Karácsonyi hangulatban

november 28, 2015
Már november közepén gondolkoztam, hogy milyen karácsonyi történetek vannak, amiket még nem olvastam, és mindenképp szeretnék idén sort keríteni rájuk. 
Őket találtam:

Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
"Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!"
Friss megjelenés a Tilos az Á kiadótól, elsőként ezt tervezem elolvasni.

Aztán itt van M.C.Beaton Agatha Raisin sorozat 18. része az Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók

"Agatha Raisin lázasan tervezgeti karácsonyát, amelyet ezúttal igazi mesebeli ünnepként szeretne megülni. Titokban reménykedik volt férje, James Lacey felbukkanásában is. Várakozása közben különös levelet kap egy eldugott falu gazdag birtokosnőjétől, aki arra gyanakszik, hogy a családjából valaki meg akarja ölni. Agatha boldogan hagyja ott unalmas eseteit, és egykori kollégájával, Roy-jal elautózik az ódon udvarház tulajdonosához. Kapóra jön segítségként egy új gyakornoklány, Toni, akit nemcsak a szerencse kedvel különösképpen, de a szimata is páratlan. Agathát elfogja a féltékenység, mert úgy tűnik, felbukkant a színen egy nála is ígéretesebb tehetség, aki ráadásul rendkívül csinos is… A titkokkal teli udvarházban összegyűlik a család, és hamarosan bekövetkezik a gyilkosság. Nem egyszerű megfejteni a rejtélyt, mert a rokonokon kívül a faluban mindenki gyanús, aki él, hiszen az áldozat szinte tálcán kínálta magát, hogy végezzenek vele."
Aztán itt van a tavalyi karácsony nagy sztárja, a Stephanie Perkins szerkesztette, csupa trendi YA író novelláit tartalmazó My True Love Gave to Me, amit szintén szeretnék beütemezni, főleg Rainbow Rowell novellája érdekel
"If you love holiday stories, holiday movies, made-for-TV-holiday specials, holiday episodes of your favorite sitcoms and, especially, if you love holiday anthologies, you’re going to fall in love with MY TRUE LOVE GAVE TO ME: TWELVE HOLIDAY STORIES by twelve bestselling young adult writers, edited by international bestselling author Stephanie Perkins. Whether you celebrate Christmas or Hanukkah, Winter Solstice or Kwanzaa, there’s something here for everyone. So curl up by the fireplace and get cozy. You have twelve reasons to stay indoors and fall in love."
Nem kimondottan karácsonyi, hanem egy téli, jeges-fagyos történet, amit Nikkincs ajánlott amikor Agatha Christieket faltam: A sittafordi rejtély
"Dartmoorban nagyon kemény tud lenni a tél. A Sittaford Lakot is elvágta a hó a külvilágtól. Milyen szerencse, hogy annak idején Trevelyan kapitány néhány villát is építtetett mellé. A lakosok így átjárhatnak egymáshoz, nem kell magukban unatkozniuk. Mrs. Willett hívja össze őket, aki kibérelte az udvarházat. De mivel üthetik el egy hosszú téli este unalmát? A bridzshez túl sokan vannak… Legyen talán asztaltáncoltatás? Legyen. És az asztal megmozdul, üzenetet hoz. T-R-E-V – csak nem Trevelyan kapitány? De igen! Mi van vele? H-A-L-O-T-T. Hogyan? Ö-L-É-S. Hát ennek a fele sem tréfa. Burnaby őrnagy nekiindul a hóviharban, hogy látogatást tegyen Hazelmoorban, és saját szemével bizonyosodjon meg róla, hogy minden rendben van. Két és fél óra múlva összefagyva becsönget, de senki sem nyit ajtót."

2 megjegyzés:

  1. A Dash és Lily nálam mindjárt sorra kerül, viszont ez az AC is szimpi! Szeretem az ilyen hóval elzárt sztorikat. ACtől még ilyen a Három vak egér is, nagyon rövid, de nekem tetszett. :) Meg persze az Orient expressz, nem tudom, azt olvastad-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minou után én is nekiállok :)
      Igen, olvastam ezt a kettőt, azok is jó havas sztorik :))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.