Rainbow Rowell - Eleanor és Park (újra, magyarul)

Majdnem egy éve olvastam először, angolul ezt a regényt. Azóta is jó élményként él bennem, és szeretném az írónő (aki tényleg ez az igazi neve :D) többi regényét is elolvasni (Fangirl - elkezdtem már egyszer, Attachments, Landline).

Augusztusban kaptam a hírt, hogy a Scolar Kiadó megjelenteti magyarul a könyvet és nagy izgalommal vártam. Kíváncsi voltam, hogy magyarul milyen lesz, mennyit értettem meg a könyvből. Pár nap alatt befaltam (a felét sikerült egy éjszaka alatt - imádom ezeket az -egyre ritkább- alkalmakat amikor ennyire megfog egy könyv, hogy így bedarálom).

A történetről magáról nem írnék újra, mert a tavalyi beszámolóm elég részletesre sikerült, szóval olvassátok el azt ;)
"Eleanornak igaza volt: sosem nézett ki szépen. Művészien nézett ki, és a művészetnek nem muszáj szépnek lennie; azt kell elérnie, hogy érezz valamit."
Kicsit furcsa volt újra olvasni viszonylag rövid időn belül a történetet, már az elején ki voltam akadva bizonyos szereplőkre, aggódtam, együtt lélegeztem újra Parkkal és Eleanorral. Ami megfogott már tavaly is, azok a finomságok voltak - a mozdulatok súlya, az első tettek nehézsége, a visszatekintés a kezdetekre, amikor az ember már nem is tudja, hogyan élhetett másképp.

Az első szerelem, egy kapcsolat indulásának minden szépsége és problémája megvan ebben a történetben. Nem akart RR egy nyálas Rómeó és Júlia sztorit írni, azokkal úgyis tele a padlás, hanem egy életszerű kapcsolatot írt meg. Nincs folytatása, remélem nem is lesz, mert mindenki úgy fejezheti be a fejében a történetet, ahogy akarja. 
Remélem a kiadó sort kerít majd a többi RR regényre is, szerintem azok is hasonló különleges élményeket tartogatnak... :) [Jövőre jön a Fangirl!!]
"Eleanor kezét fogni olyan volt, mint egy pillangót tartani. Vagy mint egy szívdobbanás. Mint valami teljeset, valami teljesen élőt fogni. Amint megérintette, azon tűnődött, hogyan élhetett ilyen sokáig e nélkül a mozdulat nélkül." weheartit

5/5 (még mindig :D)

Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Eleanor & Park
Oldalszám: 333
Ár: 3250 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Park Sheridan tökéletesen kigondolta. Ha senki sem látja, senki sem fogja zavarni. Ha láthatatlanná tud válni, mindenki békén hagyja majd.
Eleanor Douglas akkor sem lenne képes eltűnni, ha megpróbálná. Minden túl sok rajta – őrült vörös haja, fantasztikus ruhái, a szokatlan bolondságok, amik elhagyják a száját.
Mikor Eleanor feltűnik Park iskolabuszán, a fiú nem tudja eldönteni, hogy bátor-e, vagy öngyilkos típus. De nem tudja kiverni a fejéből.
Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak ahhoz, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart soká, de elég bátrak és elszántak ahhoz, hogy mégis megpróbálják."
Előzetes:


Érdekesség:
A DremWorks megvette a könyv megfilmesítési jogait, a stúdió 2015-re tervezi elkezdeni a forgatást.

12 megjegyzés:

  1. Én is szeretném ezt a könyvet :) Annyi jót hallok róla, és már igazán rám férne egy jó romantikus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem tetszene neked, 'okosabbik fajta' YA ;)

      Törlés
  2. Egyre jobban szeretném elolasni ezt a könyvet is, de még egészen sokat kell rá várnom sajna :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Karácsonyi ajándék lesz? :) Én nagyon ajánlom, különleges történet :)

      Törlés
    2. Nem, azon gondolkodom, hogy novemberben szerzem be, fizu után, de hát az is messze van ahhoz képest, hogy akár holnap is megvásárolhatnám :D Plusz a napokban végzek mindkét jelenleg "olvasott" könyvemmel, és inkább valami kevésbé sötétebbre vágyom, azt hiszem, szóval tökéletes lenne. Na nem baj :D Viszont még idén szeretném elolvasni, az tuti biztos :3

      Törlés
  3. De jó hallani valakitől, aki angolul olvasta! Mennyire nehéz a szöveg angolul? Nem állok rosszul a nyelvvel, de most a The Fault In Our Stars-t olvasom, és nagyon örülök, hogy magyarul már elolvastam, mert sok nehéz szó van benne :D Már egy ideje szemezgetek Rainbow Rowell könyveivel, de még nem mertem belevágni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könnyebb, mint a TFIOS ;) Nekem ez volt a 2. könyvem, amit angolul elolvastam, és egyszerűbb a nyelvezete. Szóval bátran ajánlom ezt is, magyarul is (pl.:alexandránál a héten 35%-al olcsóbb most a könyv ;) )

      Törlés
    2. Ennek örülök :) Már külföldi oldalakon annyit olvastam az írónő könyveiről, hogy csomószor elgondolkoztam azon, hogy BookDepository-n ki kellene nézni valami akciót, és megrendelni egyet, csak mindig aggódom, hogy nehogy túl nehéz legyen :) De lehet hogy az Eleanor & Park-ot még magyarul olvasom, biztos, ami biztos :D

      Törlés
  4. Ez az a könyv, amit én is szeretnék magyarul is elolvasni. Olvasom azokat a véleményeket, hogy sokan azt mondják, olyan mint a többi YA, egy tucat és semmi nagy durranás. De nekem ez olyan különleges volt, mert végre nem egy csillogó vámpír vagy egy barbie baba volt a főhős, vagy csak én gondolok már bele túl sokat? Meg annyira tetszett, hogy retró volt, hogy 80-as évek meg miegymás, szóval szerintem pont ezek miatt nem mondanám rá, hogy egytucat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem se tucattörténet, bár ez szubjektív, mert nekem sokat dobott az élményen, hogy angolul olvastam először, hogy megküzdöttem érte :) De ahogy itt is írtam nem sablonos sztori :)

      Törlés
  5. Kíváncsi leszek filmen hogy fogják visszaadni a könyv hangulatát. Meg arra is, hogy megtalálják-e a tökéletes Parkot és Eleanort. Nem lesz könnyű szerintem. A könyv tényleg egy tökéletesség, remélem hogy jön majd a többi Rowell is, mert azokra is vevő vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem átlagos külsejű színészeket találnak rá, nem pedig valami kicsit duci szépséget. :) Kérdeztem a kiadótól mire számíthatunk, ha kapok választ megosztom, de remélem jól fog fogyni ez a könyv és akkor jöhet a többi ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.