Könyvek listamániásoknak!

július 03, 2015
Pár hete láttam először tumblrön a Literary Listography könyvről egy képet (azóta úgy láttam Lobo is beszerzett egy példányt), most utánanéztem, hogy mi is ez pontosan.

A színezők után ez lehetne az új örület? 
A tematikus listagyártás is egyfajta kikapcsolódásként szolgálhat, az ember elgondolkodhat a jelenén-jövőjén és a múltján. Én is ezért szeretek mindenféle évvégi, félévi meg havi zárós blogbejegyzéseket írni :)

Az első listázós könyv Lisa Nolától 2007-ben jelent meg, azóta egy több részes sorozatot jelentetett meg - ami az élet több területét felöleli (olvasás, filmnézés, utazás, főzés, jövőbeli tervek stb-stb). A listography.com oldal is hozzá köthető, itt létrehozhatunk különféle listákat, amit mások is megnézhetnek és inspirálódhatnak (gondolom épp ezért nem a személyes dolgainkat, vagy a bevásárló listát kéne itt megosztani :D). Facebook oldaluk is van természetesen, ahol képeket, idézetek, akciókat tesznek ki a könyvhez kapcsolódóan.

Az Amazon oldalán bele lehet pillantani a könyvbe, szép vízfesték technikával készült illusztrációk vannak a z egyik oldalon, a különféle listák (pl.: könyvek amik megnevettettek, amik megríkattak, kedvenc hősök, szerelmes párok, klasszikusok, stb-stb) a másikon. 

Szerintem jó ajándékötlet lehet bármelyik könyv, de persze egy kis ügyességgel akár sajátot is készíthetünk :) Lehet, hogy kivárok hátha lesz valami jó kis akcióban bookdepón, addig is várom Lobo véleményét róla ;)

8 megjegyzés:

  1. Érdekes, annak ellenére, hogy imádom a listákat, erre annyira nem izgulok rá, valahogy az "irányított" listagyártás annyira nem fog meg, annak inkább szívből kell jönnie :D Aztán persze lehet egyszercsak elcsábulok valami ilyesmire, de igazad van, ajándéknak is szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is tartok tőle mondjuk, hogy nem mindenhova tudnék írni, de olyan szép maga a könyv, nem? :D

      Törlés
  2. szerintem a brit amazont figyeld inkább, mint a bookdepository-t, nekem az a tapasztalatom, hogy még kiszállítással is olcsóbbak, mint a bookdepo.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet, utánanézek akkor ott mennyibe kerülnek ezek! :)

      Törlés
  3. Óriási listamániás vagyok, de valahogy a kis fecnijeim és a post-itek jobban vonzanak, mint egy ilyen előregyártott tematikus listagyűjtemény. Amúgy nem rossz ötlet és pl. blogon tök jó témákat lehet így írogatni, de egyelőre még ez a hév nem kapott el :)

    VálaszTörlés
  4. Jópofa, de én is valahogy szabadabban listázgatok, és van egy "könyves noteszem", ami semmi extra, csak egy csíkos jegyzetfüzet, és mindenféle könyves-blogos cuccot beleírok, akár csak felfirkálok egy oldalszámot, idézetet, szót, vagy valami blogposzt ötletet... :) elég hektikus :D na, ott szoktam listázni is. :)

    VálaszTörlés
  5. A tartalomjegyzéke alapján azt hiszom fogok lopni ötleteket én is, amúgy nekem is van egy kis könyves-blogos noteszem (na jó kettő :D), az egyikbe a beszerzéseimet listázom, a másik meg naptár - ahova a blogposzt ötleteket írom fel egy ideje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is listázgatom a beszerzéseket-olvasásokat, határidőnapló végébe. :) Szóval kvázi nekem is két helyen van könyves cucc, jegyzetelgetve. Pedig nem vagyok nagy grafomán, de olvasmánylistát mindig vezettem papíron is. :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.