Magyar Könyvek Viadala 2.0

január 28, 2015
Március 1-jén újra elindul a tavaly létrejött magyar könyveket népszerűsítő blogger kezdeményezés.

Idén is részt vettem, január elején elküldtem a jelöléseimet a tavalyi évben megjelent magyar könyvekre. 

A kategóriák amikre bárki szavazhat a megadott időpontokban:
"- AZ ÉV LEGSZEBB KÖNYVBORÍTÓJAKi ne szeretne ámuldozni egy-egy csodálatosan szép könyvborító láttán? Ünnepeljük tehát közösen azokat a grafikusokat, akik megálmodják a legszebb könyvborítókat.
A szavazás időtartama: január 09. – február 02.
Eredményhirdetés: február 03. hétfő
- AZ ÉV FORDÍTÓJARitkán esik szó a fordítókról, pedig az ő alázatos, szeretetteljes munkájuk is szükségeltetik ahhoz, hogy a külföldi írók könyveit kiváló minőségben olvashassuk el magyarul. A fordítók munkája igencsak nehéz, hiszen nem csak a fordítandó nyelven, hanem magyarul is kiválóan kell beszélniük. Profizmusukért mindenképp megérdemlik az elismerést.
- AZ ÉV ISMERETTERJESZTŐ KÖNYVEMemoár, pszcihológiai könyv, szakácskönyv netán képesfüzet? Mindegyik mű értéket tartalmaz, ami elismerésért kiált.
- AZ ÉV MESEKÖNYVEMesekönyvet felolvasni egy gyermeknek, vagy akár felnőttként elmerülni egy aranyos történetben felülmúlhatatlan élmény, igazi feltöltődés a léleknek. Ebben a kategóriában azok a mesekönyvek szerepelnek, amiket 13 éves korig ajánlanak a kiadók elolvasásra.
- AZ ÉV IFJÚSÁGI KÖNYVEAz elsősorban 14 és 21 közti célcsoportnak szánt könyvek, ami jellemzően gimnáziumi környezetben játszódnak, vagy Young Adult besorolással bírnak, nem csak a célcsoport, hanem az idősebb olvasók kegyeit is elnyerték már.
- AZ ÉV LEGSZEBB SZÉPIRODALMI KÖNYVESzépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére is nevelik az olvasót.
- AZ ÉV LEGJOBB SZÓRAKOZTATÓ REGÉNYEA könyvek alapvető célja a szórakoztatás, utóbbi azonban számos formában megvalósulhat, miközben egy regényt olvasunk.
- AZ ÉV ELSŐKÖNYVES DEBÜTÁLÁSAMindig öröm új tehetségeket köszönteni a magyar irodalmi palettán. Itt olyan szerzők könyveivel találkozhatok, akik először 2013-ban léptek a nagy nyilvánosság elé a történetükkel, magán, vagy hagyományos kiadás útján.
- AZ ÉV ÍRÓNŐJE / ÍRÓJA Eme kategóriában a magyar írókat és írónőket ismerjük el."
Még több infó a kezdeményezés honlapján, facebook oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.