjához utazik, egy idahoi kisvárosba. Mielőtt odaérne egy kellemetlen kalandba keveredik a sun valleyi bárban, amiről a vajas rum, a fantáziája és macsó tehet...
"Soha nem vonzotta az álmodozás, inkább a tettek embere volt. Álmok helyett szép, kifejlett fantáziaképekkel dolgozott, de nemrég megtanulta, hogy jobb, ha a fantáziáit a fejében őrizgeti, mert ha kiszöknek onnan, könnyen porrá zúzhatja őket az elutasítás."
Gospelben a nagyapjáé az egyik kisbolt, ebben a munkában segít Kate, és így ismerkedik meg a kisváros lakóival. Persze, ahogy az sejthető volt, megjelenik a sun valleyben megismert macsó is, és innen jön a bonyodalom...

A könyv nagyon sablonos, kitalálható az egész sztori pár utalás után... egy erotikus chicklit az egész. A stílusa faék, roppantul idegesített, amikor pár oldalaként ugyanazok a jelzős mondatok ismétlődtek...
Pozitívuma, hogy Kate egy erős női karakter, makacs, nem hódol be egy férfi előtt sem, viszont untatott a folytonos lamentálása (jajistenemmostemlékszikrám, vagynem? mostvelekénelennem, vagynem?), meg a könyv végén a kiakadása - értem én 30 feletti, házasságot akar, de így rázúdítani pont erre az emberre ezt?

Érdekes volt a szereplők háttértörténete - Kate magánnyomozó, Rob az ügyeletes macsó pedig jéghokis volt, a múltjukról szívesen olvastam volna többet, a jelenbeli tipródásuk viszont untatott. (Az a bajusz meg, ne máááár! XD)

Ami a lényeg ebben a könyvben - az erotikus részek, inkább ezt olvasssátok, mint a Szürkét :D
Rachel Gibson, örülök, hogy megismerhettem, de kösz ennyi elég is volt! :D

3/5

Kiadó:  Athenaeum
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: The Trouble With Valentine's Day
Oldalszám: 324
Ár: 2990
Borító: 3/5

Fülszöveg:

"Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. Lehet, hogy igen… Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet…"

4 megjegyzés:

  1. Jane vékony jégen táncol című könyvét olvastam, az is Hokis sorozat darab, de semmi extra nem volt, viszont néha nekem kellene az ilyen könyvek, mert kikapcsolnak :) És ez még pont illett az "ünnephez" is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mondjuk tetszik, hogy van egy sorozat, de a főszereplők nem is ugyanazok, csak a jéghokizás köti össze a könyveket :)
      Kellenek néha nekem is, de nem mindig bocsátom meg a hibáikat, most ilyen hangulatban voltam, de V.napra jó volt :D

      Törlés
  2. Hú, hát én meg tök szerettem az eddigi Rachel Gibson könyveket :D :)) annyira, hogy valamit könyvtárból olvastam, de aztán meg is vettem... de romantikus nemgondolkodós az való igaz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van ilyen nemgondolkodós kedvenc sorozatom - az Agatha Raisin :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.