Amanda Stevens - Örök kísértés

Ez a könyv már nyáron az olvasmánylistámon volt, akkor Üstökös ajánlására. Tegnap Nikkincs halloweeni könyvválogatásában figyeltem fel rá, és úgy döntöttem végre nekiállok, tökéletes borzongató olvasmánynak tűnt. 
Csöppet magával ragadott a könyv - felét elolvastam tegnap, a másik felét ma :D 

Már az első oldalaktól kirázott a hideg: egy temetőben vagyunk, ahol a kis Amelia éppen megpillantja az első szellemet, akit még sok követ az életében. Az apjával osztozik a titokban, ő is látja őket és megosztja lányával azt a pár alapvető szabályt, ami segít neki az életben ezentúl. A szabályok persze azért vannak, hogy megszegjék őket ...

forrás
Amelia 27 évesen éppen Charlestonban dolgozik, az egyetem elvégzése után sírkő-restaurátor lett,. Kitanulta apjától a szakma minden fogását és a blogjának és a média hírverésének köszönhetően ismert a szakmában. Charlestonban a helyi egyetem régi temetőjét kell helyreállítania, de egy gyilkossági ügy megakasztja a munkáját, amibe akarata ellenére ő is egyre jobban belekeveredik. 

Eleinte tartottam a könyvtől, hogy a True Bloodhoz hasonló valami faék egyszerűségű sztori lesz, de kellemesen meglepett az összetettségével. 
Adott egy visszahúzódó lány, aki több szempontból is szimpatikus volt, egy izgi krimi-szál, paranormális jelenségek és persze egy szenvedélyes kapcsolat is. Az írónő ügyesen lavírozott a többféle téma között, néhány bugyutább párbeszédtől, vagy ismétlődéstől eltekintve nagyon tetszett az egész. (Látszik is, alig tudtam letenni :) )
"A nap remegő ragyogással merült alá: a haldokló nappal kilehelte a lelkét, de még utoljára bearanyozta a fák koronáját, és egy tegeznyi aranynyilat lőtt szét a levelek között."
Ja és az amerikai délen játszódik - jegesteák, finom kaják és a fullasztó, spanyolmohával benőtt temetők és régi házak között ;) 
A befejezés és a könyvben több helyen elejtett infómorzsák későbbi kifejtésre utalnak, így muszáj lesz elolvasnom a trilógia másik két részét is (A birodalom, A próféta).
forrás
5/5

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: The Restorer
Sorozat: Sírkertek királynője 1.
Oldalszám: 366
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak. John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya. A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…"

2 megjegyzés:

  1. Örülök, nagyon! :D A másodikban eléggé megbonyolódik Amélia élete, az számomra a legparásabb rész volt egy vízalatti temetővel a középpontjában, a harmadikban meg Devlin kísértetei lesznek a "főszereplők". Remélem az egész trilógiával elégedett leszel!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy tetszett, és most meg is hoztad a kedvem, hogy elolvassam a harmadik részt :D A második kötet, remélem, neked is annyira fog tetszeni, mint nekem :) Szerintem az még jobb! A hangulata pedig annak is csillagos ötös!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.