Könyvmolyok problémái TAG

november 22, 2014
Annyira aktuális ez az újabb körkérdés, amit Teklától kaptam ma (köszi még egyszer!). A vizsgaidőszak közeledtével egyre több beadandót kell megcsinálnom, így eltiltottam magam a sok olvasástól egy-két hete. És annnnyiiira rossz! :) :(  [Jellemző módon most is épp beadandót kéne írnom, de inkább ezt töltöm ki :D]

1. Körülbelül 20.000 könyv van az „Elolvasni” listádon. Hogy a fenébe döntöd el, hogy mit olvasol el legközelebb? - listamániás vagyok, így a -fejemben is- megvan, hogy mit kéne elolvasni legközelebb. Molyos kihívások is sokat segítenek, hogy épp mit válasszak (vagyis melyik a
legsürgetőbb, vagy melyikhez van közülük hangulatom). Mostanában igyekszem előtérbe szorítani azokat a könyveket, amikből saját példány csücsül a polcaimon, utána jöhetnek a könyvtáros ill. egyéb kölcsönkönyvek :)

flickr
2. Már elolvastad, több mint a könyv felét, de egyszerűen nem tetszik neked. Abbahagyod, vagy folytatod?  - ha nagyon rossz, vagy nagyon kiestem belőle, akkor igen! Túl sok jó könyv van és túl kevés idő! :) (legutoljára Romain Gary önéletrajzi ihletettségű könyvét, A virradat ígéretét hagytam félbe, pedig úgy éreztem tetszeni fog, de túl sokszor félbehagytam, elment a varázs és vissza is kellett vinnem a könyvtárba.)

3. Közeledik az év vége és oly közel, mégis távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni, és ha igen, akkor mégis hogyan? - várólistacsökkentés a legsürgetőbb, háát igyekszem én igyekszem, de nem jó kényszeríteni magamnak hogy x könyvet elolvassak :) de nem dőlök a kardomba, ha idén -sem- sikerül :D 

4. Egy könyvsorozatnak, amit egyszerűen imádsz, a borítói. Nem. Egyeznek!! Hogy birkózol meg ezzel a szörnyűséggel? - bosszankodom rajta egy sort, de ha a könyv maga jó, akkor túlteszem magam rajta :)

5. Mindenki imád egy könyvet, amit te egyszerűen ki nem állhatsz. Kivel osztod meg az érzéseidet? - itt a blogon, molyon,

6. Nyilvános helyen olvasol éppen és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mit kezdesz magaddal? - hát sírni csak nem, max könnyezni, de nagy levegő, pislogás, könyvbe mélyedés :)

7. A folytatása egy könyvnek, amit nagyon imádtál, éppen most jelent meg, de már nem emlékszel mindenre az előző részből. Újraolvasod az előző könyvet? Vagy inkább nem olvasod el ezt a folytatást? Keresel valami összefoglalót róla az interneten? Esetleg elkezdesz bőgni a frusztrációtól?! - volt már ilyen párszor, volt hogy újraolvastam (pl. A rettentő gyönyörűség sorozat 1-2 részét a 3. előtt, vagy megnézem mit írtam róla én, vagy mások a blogjukban, vagy rábízom magam az új részre és közben eszembe jutnak a főbb dolgok.
8. Nem akarod senkinek, ismétlem, senkinek kölcsönadni a könyveidet! Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet? - megmondom, hogy nem szoktam könyvet kölcsönadni, csak a legjobb barátnőmnek, de neki is fővesztés terhe mellett! :D

tumblr
9. Ebben a hónapban már 5 könyvet kezdtél el és egyiket sem fejezted be. Hogyan lépsz túl ezen a „nem olvasási időszakon”? - pihentetem, inkább filmeket, sorozatokat nézek, újságot olvasok és csak visszatér a kedvem :)

10. Nagyon sok könyv jelenik meg, amikért szinte haldokolsz, hogy elolvashasd. Hányat fogsz ezek közül megvenni? - 10-ből kb 1-et, most már gyakran kivárok, felrakom az el akarom olvasni polcra, és lehet, hogy fél év múlva már úgy érzem ez nekem nem is kell. Ha könyvtárban szembejön max elolvasom. Persze vannak olyanok, amik annyira megfognak, hogy muszáj birtokolnom őket, és megveszem a megjelenéskor.

11. Miután megvetted a könyvet, amire annyira vágytál, körülbelül mennyi ideig csücsülnek a polcodon mire elolvasod őket? - van amit azonnal elolvasok, de sajnos van olyan ami évek óta vár rám :( (erre jó a várólistacsökkentés :D)

Ha még nem kaptátok meg, akkor kíváncsi lennék a ti könyves problémáitokra is: AndiamoAmadea, Nikkincs, Pupilla, Nita, , ÜstökösBookwormGirl meg persze akinek megtetszik vigye ;)

9 megjegyzés:

  1. Köszi!! :) Megcsinálom majd én is, csak most épp már alig látok ki a fejemből :)

    VálaszTörlés
  2. De jó a bögrés képed! :)
    Remélem, azért a beadandók hamarosan visszaengednek a könyveidhez. Vizsgád is ilyen sok lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)) (ez van mikor az istennek se akarok nekiállni beadandót írni :D).
      Ez a hét még nehéz lesz, meg dec. 12-ig még vár rám néhány. Vizsgák majd csak januárban lesznek - abból 4 lesz, ha jól számoltam :)

      Törlés
  3. Na a 4 az nem olyan vészes. Kitartás, és olvasgass is azért közben :))

    VálaszTörlés
  4. Köszi, amint utolérem magam, kitöltöm.:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi, hogy gondoltál rám, de ezek számomra nem igazi problémák, úgyhogy meghagyom a többieknek a lehetőséget.

    VálaszTörlés
  6. Na, most már neki tudok állni válaszolni, végre! :)
    Kitartást kívánok én is a vizsgáidhoz! és Kína éves termését! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi, most írom a bejegyzést. :))

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.