Könyves-filmes - 2015-re

január 05, 2015

Itt az év eleje, lássuk milyen filmekre érdemes figyelni a moziban (ahogy az előző alkalmakkor most is 'csak' a könyv/képregény adaptációkról írok). Lehet, hogy idén sikerül többet is megnéznem, mert karácsonyra kaptam (Líra utalványok *.* mellett) moziutalványokat is. (Az első amire elmentünk volna az az Into the woods, de ahogy már tumblrön kidühöngtem magam a szhelyi cinema nem vette fel a műsorára...)
Ahogy elnéztem a megjelenéseket nagyon sok könyvadaptáció kerül a mozikba (vagy csak most tűnik hirtelen soknak :D)

Into the woods/Vadregény - a hazai premier múlt csütörtökön volt, igazából egy musicalt filmesítettek meg, de a régi meséken alapul az egész, ezért (is) írok róla. (Na meg azért mert sok kedvenc színészem felbukkan benne).

Still Alice/Megmaradt Alice-nek (Lisa Genova regényéből) - 01.16 - USA
A regényt még nem olvastam, molyon jókat írnak róla, de lehet hogy szívfacsarásnak elég lesz a film is...

Mortdecai - 01.23
Nem tudom miért felejtkeztem el beletenni ebbe a bejegyzésbe ezt a filmet, pedig pár napja bukkantam rá és fel is jegyeztem magamnak, hogy ez legyen az egyik első mozifilm amit megnézek :D Szóval - angol műkincsrabló Johnny Depp!

The Imitation Game/Kódjátszma - 01.29
Benedict Cumberbatch - angol kódfejtőt játszik a vh alatt.

Cinderella/Hamupipőke - 03.13 - USA
úgy látszik a mesefeldolgozásuk aranykorukat érik, minden évben kapunk többet. Ez a film azért is érdekel, mert a Dowton Abbeyből megismert Lily James fogja alakítani Hamupipőkét, éééés Helena Bonham Carter a tündér keresztanyát ;) (+játszani fog benne Cate Blanchett, Holliday Grainger /Borgiákból Lukrezia/).

Avengers: Age of Ultron/Bosszúállók: Ultron kora - 05.07
A Marvel univerzum beszippantott, mindegyik filmjüket megnézem :)

Far from the Madding Crowd - 05.01. USA
Magyarul még jelent meg - úgy tudom, pedig szívesen olvasnám. Na talán majd a film miatt valamelyik kiadó beleveti magát a magyar kiadásba?

Serena (Ron Rash regényéből) - igazából több országban már bemutatták, internet (?) és dvd premier viszont idén lesz. Jennifer Lawrance és Bradley Cooper + és a század eleji miliő miatt látnom kell :D

Pan 07.24 - USA


Még nincs előzetes:

Paper Towns (John Green regényéből) - 06.05 USA
The Martian/A marsi (Andy Weir regényéből) - 11.25 USA
Ant-Man/Hangya - 07.17 USA
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2/Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész - 11.19.
Victor Frankenstein - 10.02 USA
The Jungle Book/A dzsungel könyve - 10.09 USA

Érdekesség - folyamatban van a forgatás:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Ransom Riggs) - imdb
Inferno (Dan Brown) imdb

8 megjegyzés:

  1. Húúú de jó kis válogatás! :) A Still Alice-nek nagyon örülök, és Julianne Moore-nak kiváltképp, valahogy ha megkérdezték volna az olvasáskor, hogy ki lenne jó Alice, ő biztos beugrik. :)

    A Paper Towns valami botrányosan rossz élmény volt nekem könyvben... road trip filmnek lehet hogy jobb lesz. A Mockingjayt várom, de még előbb meg kellene néznem a 3/1-et is :D Le vagyok maradva.

    Az Infernót nagyon várom, és a Miss Peregrine-t is, annak a második részét most terveztem be a vcs-be :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok jó film jön :)) Paper Towns-ra emlékszem, hogy nem tetszett neked, de filmben lehet hogy jó lesz. (nem is olvasom el :D), Mockingjay 3/1-et még én se láttam (amúgy őrjítő ez az utolsó rész felbontás, nem olyan hosszú az a 3. rész, ez megint a pénzlehúzásra jó...). Infernót még mindig nem olvastam el, de annyira nem is vonz, pedig az első két DB könyv a kedvencem volt. Peregrine is szerintem filmben jobb élmény lesz.

      Törlés
    2. A Gr-en is kapott sok hideget a Paper Towns, de örülnék ha valaki mástól is olvashatnék róla, a magyar bloggerek közül.
      Persze, totál pénzlehúzás a két rész, semmi nem indokolja, nincs azért annyi a mockingjayben, de meg fogják nézni akiket érdekel.
      Hú az Infernót nagyon szerettem, izgalmas és friss nagyon. És Firenze <3

      Törlés
  2. Az Infernóra kíváncsi leszek, de előbb be kéne iktatni az olvasást is :D Ami itt nincs, és várom, az a Tűzpróba, Az Útvesztő is mondjuk még a "meg kéne nézni" kategória, de mire a második rész kijön (szeptemberben elvileg), addigra a könyvet is befalom.

    VálaszTörlés
  3. Én legjobban az Amerikai mesterlövészt várom (Chris Kyle könyve, igaz háborús biztos ezért kerülte el a figyelmedet) de Bradley Cooper <3 és Benedict Cumberbacs (nem tudom leírni a nevét sosem) is jön a Kódfejtő (Andrew Hodges The Enigma című könyvéből). Ezek asszem már jövő héten mintha. Óh és amit nagyon várok már az a Büszkeség és balítélet meg a zombik :D :D :D az is idén érkezik asszem. Hirtelen ezek jutottak eszembe :) Szuper lista amit összeszedtél te is. Az Avengerst pont azóta várom mióta kijöttem az 1-ről, és végre mindjárt itt van. Az Infernora tuti elmegyek majd, az előző filmek is jól sikerültek szerencsére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez lehetett az oka :) Tényleg a Kódfejtő - most már rémlik. (Kiegészítem ezekkel az enyémet :D)

      Törlés
  4. Az Into the Woods mennyire musical? Végig énekelnek benne? Engem is érdekelt, de egyrészt a sok énekelgetés már riaszt, és pont a napokban olvastam róla egy nem túl jó értékelést :D Amúgy ki a kedvenced, aki szerepel benne?

    A Still Alice-ből meg nem is tudtam, hogy film készült :O A könyv már nagyon régóta érdekel!

    A Cinderella nem érdekelt, de aztán feltűnt, hogy tényleg az a csajszi játszik benne a Downton Abbey-ből, úgyhogy most már tuti megnézem :D A Once Upon a Time óta nagyon sok a mesefeldolgozás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt nem tudom, engem is riaszt a sok ének - Disney mesékben se szerettem gyerekként. A kedvenceim benne: Johnny Depp, Meryl Streep, Anna Kendrick.

      Na akkor itt az ideje elolvasni? :)

      Ugyeee? A Rose :) Hát igen, bár korábban is volt sok mesefeldolgozás, de az utóbbi években mindig jó pár jut egy évre!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.