Októberi események

forrás
Mániám a havi tervezgetés a mindenféle listagyártás mellett. Októberben lesz néhány könyves program - is - amire érdemes figyelni ;) Az olvasás éjszakára főleg a pestieknek lesz jó, de itt vidéken talán egy-két akcióval megtisztelnek minket a kiadók - úgy emlékszem tavaly is így vettem ki a részem ebből :D A hónap végén meg lesz őszi szünet is (másfél hét szabi, jee), jó lenne egy kirándulást is megejteni akkor).

Október 1-től
Elindul az antikvárium.hu blogversenye - lehet majd szavazni a könyvesbloggerek ajánlóira ;) Facebook esemény is van.

Október 13-20. - Országos Könyvtári Napok
"Az Országos Könyvtári Napok alatt azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az akció egyik fő célkitűzése a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás. Ezt segíti a témakörök változatossága is: Élő emlékezet, múltunk értékei, Okoskönyvtár, Együtt az egészségünkért!, Olvas az ország!, Megosztott örömök.Október 19-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. Délelőtt a legtöbb helyen a kisgyerekes családokat örvendeztetik meg mondókákkal, mesékkel, gyerekdalokkal, érdekes játékokkal. A délután és az éjszakai órák zenés, táncos kínálata főleg a felnőtteknek szól."

Október 18. - Az olvasás éjszakája

"Könyvbemutatók, irodalmi játékok és zenés programok is várják az érdeklődőket idén is az Olvasás éjszakáján, amelyet második alkalommal rendeznek meg számos helyszínen Budapesten és vidéken.Az idei olvasásnépszerűsítő Olvasás éjszakája nevű rendezvénynek négy kiemelt helyszíne lesz a fővárosban október 18-án: az Akvárium Klub mellett az Alexandra Könyvesház, a Libri Mammut könyváruház és a Líra Fókusz Könyváruház kínál kötetlen, zenés és interaktív programokat – mondta el a szervező Supka Géza Alapítvány elnöke a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón." cultura.hu
Facebook oldal

(khmm - Glamour napok október 10-13 "amikor a lányok megőrülnek" :D)

Kihagytam valamit? Ti mit terveztetek októberre? :)

Megjegyzések

 1. Glamúrnapok:) (hülyepicsa vagyok, engem ez érdekel most csak:D, de bevásárlóközpont közelébe nem megyek szerintem.)
  De jó nektek, megkapjátok ti is az őszi szünetet szabinak? Vagy csak akkor veszed ki?:)

  VálaszTörlés
 2. :D én is már készülök rá - listát megírtam, kuponokat kivágtam!
  Akkor kell kivennünk ;) Kellett 10 napot tartalékolni az őszi meg a téli szünetre. Szóval a kis kevés szabim felét most ősszel fogom kihasználni, fura lesz :D De jóóó persze.

  VálaszTörlés
 3. Hm, most ez a blogverseny elgondolkodtatott, lehet indulok rajta. :)
  Az Olvasás Éjszakájára szeretnék eljutni most, tavaly nem mentem, idén kár lenne kihagyni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hajrá ;)
   Akkor majd várom az élménybeszámolót :D

   Törlés
 4. De jó lesz Neked ez a kis őszi pihenés! :) Nyugodt napok egy jó kis könyvvel meg valami forró itallal :)
  A blogversenyen én is gondolkozom, van két régebbi posztom és azt a két könyvet nagyon szeretem, szívesen reklámoznám ily módon.
  Olvasás éjszakáján sem voltam, pedig nagyon ígéretesnek hangzik, ki kellene próbálni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már nagyon várom :))
   Kíváncsi vagyok melyik két könyv, jelentkezz te is ;) Neked helyben lenne, ugorj el vmelyik programra és mesééélj :))

   Törlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)