Salla Simukka Hófehér (Hófehér-trilógia 2.)

Két hete olvastam el a finn ifjúsági krimisorozat első részét, a Hófehért. Nemrég zajlott le a második rész blogturnéja, amit nagy figyelemmel követtem - egyrészt a érdekelt a folytatást, főleg, hogy Prágában játszódik ez a rész, másrészt beszálltam a nyereményjátékba és sikerrel jártam :D Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar olvashatom a második részt :)
Lumikki története pár hónappal az első könyv után folytatódik, vége az iskolának, a lány pedig 'meglepte' magát egy prágai kirándulással. Teljesen egyedül van a cseh fővárosban, az első napok átlagos turistáskodással telnek, de hamar felbukkan egy lány aki azt állítja, hogy Lumikki féltestvére...
Prága - Károly híd (forrás)
A szintén pár napot felölelő regényben innen beindulnak az események - Lumikki küzd a gondolattal, hogy tényleg lehet egy eltitkolt, balkézről származó testvére? A lány ráadásul egy furcsa családba került miután meghalt az anyja. A történetbe bekapcsolódik egy oknyomozó újságíró is, akivel Lumikki megint beletenyerel valami nagyobb ügybe...
Az események gyorsan pörögnek, kapunk néhány múltbeli emlékképet is - tudtam én hogy Lumikki első szerelme (lány), néhány gondolatmenetet a családjáról, ami nem is igazi család. 
"De vajon a gyerekek megismerhetik-e egyáltalán a szüleiket? Úgy igazán, a legbelsőbb énjüket is? Hisz valójában csak egy kis darabkát, csak egy kis részletet látnak belőlük. Nem tudhatják, hogy milyenek voltak a szüleik gyerekként, hogy miről álmodoztak tinédzser korukban. Még akkor sem, ha a szüleik meséltek nekik erről, mert ezeket a történeteket mindig befolyásolja az a tény, hogy maguk a szülők mesélik el őket a gyerekeiknek."
A fő szál szerintem sántított, de a befejezés megint előrevetítette, hogy az utolsó rész (Ébenfekete ?), milyen családi esemény körül fog mozogni.
Olyan rövidkék ezek a könyvek, kb egynapos olvasmányok (ezért jó 'kapu-drog' lehet a könyv az olvasással 'ismerkedő' kamaszoknak :D), pedig szívesebben olvastam volna még Lumikkiról, Prágáról - még ha a fő események nem is tetszettek. A mese-szálat ismét sikerült belevonni, ami megint dobott egy kicsit a történeten. Remélem tavasszal jön a befejező rész, addig megveszem az elsőt is, hogy a polcomon tudjam :)
4/5
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Valkea kuin lumi
Oldalszám: 240
Sorozat: Hófehér-trilógia 2.
Ár: 2490 Ft
Borító: 5/5
Eredeti borító: 5/5
Könyvesblog interjúja (még az első könyv kapcsán)
Fülszöveg:
"Hófehérke mindig és mindenütt belecsöppen valami elvadult kaland közepébe. Váratlanul. Kéretlenül. Most éppen Prágába vezeti a jó (vagy a rossz?) sorsa a bátor és találékony finn tinédzsert. Aki végigizgulta Salla Simukka írónő krimitrilógiájának páratlanul fordulatos és körömrágcsálósan izgalmas első kötetét, a Vérvöröst, az már tudja: ahol a Lumikki (magyarul Hófehérke) névre hallgató különös leányzó megjelenik, ott egyszerűen elszabadul a pokol. És erről ő általában a legkevésbé sem tehet… Ezúttal a média világának sötét manipulációja és egy veszélyes szekta lesz a főhősnő ellenfele, akit egy vérfagyasztó bérgyilkos űz erdőn-mezőn, metrószerelvényeken és turistahegyeken át. Ráadásul egy „áltestvérrel" és saját homályos gyerekkori élményeivel is meg kell birkóznia. Az akciófilmbe illő jelenetekben bővelkedő, mozgalmas krimi még hagy jó néhány megoldatlan rejtélyt a következő kötetre is. Várjuk csak meg a végét!"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.