Havi zárás - Január

január 30, 2016
Háromszor futottam neki a hónap során ennek a bevezőnek - múlt héten még ott tarottam, hogy jaj de ügyes vagyok nem vettem egy könyvet se. Aztán jött egy lehetőség, és kaptam két szép könyvet a Partvonaltól. Végül gondoltam akkor már az elhatározosámnak úgyis lőttek (jó kifogás), rendeltem a Booklineról 2+1 akcióban Helikon zsebkönyveket (három olyat amit régen tuti nem vettem volna a kezembe), meg a legutolsó Könyves Magazint. Szóval így állok - sokat olvastam és az utolsó héten belehúztam a beszerezésekbe is.

Beszerzések: 5
- Anna Black: Tudatos jelenlét
- Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája
- Vekerdi József (szerk.): Buddha beszédei
- Lao-ce: Tao Te King
- Sigmund Freud: Három értekezés a szexualitásról

Olvasmányaimról: 11 db
A januári terveimet tekintve még sose válogatottam ki ilyen jól a havi olvasmányaimat, mivel 1 kivételével mindet elolvastam.
Nagy volt az év eleji lendület a hónap elején, a téli szünet utolsó pillanatait az S.-re szenteltem, legyűrtem az első vcs-s könyvem (Viharsziget), ami nem tetszett annyira, olvasgattam a karácsonyra kapott könyveim közül (Ébenfekete,Vanessa és Virginia, HP1), belekezdtem a második vcs-be is V.Woolf esszékötetét olvasgatom alkalomadtán.

Voltam a könyvtárban, ahol három szépséget is levadásztam a polcokról - ezek a könyvbingós kihívásomra jók lesznek: egy önsegítő - Boldogságterv, egy másik földrészen játszódó (és régóta tervezett) - Hová tűntél, Bernadett? A Vadon van még hátra, ez elcsúszik februárra az időközben érkezett recik miatt. 

Plusz olvastam angolul egy képregényt, meg egy kis önsegítő könyvet is (The little book of mindfullness) - erről nem írtam, mert annyira nem tetszett.

A hónap legjobb olvasmánya egy nagy meglepetés volt - hirtelen döntés eredeményeképp kezdtem bele és nagyon megfogott - Az esti ködök kertje, ezen kívül még ha nem is nyerte el maradéktalanul a tetszésemet, de elindított egy folyamatot a Boldogságterv (idén fogok még olvasni néhány hasonló könyvet, eddig ezek kimaradtak az életemből), az angol nyelvgyakorlás és új műfajok megismerését ötvözte a Blankets című képregényt, amit mindenkinek ajánlok mert nagyon szép történet! Ma fejeztem be Anna Black Tudatos jelenlét c. könyvét, ami több ponton hasonlít a Boldogságtervhez, de más oldalról közeleíti meg az 'élj jobban' témát - röviden: nagyon tetszett és most ez is több folyamatot elindított bennem és a párkapcsolatomban - úgy érzem jobb, jobb, jobb lesz minden :D

Csalódás volt a Viharsziget, visszatekintve a S. se tetszik már annyira, és a fent említettt kis mindfulness könyv se okozott katarzist.

Egyéb bejegyzések is születtek - pl. írtam az angol nyelven való olvasásról, és folytattam a tilt listákat is.

Jó volt ez a január - lezajlottak a vizsgák, újra belevetettem magam a szakdogába, több inspiráció ért, kipróbáltam régóta tervezett dolgokat (webshopok, rövidebb haj, gránátalma!). Az időjárás se volt szörnyű szürkeség, amitől tartottam.
A februárt nagyon várom lesz több program - szülinapom-pom-pom, egy miniszünidő :D, színház, szalagavató, és talán egy majd végre egy mozi is belefér :)

Többiek zárása:
Katacita, Tekla, Pupilla, Amadea, Nikkincs, Nita

8 megjegyzés:

  1. Csak úgy süt a lelkesedés a posztodból, jó volt olvasni, szinte átragadt rám! :))) Nahát, végül közel sem lett nullás a hónap ;) Pedig együtt terveztünk nullázni! :D Ne aggódj, nekem se sikerült, bár csak 1 recim jött végülis, meg tudtam állni, hogy rendeljek is. :)

    Gratula, hogy ilyen jól haladsz a terveiddel! :) Remélem szuper lesz a februárod is, a tervezett program alapján tuti! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök :))
      Hát akkor nem jött össze :D
      Köszi!

      Törlés
  2. Szép nullás hónap! :D
    Szerintem a nagy többséget lekörözöd januárban! :)
    Jó könyveket olvastál, Az esti ködök kertjéhez meg is jött a kedvem!
    Az S.-sel kapcsolatban nekem is nagyon vegyes érzéseim vannak, hiába gyönyörű és ötletes és csodálatos, belül valami hiányzott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háát majdnem :D
      Az esti ködöket nagyon ajánlom, amint tudom megveszem és szeretném újraolvasni, annyira megfogott!
      Ugye?? :(

      Törlés
  3. Szerintem az öt az új nulla, nem? :D
    Jó sokat olvastál, nem semmi ez a mennyiség :) A Boldogságterv érdekel, és remélem, hogy sokkal jobb mint a másik könyve az írónőnek. Az esti ködök kertjére meg már rég felfigyeltem, szerintem igazán eredeti történet lehet, ebben erősítettél meg te is. Nehéz lesz levadászni a könyvtárból, de majd résen leszek.
    Most, hogy láttam nálad a Könyves Magazint, rájöttem, hogy bár beszereztem, de még nem olvastam el ezt a számot. Meg is van az esti programom :)
    Mi a tervbe vett mozi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Így van!
      Várom a posztod Gretchen másik könyvéről, Az esti ködöket tényleg nagyon-nagyon ajánlom!
      Nem volt valami nagy eresztés ez a KMagazin, egy délután át is pörgettem és sok ihletet nem merítettem belőle.
      A mozi: A dán lány!

      Törlés
  4. No, azért jó látni a változatosság kedvéért, hogy volt, aki vett könyveket. :D Azt meg különösen jó látni, hogy a január ennyire jól és inspirálóan telt neked. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.