M. C. Beaton - Agatha Raisin és a feddhetetlen feleség

Már csak egy rész van hátra, hogy utolérjem magam a magyarul megjelent Agatha Raisin krimikkel - valószínűleg az Ulpius bedőlése után várhatunk egy darabig, hogy valamelyik kiadó felkarolja a sorozatot. Lehet, hogy majd angolul folytatom, ha lesz rá időm - kedvem, nyelvileg nem hiszem hogy annyira megterhelő lesz, és jó lenne nyelvgyakorlásnak :)

Agatha az előző könyvben beindította a saját nyomozóirodáját, ebben a résztben történik néhány személyi változás - felvesz egy idős fotóst, Philt, és egy fiatal rocker srácot, Harryt, aki meglepően ügyesen göngyölíti fel a rábízott ügyeket.

A fő nyomozás a címbeli feddhetetlen feleség után folyik - a férj béreli fel Agatháékat, hogy nézzenek a neje körmére. Közben nyomoznak egy eltűnt lány után is, és a szálak kezdenek összegabalyodni...

Ebben a részben megint megjelenik Sir Charles, a szokásos, egyszer itt-egyer ott játékát játszva. Agathának lesz ismét egy kis romantikában része, és az öregedés egyik jele kezdi aggasztani.
Sok az ismétlődés, bevallom többször untam a sztorit. Az új szereplők tetszettek, és a könyv vége is meglepő volt - tegnap este neki is álltam a következő résznek.

3/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: The Perfect Paragon
Sorozat: Agatha Raisin 16.
Oldalszám: 286
Ár: 3500 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"Agatha Raisin köszöni szépen, nem kér többet az izgalmakból, miután előbb egy bérgyilkos, majd a saját titkárnője kis híján megöli. Így amikor Robert Smedley azzal keresi meg a Raisin Nyomozóirodát, hogy bizonyságot akar szerezni neje félrelépéseiről, Agatha rendkívül örül a lehetőségnek, hogy végre unatkozhat egy kicsit. Ám sajnálatos módon Mabel Smedley tökéletes feleség: fiatal, mutatós, és buzgón jár templomba. Agatha már éppen feladná, amikor Smedley-t gyomirtóval meggyilkolják, és természetesen Mabel lesz az első számú gyanúsított. A megbízó nélkül maradt Agatha ejteni kényszerül az ügyet, de minden megváltozik, amikor feltűnik a színen a régi barát, Sir Charles Fraith, s ezzel újabb közös nyomozás veszi kezdetét.A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és rajongók egyaránt megszerették; a sorozat már a 24. kötetnél tart."

2 megjegyzés:

  1. én ma este kezdem ezt a kötetet :) szeretem a sorozatot, bár nem egyben olvasom, hanem mindig kihagyok kisebb-nagyobb időközöket, hogy nehogy ráunjak. Egyébként várható a folytatás, a Könyvmolyképző vette át az MC Beaton könyveket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor jó olvasást! Igen én is ki szoktam több hónapot köztük, most kíváncsi voltam és épp meg is volt a következő rész.
      Ezt jó tudni, köszi az infót!! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.