Day 'n' Night - Booktag

január 25, 2015
Ismét egy booktag - remélem nem unjátok :D - ezt most Teklánál láttam, már Zakkant is kitöltötte. /Jövő héten már hozni fogok 'igazi' könyves posztokat is - remélem végzek a Harold Fry folytatásával, Cvetejava verseivel, plusz a könyvtárból kihoztam az Oxfordi sorozatot, amire Amadea hívta fel a figyelmem még tavaly :)

tumblr
D - Do you read more in the morning or at night? ▪ Nappal vagy éjszaka olvasol többet?
Mostanában inkább nappal, késő délután jellemző. Régen viszont gyakran olvastam éjszakába nyúlóan, éjfélig is - most már munka miatti korán kelés miatt ezt nem játszom el :D

A - Are there any books that changed the way you thought about things? ▪ Van olyan könyv, ami megváltoztatta a gondolkodásmódod (valamiről)?
Gyerekkorban olvasott valamilyen képes gyereklexikon ugrott be, amikor még rácsodálkoztam, hogy működik a világ. De azóta minden (jó) könyvből merítettem valamit, megismertem életeket, történeteket, látom hogy milyen is lehet még az élet. Ezért is szeretek olvasni, mert mindegyik könyvvel kicsit többet tudok meg a világról és az emberekről.

Y - YA or not? ▪ YA vagy nem?
Már egyre kevesebb YA-t olvasom - pont két éve írtam erről egy szösszenetet, nem mondom hogy elzárkózom a YA történetek elől, mert ott van a tavalyi (és tavaly előtti) év meglepetése, az Eleanor és Park, de a sablonos történetektől a hideg ráz - elég a fülszöveget elolvasnom :D

A - Are there any characters that you honestly believe are real? ▪ Van olyan karakter, akiről úgy gondolod, hogy létezik?
Nem, minden karakter fiktív - még ha a 90%-a valós személyről mintázódott is :D

N - Nobody touches my books or I don't loaning my books out? ▪ El a kezekkel a könyveimtől vagy szívesen kölcsönadom?
De el ám! Nem szívesen adom kölcsön, mert nagyon vigyázok mindegyikre. Csak egy-két válogatott embernek adom kölcsön, de nekik is ritkán - szerencsére ritkán is kérnek :D

D - Do you ever smell your books? ▪ Meg szoktad szagolni a könyveid?
Ki nem? Olyan finom az új papír +tinta illata, meg a régi könyvek bomló celluloid illata, mhhhhh :D

N - Not everyone loves books - is this a positive or negative? ▪ Nem mindenki kedveli a könyveket - baj/nem baj?
Szomorú vagyok, de hát mindenki csináljon azt a szabadidejében amit akar - ameddig engem nem szól le, vagy gátol az olvasásban.

I - I keep my books in the best condition or maybe not? ▪ Vigyázok a könyveimre, vagy nem?
Igen, határozottan igen :)

G - Gosh, I have too many books! True or false? ▪ Úristen, túl sok könyvem van! Igaz vagy hamis?
Ez csak azért probléma, mert nincs elég polc :D Van két nagy szekrényem otthon, amit tele van, és már itt is egyre több polcot sajátítok ki a könyveimnek.

H - Have you ever spilled or stained your books before with something, and If so how? ▪ Előfordult már, hogy leöntötted vagy összekented a könyved?
Ez is előfordul, mert néha szeretek enni is olvasás közben - de még sosem öntöttem rá teljesen semmit, a legnagyobb kárt úgy emlékszem az egyik Harry Potterem szenvedte, belelógott az egyik lap sarka a tonhalas tálba :D

T - Toned or untoned while reading? Or in other words...Do you read and workout at the same time? ▪ Ha olvasol, akkor csak olvasol, vagy csinálsz közben valami mást is?
Most már csak olvasok, jó néha eszegetek is, de erről kezdek leszokni :) Régebben a buszon fülhallgatóval zenét hallgattam, de volt hogy csak bedugtam, hogy kicsit kirekessze a zajokat :)

egyik régi kedvencem - Day 'n' Night - a klipet ne nézzétek :D

2 megjegyzés:

  1. De jó a videó :D :D Tökre szerettem anno ezt a dalt, mondjuk a klip az szörnyű. Tök jó volt a válaszaidat olvasni, jó hogy kitöltötted a taget :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? :D
      Köszi, előtte elolvastam én is a tiédeket :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.