Nora Roberts - Örvénylés

Öt éve olvastam először ezt a romantikus boszorkányos történetet, ami  akkor megfogott a helyszínnel és a hangulatával. Nemrég írtam, hogy nagy kedvem támadt újraolvasni, (stressz, életuntság --> régi kedvenc olvasmányt elő!), főleg mivel a harmadik részre még mindig nem kerítettem sort. Azóta se olvastam Nora Roberts regényt, szóval nem tudom mennyire sablonos a sztori, de sok tekintetben Sarah Addison Allen regényeire is hajaz, vagy fordítva. 

Be kell látnom, hogy újraolvasni jó! :) Ez idén a második könyv, amivel újrázok (az utóbbi pár évben nem csináltam ilyet), és meglepődtem mennyire jól emlékszem a mondatokra, a hangulatra.

Nell Channing szörnyű múltja elől menekül a kis new englandi szigetre, a Három Nővér szigetére. Valami vonzza a helyhez, és hamar rájön, hogy jól választott, itt újrakezdheti az életét. Munkát kap a bájos könyvesboltban, aminek az emeletén étterem és kávézó is működik, kibérel egy kis házat és elég hamar segítő barátokra is szert tesz. 
"Takaros házakat és boltokat látott, amelyeknek színét tengervíz, só és nap fakította ki. Kanyargós, tiszta, kockakővel kirakott utcácskákon járt, amíg felért a dombtetőre, aztán visszaindult a kikötő felé. Szeretettel ápolt kerteket látott, mintha a gaz bűntettnek számítana. A léckerítések mögött kutyák ugattak, és gyerekek száguldoztak meggypiros és neonkék biciklijükkel. A kikötőben pedig bepillanthatott az ott folyó munkába. Hajókat és halászhálókat látott, meg barázdás arcú férfiakat combig érő gumicsizmában. Hal- és izzadságszagot érzett. A kikötőből elindulva felért a dombtetőre, és megfordult, hogy visszanézzen. Onnan fentről látta az öbölben manőverező hajókat és a kicsi, homokos strandot, amelyen emberek nyúltak el a törülközőiken, vagy éppen szörfdeszkán száguldoztak. Egy apró, vörös kocsi oldalán fehér felirat hirdette, hogy Nézze meg a Három Nővér szigetét! Feltételezte, hogy a halászat és a turizmus tartja életben a szigetet. De az csak anyagi kérdés. A sziget ellenállt a tengernek, a viharoknak, az időnek – túlélt mindent, és virágzott a maga választotta helyen. Arra gondolt, ez bátorságra vall. Túl sok ideig tartott, hogy megtalálja a maga választotta helyet."
pinterest
A múltjáról kapunk néhány villanást, de nehezen nyílik meg az új barátai előtt is. A sztori nem lenne teljes ha a szerelem nem kopogtatna az ajtaján, persze van több akadály, amit le kell győzni - Nell belső félelmei, és a múltja is utánanyúlhat...

Van egy kis misztikum is a történetben, bár ez eléggé elnagyolt szerintem, sokkal fontosabb téma az önmegvalósítás, az újrakezdés. Összességében egy bájos helyszínen játszódó, komoly témával (is) foglalkozó romantikus regényt kapunk - tökéletes stresszes, életunt időszakra :)

Az első rész előnyei és hátrányai ugyanazok számomra, mint első olvasatra:
pro: helyszínek, misztikum, önmegvalósítás, szerelmi szál
kontra: döcögős magyar fordítás, néhány leírás esetlen, boszorkányos szál szerintem nincs annyira kidolgozva

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2004
Eredeti cím: Dance upon the Air
Sorozat: Három Nővér Szigete 1.
Oldalszám: 386
Ár: -
Borító: 1/5 

Fülszöveg:
A New York Times bestsellerírónője, Nora Roberts olvasók millióit kápráztatta el a barátságról, az elveszett szívekről, legendákról, szerelemről és vágyról szóló megható történeteivel. A Három Nővér szigetének legendáját feldolgozó trilógia első kötetében visszatér New England kísértő partjaihoz – és a három szenvedélyes és erős akaratú nő életének alakulásához… Amikor Nell Channing megérkezik a bájos Három Nővér szigetére, úgy érzi, végre sikerült szadista férje látóköréből kiszakadnia, és hosszú hónapok után megnyugodhat egy kicsit. A sziget különös története 1692-ig nyúlik vissza, a három boszorkány titokzatos szerelméig, akiknek leszármazottjai még ma is ott élnek. Nellnek fel kell magában fedeznie és felszínre kell hoznia azt a mágikus erőt és képességet, amellyel megmentheti saját magát és szerelmét, Zach Todd seriffet. A harcban nincs egyedül – nővérei bűbájos hatalmukkal és szeretetükkel védik őt.

6 megjegyzés:

  1. Hm, de rég volt, amikor faltam a Nora Roberts könyveket. Igen, én nagy rajongója voltam. Manapság már inkább Anyukám profitál az általam összegyűjtött és elolvasott történetekből, de erre elég jól emlékszem a boszis szál miatt.
    Az én kedvencem tőle a Quinn-tesók 4 részese. Azt olvastad?
    Egyébként az vele a baj, mármint NR-rel, hogy ha az ember nagy dózisban fogyasztja akkor egy idő után teljesen egyformák a könyvei. Amúgy így visszanézve szinte mindegyikben van valamilyen - kisebb-nagyobb - misztikus szál.
    Megnéztem ki fordította ezt. Én Tóth Gizella tolmácsolásában szerettem őt olvasni, ez nem az ő munkája. Nála soha nem éreztem döcögősnek.
    És újraolvasni tök jóóó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem olvastam még ezen a sorozaton kívül még semmit tőle, szóval most elmentegetem amit ajánlotok :)
      Igen ez szerintem több íróval így van (Agatha Raisin sorozat pl nekem is ilyen). Na akkor figyelni fogom a fordítót is!.
      Rá kell jönnön, hogy igeeen :))

      Törlés
  2. Nekem majdnem mindegyik trilógiájából (na jó az utolsó 2-3t még nem olvastam) a középső a kedvencem. Itt is a Föld Ripley-vel, aztán meg a kulcsosból a Tudás, mert ott könyvtáros a csaj és még sorolhatnám :)
    Viszont én inkább angolul szeretem olvasni, mert mindig olyan érzésem van, hogy fordításban nagyon sok elveszik, azok a sziporkák, amik miatt kedvelem őt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű nekem ez pont nem jön be, mmint Ripley :D De ez a könyvtárosos érdekel, megkeresem melyik az, és talán angolul elolvasom :)

      Törlés
    2. Kulcs- trilógia: A fény kulcsa, A tudás kulcsa és A bátorság kulcsa, de még a Kör trilógia is jó: Morrigan keresztje, Istenek tánca, A némaság völgye (ahol szintén a középső tetszett legjobban) A Völgy trilógiában viszont (Vértestvérek, Hawkings-völgy, Pogánykő) az utolsóban van egy független információ kutató
      Rájöttem azért, mert az első részben mindig fel kell vezetni a sztorit a harmadikban meg lezárni de a középső az jobban teret ad a mozgásra és a karakterekkel lehet játszani.

      Törlés
    3. Köszönöm megnézegetem ezeket, és fogok még NR-t olvasni, főleg ha a többi is ilyen hangulatos helyszínen játszódik! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.