Bakancslista

október 28, 2014

Megint megihletett Pupilláék témázunk rovata :) Mivel -többekhez hasonlóan- listamániás vagyok, van néhány könyv, ami felkerült az irodalmi bakancslistámra. Ezek azok a könyvek, amiket mindenképpen fontosnak tartom, hogy elolvassam ... egyszer :)
tumblr
Érdekes volt a többi ötlet is - milyen irodalmi helyet látogatnának meg, kivel találkoznának, milyen könyves eseményt élnének meg, szóval ezekről is írok, mert talán erről még nem meséltem :)
A 'klasszikusok', amiket szeretnék olvasni (főleg 1001 könyv listás könyvek) [nem válogattam ide azokat, amik nemrég jelentek meg és megtetszettek és amúgy olvasnám őket, azokat ilyen-olyan molyos polcaimon megtaláljátok]
  1. Margaret Mitchell - Elfújta a szél (régi amerikai klasszikus, a filmmel is adós vagyok magamnak. A könyvbe nyáron félkómásan beleolvastam, de nem volt szerencsés első találkozás :D)
  2. Aldous Huxley - Szép új világ (lassan végzek a 'klasszikus' disztópiákkal - mármint az én fogalmaim szerintiekkel - megvolt az 1984, a Védett férfiak)
  3. Umberto Eco - A rózsa neve (most a legújabb popkultcsajok adás miatt vettem fel újra a listára - könyvekről szól)
  4. Jack Kerouac - Úton – Az eredeti tekercs (az új filmet láttam, nem tudom még hogy mennyire lesz az én világom, de biztató, hogy Katacita szerette :))
  5. Ray Bradbury - Fahrenheit 451 (klasszikus disztópia szintén, novemberre elvileg beterveztük yeeeyhával :D) 
  6. Douglas Adams - Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben (apukám egyik kedvence, a Martin Freemanes filmet láttam, ennyivel előrébb vagyok)
  7. Gabriel García Márquez - Száz év magány (nyárra terveztem, na talán jövő nyárra összejön) (ELOLVASVA)
  8. Kazuo Ishiguro - Napok romjai (a Ne engendj el- könyv, film is érdekel)
  9. Thomas Mann - A Buddenbrook ház (idei Vcs-listás, meg még egyetemen emlegették)
  10. Murakami Haruka - Kafka a tengerparton (Murakamitól valamit, ez a legnépszerűbb)
tumblr
Terveim az olvasással kapcsolatban: minden évben legalább 100 könyvet elolvasni és 2 könyvet angolul is (háh ezt idén teljesítettem is :D), hangoskönyveket is hallgatni szemkímélésből kifolyólag :D 

Majd egyszer ha nem is könyvtárszobát, de egy olyan nappalit vagy hálót szeretnék aminek az egyik fala csupa polc és végre elférnének egyben a könyveim (pedig nincs is 'olyan' sok - kb 450-nél járok).

Találkozások:
  • kedvenc bloggereimmel (akikkel már találkoztam még ha futólag is: Üstökös, Nita, Amadea - akikkel szeretnék: Pupilla, Nikkincs, Katacita, Zakkant, Andiamo, Diamant, yeeeyha ... )
  • írókkal (sikerült már egy levegőt szívnom Tóth Krisztinával, Grecsó Krisztiánnal, Baráth Katalinnal, On Sai-al, Cserna-Szabó Andrással, Kleinheincz Csillával, Gaál Viktorral és Kiss Angélával, szeretnék még - Rakovszky Zsuzsával, Kőrösi Zoltánnal, Simon Mártonnal...)
Szeretnék majd egy cicát is :)
tumblr
Helyek, ahova elmennék:
  • Könyvfesztivál - könyvhét: idén olyan ügyes voltam, hogy több év vágyakozás után mindkettőre ellátogattam, szeretném ezt a hagyományt folytatni és minden évben legalább az egyikre elmenni. Itt jegyezném meg, hogy akkor könyvfeszten szeretnék találkozni több bloggerrel ;D
  • 'Irodalmi helyszínek' - Prága, London (Harry Potter filmstúdió pl), 
  • Híres könyvtárakat is megnéznék - OSZK, FSZEK, bécsi könyvtár

13 megjegyzés:

  1. Azta, jó sok könyved van!:) Tegnap kaptunk egy üvegszekrényt, végre folytathatom a gyűjtést, a többi polc betelt (és az egyikről a macska folyton leburogatja a könyveimet).

    Na jövök lelombozni :D Először is... az Útonért nem vállalok felelősséget :) A Szép új világ szerintem a többi jó kis klasszik disztópia mellett elég halovány, persze ha azt nézzük, mikor íródott, annak idején biztos nagy szám volt. A Fahrenheit inkább érdekes szerintem:)
    Murakamit még nem olvastál? Nekem pont nem tetszett annyira a Kafka, bár már nem emlékszem, miért nem :)

    És hogy valami pozitívat is mondjak azért... :D Legyen cicááád!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már igyekszem nem olyan sokat beszerezni, de pár éve még rengeteget vettem :D
      Szép új világról pont nemrég olvastam Letya (http://www.letya.hu/2014/10/aldous-huxley-szep-uj-vilag/ ) véleményét - ő se dicsérte az egekbe, de majd valahogy lenyomom :D
      Bizony Murakami kimaradt - melyik tetszett tőle a legjobban? (A futásos rémlik, hogy olvastad).
      Szeretnééék. (tegnap rendeltem aliexpresszen egy pusheenos párnát pótléknak XD)

      Törlés
    2. A pusheen párnát én is néztem, már célozgattam is "valakinek", hogy de jó lenne egy olyan. :)
      Murakamitól mindent olvastam, a Norvég erdő kezdésnek jó szerintem, talán az a legbefogadhatóbb és szép történet. Amúgy a Világvége és a keményre főtt csodaország a kedvencem, meg az 1Q84, de azt sokan szidják, hogy túlírt, meg hát nem rövid:D

      Törlés
    3. Ugye milyen cuki? És nem volt érte pénz 9,99 dollár :D
      Elolvastam a Norvég erdő fülszövegét, tetszik, ezt is sorra kerítem - köszi ;)

      Törlés
  2. Ezért jó tkp. a Könyvhét/Könyvfeszt. Tény, hogy a könyveket a netről is meg lehet rendelni (ráadásul olcsóbban), de ezek kb. társasági események a könyvmolyoknál, és abban a zsizsegős hangulatban még könyvet is olyan jólesik venni.
    Az Elfújta a szélnek az első pár oldala kicsit izé, de utána jön a Paradicsom, imádtam azt a könyvet, meg a Száz év magányt is. A Kafka agymegtekerős, de szintén jó könyv.
    A többit én is szeretném majd egyszer elolvasni (meg még sok mást), ilyen must-read listát azért nem gyártok, mert kb. 10 kellene, hogy a végére is érjek.:)
    A cicák jó fejek. Születésem óta állatok vettek körül, volt hal, papagáj, kutya is, de a macskák nekem az igaziak.:)) Bár gyerekkorom óta nagy vágyam (volt) két vadászgörény.:D Ha megfigyeled, a tumblin elég sok könyves képen szerepelnek. A görény az új macska.:D
    Mi tényleg futólag találkoztunk, de jövőre megpróbálhatunk valami normál talit összehozni, mármint többen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, olyan jó volt ott zsizsegni :D
      Akkor Elfújta a szélnek mindenképp adok új esélyt.
      Nekem sose volt hosszabb ideig állatom, ezért tartok is kicsit mi lenne ha lenne egy cicám.
      Igen láttam több görénykés képet :D
      Jóó - remélem sikerül egy hosszabb találkozás!

      Törlés
    2. Mitől tartasz? A macskák elég találékony állatok és tkp. annyi elég nekik, ha szereted őket, adsz nekik enni és tiszta az alom.:D

      Törlés
  3. Szép olvasmányokat válogattál össze. Az Elfújta a szélt 15 évesen olvastam, akkor oda és vissza voltam Scarlettől és természetesen Rhett Butler felsorakozott a kedvenc férfi karaktereim közé.
    A Szép új világot én szerettem, tetszett - ha egy ilyen regény esetében lehet ezt a szót használni - az a világ.
    Márquez rajta volt az idei vcs listámon, de szerintem nálam is átcsúszik már jövőre :((
    Egy közös találkozó az én listámon is mindenképpen szerepelne, jó kis kávés-könyves-cukrászdás esemény lenne belőle :)

    VálaszTörlés
  4. A találkában én is benne vagyok, remélem, egyszer sikerül összehozni :).
    Az Elfújta a széllel kapcsolatban csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jó könyv. A rózsa neve inkább egy izgalmas krimi, ami ráadásul egy középkori apátságban játszódik. Annak idején nagyon tetszett. A szobatársammal nem tudtunk aludni, felkapcsoltuk a villanyt, ő a Twilightot olvasta, én meg ezt.
    A Száz év magányt is csak ajánlani tudom. Buddenbrookék nálam is várólistásak, de most éppen nincs hozzájuk hangulatom.
    A macskát is csak támogatni tudom, néhai macsekom előszeretettel nézegette a tankönyveimet meg a füzeteimet, és sehogy sem tudtam rávenni, hogy a számvitel füzetemhez is hozzá dörgölődjön. Valamit tudott...

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy írtál! :) bár a körbeposztolás háziasszonya amúgy nem én vagyok, hanem Zenka, de tök jó, hogy két ízben is szerepelhetek a posztban :D Én is szeretnék talizni veled! :) Lőjük be a könyvfesztet! :) A könyvhét idén nekem kimaradt betegség miatt.. de két éve már nekem is állandó programjaim.

    A szép új világ nem rossz, de nekem az 1984 után haloványabb volt... nem olyan ütős, más.. de azért jó. Meg ijesztő is, mert majdnem ott tartunk, mint a Bokanovsky eljárás, majd meglátod.

    A macskát teljes mellszélességgel támogatom ;)

    VálaszTörlés
  6. @Nikkincs - köszi, akkor tényleg olvasnom kell az Elfújta a szelet, most már többen meggyőztetek :D
    Igen - könyv, kv, süti és jó társaság jöhet! :D

    @Andiamo - könyvfesztivál? :) (okos cica :D)

    @Pupilla - igen, igen csak mindig nálad látom először, ezért téged linkelgettelek :D
    Oké - könyvfeszten találkoznunk kell! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig egyszerre publikáljuk :))
      Okéééé, már most várom! :D

      Törlés
    2. Nincs kizárva, majd meglátjuk ;).

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.