Top5 - Az idei ősz legjobb könyvei

december 02, 2015

Újra összegyűjtöttem a legjobb könyveket, amiket az elmúlt hónapokban olvastam. Mindegyik különleges történet volt, érdekes módon ezek közül három YA, egy, a század elején játszódó fantasy és egy magyar önéletrajz.
  1. Sophie Kinsella - Hová lett Audrey? - bájos, humoros, gyorsan olvasható csemege. Kiskamaszoknak nagyon ajánlom!
  2. Dodie Smith - Enyém a vár - egy klasszikus ifjúsági történet ami elvarázsol, Amadea szakkifejezéséve élve, kabátkönyv, ami beburkol és megvéd a külvilágtól.
  3. Helene Wecker - A gólem és a dzsinn - a század elején, New Yorkban játszódó fantasy, ami két nép mitológiai teremtményét ereszti össze, közben ízelítőt kapunk a korabeli városról, ami szinte a világ összes népének olvasztótégelye. A fantasy szál mellett, engem emiatt is nagyon megfogott.
  4. Jandy Nelson - Neked adom a napot - ismét egy remek YA történet, egy ikerpárról, a családi krízisükről és a művészetről. 
  5. Géczi János - A Bunkerrajzoló - Likó Marcell-élettörténet-rekonstrukció - megdöbbentő életrajz egyik kedvenc énekesemről, jó volt bepillantani a Vad Frutti zenekar dalszövegírója és énekese életébe, munkájába. 

Az idei nyári top5 könyvemről itt olvashattok.
Olvastátok már valamelyiket? 
Mi volt a ti top5 őszi könyvetek?

1 megjegyzés:

  1. Na ebből a listából kettőt olvastam is :)
    Az én kedvenceim ősszel a Leányrablás Budapesten, az Ami nem öl meg, a Fangirl, a Neked adom a napot és mondjuk a Rosie update voltak. Amúgy ősszel elég keveset olvastam, főleg a szeptember volt siralmas. :)
    Az Enyém a várat már nagyon várom, remélem, a karácsonyi szünetben összejön az olvasása. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.